4. Virkalijakerhon tulevaisuus

Ennustaminen on aina vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen.


85-vuotias Jokioisten virkailijakerhon on matkansa varrella kokenut jäsenmäärien ja aktiivisten toimijoiden suhteen sekä ylä- että alamäkiä. 1990-2010 välisenä aikana eri tapahtumiin osallistuminen oli hyvinkin aktiivista, mutta viime vuosina jäsenten osallistuminen on hiipunut aivan kuten kaikissa muissakin yhdistyksissä. Nykyään on palattu oikeastaan varhaisempien vuosien lähtötilanteeseen, kun tapahtumiin osallistuu vuosittain 10-20 henkilöä tapahtumaa kohden. Kerhon ukkoutuminen on otettu vakavasti ja innokkaiden nuorten rekrytointi yhdistykseen on alkanut tuoda kerhoon uusia innokkaita jäseniä. Työ tällä saralla jatkuu.

Parhaimmillaan virkalijakerho on iso apu uusille paikkakunnalle muuttaville asukkaille siten, että yhdistyksen kautta saa helposti uusia ystäviä ja samalla pääsee tutustumaan eri-ikäisiin jokioislaisiin. Virkalijakerhon viimeisimpiin naisjäseniin kuuluneen hammaslääkäri Martta Huovisen sanoihin on helppo yhtyä, kun hän 1966 totesi kuntaan muuttaneelle ja Virkalijakerhoon kutsutulle eläinlääkäri Lauri Rahkolle: "Jos et viihdy Jokioisilla etkä virkalijakerhossa, niin Sinussa on vika!". 

 Haluamme toivottaa 85-vuotiaalle Jokioisten Virkalijakerholle pitkää ikää. Toivottavasti vuonna 2034 on taas uusia muistoja kirjoitettavana Virkalijakerhon juhlistaessa satavuotista taivaltaan!

Historiikin työryhmä

Jukka Heikkilä
Jouko Jokinen
Vesa Rantanen
Teuvo Sundberg
Olavi Ulmonen

Kirjoittanut: Jouko Jokinen

Erityiskiitos kunniajäsenet:
Lauri Rahko, Martti Joensuu, Markku Aapola, Tuomo Kiiskinen ja Simo Lindroos

sekä kaikki tarinoita kertoneet virkalijakerhon jäsenet.

Kunnioittaen aiemman historiikin kirjoittajan Pertti Nopan työtä sekä Veikko Kankareen muistoa ja kirjoitusta Lounais-Hämeen joulussa.


Virkailijakerhon kotisvuille pääset tästä.


Näyttökuva 2019-12-9 kello 21.12.18.png
Kunniajäsenet muistelevat. Vasemmalta: Tuomo Kiiskinen, Markku Aapola, Lauri Rahko ja Martti Joensuu.
Kuuntelijana Vesa Rantanen.