Toivoa ja toimintaa
Toivoa ja toimintaa
Hankkeessa käsitellään ilmastoahdistuksen kaltaisia ympäristötunteita sekä koulun mahdollisuuksia auttaa nuoria kasvamaan maailmankansalaisiksi, jotka toimivat aktiivisesti ympäristön ja toisten ihmisten puolesta. Hankkeessa tarkastellaan koko kestävän kehityksen kysymysten laajaa palettia, jotta jokainen nuori voi löytää itseään kiinnostavia asioita, joiden puolesta toimia. Hankkeen pääkohderyhmää ovat eri oppiaineiden opettajat yläkoulussa ja lukiossa.
Hankkeessa on tuotettu nettisivusto, johon on koottu opetusvinkkejä, taustatietoa, vaikuttamiskokemuksia suomalaisista kouluista ja muuta monipuolista materiaalia hankkeen teemoista. Löydät sivuston osoitteesta: https://toivoajatoimintaa.fi/
Lisäksi hankkeessa on perustettu Hyviä uutisia kestävästä kehityksestä! -facebook-ryhmä, jossa sen nimen mukaisesti jaetaan hyviä uutisia kestävästä kehityksestä opetuskäyttöön tai omaksi iloksi. Lisätietoa täältä ja suora linkki ryhmään tässä.
Hankkeessa on myös luotu Kestävän kehityksen juhlapäiväkalenteri, jonka voit hyödyntää juhlapäivälistana, integroida osaksi google-kalenteriasi, tai tulostaa kalenterimuotoisena. Kestävän kehityksen kysymyksiä on luontevaa nostaa koulussa esiin kansainvälisinä vuosipäivinä, -viikkoina tai kuukausina. Tällaisia on olemassa yllättävän paljon erilaisille aiheille. Lue lisää ja ota kalenteri käyttöön täällä.
Hankkeen toteutti Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry. Käytännön toteutuksesta vastasivat ympäristökasvattaja Pinja Sipari, globaalikasvattaja Eeva Kemppainen ja rauhankasvattaja Hanna Niittymäki. Lisäksi hankkeessa oli mukana myös dosentti, tietokirjailija Panu Pihkala. Hanke rahoitettiin Ulkoministeriön viestintä ja globaalikasvatustuella.