Peruskoulut

Tiedoksi Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen sisäilma-asiaa

Sodankylän sivistyslautakunta kokoontuu miettimään toimenpiteitä Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen lukuisten haittailmoitusten johdosta

Sodankylän kunnan sivistyslautakunta on kutsuttu koolle torstaina 7.3.2019 ylimääräiseen kokoukseen, jonka aiheena on Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen haittailmoitukset ja mahdolliset sisäilmaongelmat.

Rakennuksen käyttäjiltä on saatu lukuvuoden aikana runsaasti haittailmoituksia, vaikka rakennuksessa on toteutettu useita korjaavia toimenpiteitä kesällä 2018 aikaisempiin tutkimuksiin pohjautuen (mm. kellaritilojen alipaineistus, vaurioituneiden materiaalien vaihto, kuitulähteiden poisto, ilmanvaihdon puhdistus ja säätö).

Sisäilmanäytteissä ei todettua terveyshaittaa, mutta oireilijoiden suuren määrän vuoksi vaihtoehtoja punnitaan

A-rakennuksesta tammikuussa 2019 otetuissa sisäilmanäytteissä tehtyjen näytteenottojen ja tutkimusten tulosten perusteella mahdollinen ongelma ei ole paikannettavissa, eikä rakennuksen käyttöä niiden perusteella tarvitse rajoittaa. Sodankylän kunta suhtautuu kuitenkin vakavasti oppilaiden ja henkilökunnan oireisiin ja haittailmoituksiin, ja on siksi kutsunut sivistyslautakunnan koolle pohtimaan ratkaisua tilanteeseen. Ympäristö- ja terveydenhuollon terveystarkastaja Juha Metso on myös lausunnossaan suositellut pohtimaan uusia vaihtoehtoja oireilijoiden suuresta määrästä johtuen.

Sodankylän uusi koulukeskus jo suunnitteilla

Sodankylän kunnanvaltuusto päätti syyskuussa, että kunnassa aloitetaan uuden koulurakennuksen suunnittelu nykyisen Aleksanteri Kenan koulun alueelle. Koulukeskukseen tullaan keskittämään keskustaajaman perusopetus. Päätöksen taustalla on nykyisten koulukiinteistöjen sisäilmaongelmat. Tavoitteena on suunnitella Sodankylään sopiva nykyaikainen oppimisympäristö ja koulurakennus, joka palvelisi mahdollisimman monipuolisesti kuntalaisten erilaisia käyttötarpeita. Uuden koulurakennuksen rakentamisen arvioidaan alkavan loppukeväällä 2020. Tavoitteena on aloittaa kouluvuosi uudessa koulurakennuksessa syksyllä 2022.

Lisätietoja: 

vt. sivistysjohtaja Antti Parkkinen

p. 040 829 9430

Lukuvuoden 2019-2020 työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi alkaa 7.8.2019
Syysloma on 14. – 20.10.2019 viikolla 42
Syyslukukausi päättyy 21.12.2019

Kevätlukukausi alkaa 7.1.2020
Talviloma on 2. – 8.3.2020 viikolla 10
14.4.2020 ja 22.5.2020 ovat vapaapäiviä
Kevätlukukausi päättyy 30.5.2020

Sodankylän peruskoulujen lahja 100-vuotiaalle Suomelle

Sodankylän peruskoulut loivat OPH:n rahoittaman Meiltä maailmalle -hankkeen puitteissa eTwinning -portaaliin syyskuussa 2017 tapahtuman, jonka aiheena oli Suomi100.

eTwinning on eurooppalaisten koulujen yhteisö, joka tarjoaa jokaiselle koulussa työskentelevälle koko Euroopassa mahdollisuuden ja paikan olla yhteydessä toisiinsa, tehdä yhteistyötä, kehittää projekteja, jakaa ja tuntea olevansa osa Euroopan jännittävintä oppimisympäristöä.

Tapahtumaamme osallistui useita eurooppalaisia koululaisia opettajineen ja he saivat kysyä 100 kysymystä Suomesta. Vastaamiseen osallistui oppilaita kaikista Sodankylän peruskouluista.

Vastaukset julkistettiin Suomen 100. itsenäisyyspäivänä. Tapahtuma on nyt päättynyt, mutta kysymykset ja vastaukset ovat nähtävissä täältä:

Finland 100 years "