Lievää rutiinin poikasta

Tekijä: Harri Vaalio
Tällä hetkellä kouluillaolopäiväni näyttävät vakiintuneen. Paitsi että tiistaina tein poikkeuksen ja olin Mika Waltarin koululla kutosluokan tukena heidän metsäretken valmisteluissa, retkellä ja vielä retken purkutöissäkin. Ryhmät saivat koululta mukaan tabletit kuvaamista varten, mutta aika äkkiä metsässä alkoi kuulua kyselyjä, saanko kuvata omalla kännykällä, kun sillä saa parempia kuvia. Ja niin saikin. Koululla oppilaat sitten asensivat OneDrive-apsit puhelimiinsa ja siirsivät kuvansa pilviin. Sen jälkeen moni alkoi kysellä, saako OneDrive-apsin poistaa puhelimesta, kun se on niin iso. Siinä taas haastetta Microsoftille: pienempi apsi, kiitos!
Mika Waltarilla olin myös torstaina ja sepä olikin päivistä parhain. Aamu alkoi ankeasti, kun aivoni olivat hyhmässä, enkä keksinyt, miten voisin näyttää ekaluokkalaisille tabletin näyttöä, kun sellaista ei koululla ole ollut tapana tehdä. Eikä välineitä siihen ole. Ekan luokan ope ehdotti, että laita laite dokumenttikameran alle. Toimi. Sitten aloitimme ekaluokkalaisten kanssa tableteilla ohjelmoimaan käyttäen The Foos -ohjelmaa. Myöhemmin tajusin, että sama ohjelma on netissäkin, eli olisin voinut näyttää sen sieltä. Mutta summa summarum: riemu oli katossa, kun ensimmäiset pääsivät komentosarjoista ensimmäisten omien pelien tekemiseen. Homma jatkui kerhotunnille asti. Hyvä juttu!
Iltapäivän lopuksi teknisen tuen kanssa saimme vihdoin mukanani raahaamani henkilökohtaisen Chromecast-laitteen toimimaan myös koulun verkossa. Vaati muutaman napsauksen teknistä tukea toki. Mutta nyt siis Samsungin ja Acerin tabletit pienikokoisia Acereita lukuun ottamatta suostuvat näyttämään sisältönsä myös luokan edessä älytaululla. Mutta miten tablettiin saisi mukaan älytaulun komentelun taulua naputtelemalla? Sitä mietin seuraavaksi.
Koulutuksiakin pidin ja vihdoin tartuin niissä myös OneNoteen. Kannatti. Viime vuosi kului ekan luokan opena, enkä ole netissä jakamista tarvinnut, siksi tämä on minullekin hieman uutta. Nyt on viikonloppu kulunut OneNotella temppuillen ja huomenna maanantaina jaan oppia jo muillekin. Seuraavaksi testiin tuo Classroom-versio.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin