Lukio

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Koulu alkaa ke 8.8.2018 klo 9 lukiolla.
Ryhmänohjaajat noutavat omat opiskelijansa alakäytävältä. Ykkösten ryhmänohjaaja on Eila Mikkonen. Neljännen vuoden opiskelijoiden ryhmänohjaaja on Tiina Aikio, joka toki on edelleen myös toisen kolmosten ryhmän ohjaaja.
Ykkösten koulu jatkuu klo 14 asti; vanhempien ryhmien koulu päättyy lounaaseen.

Lukuvuoden 2018 - 2019 työ- ja loma-ajat

Lukuvuoden 2018-2019 työ- ja loma-ajat ovat seuraavat:

Syyslukukausi alkaa ke 8.8.2018 ja päättyy pe 21.12.2018

- Syyslomaviikko vko 42, ma 15.10 - su 21.10.2018

- Itsenäisyyspäivän jälkeinen perjantai 7.12.2018 vapaana

Kevätlukukausi alkaa ma 7.1. ja päättyy la 1.6.2019

- talviloma vko 10, ma 4.3. - su 10.3.2019

Sodankylän lukioon valitut uudet opiskelijat

Sodankylän lukioon valitut uudet opiskelijat (julkaisuluvan antaneet):

Aikio-Hite Isabella, Heikkinen Eveliina, Huttunen Eero, Kaaretkoski Laura, Kumpula Riikka, Laakkonen Miro, Lindholm Vendela, Mure Katri, Mure Viivi, Ollila Saara, Salin Nea, Sipola Anni, Stenberg Samuel, Ukkola Viola, Valvio Minja, Varjo Joonas, Ylitalo Milla.

Yhtensä lukioon valittiin 23 opiskelijaa.

Sodankylän lukion CERN-projekti 2018

Sodankylän lukio on päässyt mukaan lukuvuoden 2018-2019 CERN-tiedeleirille 30.10.-2.11.2018. Matka Geneveen toteutuu yhdessä Sievin ja Paraisten lukioiden kanssa.
CERN on lyhenne sanoista Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire. Se on Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus ja sijaitsee Ranskan ja Sveitsin rajalla lähellä Geneveä.

Sodankylän lukion projekti pitää sisällään mm. pohjustustunteja, vierailuja, projektityön, CERN-seminaarin Jyväskylässä, tiedeleirin CERN:ssä sekä Luonnontieteitä Lapissa -viikonloppukurssin yhdessä Sievin lukion kanssa Sodankylässä syksyllä 2018. Kotimaiseen osuuteen voivat osallistua kaikki halukkaat. CERN-tiedeleirille lähtee 6 opiskelijaa rajoitetun ryhmäkoon takia.

CERN-tiedeleirin ja seminaarimatkan kustannuksiin haetaan rahoitusta.

Lisätietoa projektista löytyy vasemmasta palkista.


Tule rat­kai­se­maan ym­pä­ris­tö­on­gel­mia!

Helsingin yliopisto tarjoaa lukiolaisille ilmaisen verkkokurssin ympäristötaloustieteessä. Kurssilla saat kosketuksen yliopistomaailmaan ja jatko-opintoihin sekä Helsingin yliopiston opintopisteitä.

Tie kestävään yhteiskuntaan edellyttää luonnontieteen, taloustieteen ja politiikan yhdistämistä. Sitä tarjoaa ympäristötaloustiede, joka on kestävän kehityksen taloustiedettä. Tutustu ympäristöekonomiaan kaikille avoimella ja ilmaisella verkkokurssilla (MOOC). Ympäristötaloustieteen perusteet -kurssi antaa kattavan kuvan siitä, millaista on opiskella ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmassa.

Esittely HY:n sivuilta

Hankintaohjeita sähköisissä ja yo-kokeissa käytettävään tietokoneeseen sekä laskimeen

Oletko hankkimassa omaa kannettavaa tai laskinta? YTL on julkaissut päivitetyt ohjeet yo-kokeessakin kelpaavan tietokoneen ominaisuuksista. (Lukio ei vaadi tietokoneen tai laskimen hankkimista.) 

Linkistä pääset suoraan YTL:n sivujen ohjeeseen. Lukion kokeissa käytettävä abitti-järjestelmä edellyttää samanlaisia ominaisuuksia.

YTL:n ohje

Abitti- ja yo-kokeissa käytössä olevat laskimet:

Casio ClassPad II fx-CP400 symbolinen grafiikkalaskin (lyhyt matematiikka)

Texas Instruments TI-Nspire CX CAS (pitkä ja lyhyt matematiikka)