Lukio

YHTEISHAKU ALKOI

Korkea-asteen ensimmäinen yhteishakuaika alkoi 8.1. ja jatkuu 22.1. asti. Haussa ovat Taideyliopiston sekä vieraskieliset koulutukset.

Korkea-asteen toinen yhteishaku on 18.3. - 1.4., jossa ovat haettavana kaikki muut koulutukset. 

Näiden väliin jää toisen asteen ammatillisen koulutuksen haku 18.2. - 10.3., jossa olet myös kelpoinen hakija ja jonka kohteita voit miettiä esim. välivuosivaihtoehtona.

Hakulomakkeet löytyvät Opintopolun etusivulta oikeasta laidasta. Täytä huolella!

Yhteishaku Sodankylän lukioon 18.2. - 10.3.2020

Sodankylän lukioon haetaan opiskelemaan kevään yhteishaun kautta. Hakeminen tapahtuu sähköisesti www.opintopolku.fi sivuston kautta. Lisäksi hakijan on täytettävä jo keväällä lukion ainevalintakortti ja palautettava se hakuajan loppuun mennessä. Ainevalintakortin saa oman koulun opinto-ohjaajalta, sen voit tilata lukiolta tai tulostaa linkistä, joka päivittyy tähän alkuvuodesta 2020. Lukion kurssikuvaukset löytyvät peda.netistä. Myös opinto-oppaaseen kannattaa tutustua.

Lukiokoulutuksen opiskelijavalinnoissa noudatetaan opetusministeriön asetusta yhteishausta ja asetusta lukion opiskelijaksi ottamisen perusteista. Hakija voi hakea yhteishaussa viiteen hakutoiveeseen. Lukio päättää opiskelijaksi ottamisesta hakijan ylimpään hakutoiveeseen, johon hänen pisteensä riittävät. Jos lukioon hakeneita on enemmän kuin täytettäviä oppilaspaikkoja, otetaan opiskelijat peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaan. Lukuaineisiin lasketaan äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, maantieto ja terveystieto. Koulutuksen järjestäjä voi ottaa osan opiskelijoista myös muun kuin perusopetuksen päättötodistuksen perusteella. Koulutuksen järjestäjän tulee arvioida näiden hakijoiden edellytykset suoriutua lukio-opinnoista. 

Opiskelijat otetaan lukioihin kesäkuussa. Opiskelijat sijoitetaan hänen ensimmäiselle sijalle asettamaansa oppilaitokseen. Mikäli opiskelijan keskiarvo ei riitä pääsyyn ensisijalle asetettuun lukioon, otetaan huomioon seuraavalle sijalle asetettu hakutoive. Yhteisvalinnassa on aina syytä merkitä useampia kuin yksi hakutoive. 

Valinnasta ilmoitetaan sähköpostitse, Oma Opintopolku -palvelussa sekä valintakirjeellä 11.6. alkaen. Muista vastaanottaa paikkasi!

Voit hakeutua Sodankylän lukioon suorittamaan myös yksittäisiä lukiokursseja, ilman että tähtäät lukion päättötodistukseen tai ylioppilaskirjoituksiin. Myös kahden tutkinnon suorittaminen yhteistyössä ammattiopiston kanssa on mahdollista. 

Sodankylän lukiossa on tarjolla myös aikuislukiovaihtoehto, johon on jatkuva haku.

Sodankylän lukion CERN-projekti 2018

Sodankylän lukio on päässyt mukaan lukuvuoden 2018-2019 CERN-tiedeleirille 30.10.-2.11.2018. Matka Geneveen toteutuu yhdessä Sievin ja Paraisten lukioiden kanssa.
CERN on lyhenne sanoista Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire. Se on Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus ja sijaitsee Ranskan ja Sveitsin rajalla lähellä Geneveä.

Sodankylän lukion projekti pitää sisällään mm. pohjustustunteja, vierailuja, projektityön, CERN-seminaarin Jyväskylässä, tiedeleirin CERN:ssä sekä Luonnontieteitä Lapissa -viikonloppukurssin yhdessä Sievin lukion kanssa Sodankylässä syksyllä 2018. Kotimaiseen osuuteen voivat osallistua kaikki halukkaat. CERN-tiedeleirille lähtee 6 opiskelijaa rajoitetun ryhmäkoon takia.

CERN-tiedeleirin ja seminaarimatkan kustannuksiin haetaan rahoitusta.

Lisätietoa projektista löytyy vasemmasta palkista.


Hankintaohjeita sähköisissä ja yo-kokeissa käytettävään tietokoneeseen sekä laskimeen

Oletko hankkimassa omaa kannettavaa tai laskinta? YTL on julkaissut päivitetyt ohjeet yo-kokeessakin kelpaavan tietokoneen ominaisuuksista. (Lukio ei vaadi tietokoneen tai laskimen hankkimista.) 

Linkistä pääset suoraan YTL:n sivujen ohjeeseen. Lukion kokeissa käytettävä abitti-järjestelmä edellyttää samanlaisia ominaisuuksia.

YTL:n ohje

Abitti- ja yo-kokeissa käytössä olevat laskimet:

Casio ClassPad II fx-CP400 symbolinen grafiikkalaskin (käytössä meillä sekä lyhyessä että pitkässä matematiikassa)

Texas Instruments TI-Nspire CX CAS (myös tätä voi käyttää meillä, mutta olemme vähitellen siirtymässä Casioon)

Kevään 2021 ylioppilaskirjoituksista alkaen matematiikan kokeeseen ei saa tuoda erillisiä laskimia, sillä laskinohjelmat ovat valmiina koejärjestelmässä. Jo nyt on mahdollista hankkia omaan tietokoneeseensa kyseisiä laskinohjelmia.

Sodankylän lukiossa tapahtuu

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko1

30 December 2019 Thursday
31 December 2019 Thursday
1 January 2020 Thursday
2 January 2020 Thursday
3 January 2020 Thursday
4 January 2020 Thursday
5 January 2020 Thursday

Viikko2

6 January 2020 Thursday
7 January 2020 Thursday
8 January 2020 Thursday
9 January 2020 Thursday
10 January 2020 Thursday
11 January 2020 Thursday
12 January 2020 Thursday

Viikko4

20 January 2020 Thursday
21 January 2020 Thursday
23 January 2020 Thursday
25 January 2020 Thursday
26 January 2020 Thursday

Viikko5

27 January 2020 Thursday
31 January 2020 Thursday
1 February 2020 Thursday
2 February 2020 Thursday
Ilmoittautuminen