Hyvinvoiva oppilas

Hyvinvoiva oppilas

Yleistä

Tämän monialaisen oppimiskokonaisuuden tarkoituksena on tukea oppilaan fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Ruosniemen koulussa panostetaan vahvasti liikuntaan osana terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Käytössä ovat mm. pitkä välitunti ja välituntisarjat eri lajeissa isommille oppilaille. Välituntiliikuntavälineet ovat oppilaiden lainattavissa. Koulutetut välkkärit liikuttavat jaksoissa pienempiä oppilaita. Pihan liikuntamahdollisuuksia on lisätty. Koulussa on lukuvuoden aikana erilaisia teemapäiviä, kuten yleisurheilupäiviä ja hiihtopäivä. Ruosniemen koulu osallistuu säännöllisesti koulujen välisiin kilpailuihin. Liikunnallista kerhotoimintaa toteutetaan erityisesti 1.-2.-luokille sekä motoriikkakerhon muodossa. Liikunta on koulun jokavuotinen teema koulun arjessa.

Hyvinvointiin liittyviä teemoja ovat käytöstavat, ravinto, lepo ja puhtaus, joita käsitellään kaikilla vuosiluokilla alakoulun aikana. Joka luokkatasolle valitaan kuitenkin oma oppimiskokonaisuus, johon erityisesti perehdytään lukuvuoden aikana.

Tavoitteet

Teema: ”Minä liikun”

Ruosniemen koulussa pyritään siihen, että oppilas ymmärtäisi liikunnan merkityksen osana terveyttä ja hyvinvointia sekä saisi valmiudet hoitaa fyysistä kuntoaan ja nauttia liikkumisesta.

Teema: ”Huolehdin itsestäni ja osaan toimia yhteisön jäsenenä”

Oppilasta ohjataan huolehtimaan riittävästä levosta ja henkilökohtaisesta puhtaudesta sekä korostetaan terveellisen ravinnon merkitystä terveyden edistäjänä. Oppilas harjoittelee ryhmässä toimimisen taitoja sekä toisten huomioonottamista. Oppilasta ohjataan asialliseen ja turvalliseen some-käyttäytymiseen.

Arviointi ja seuranta

Toimintaa arvioidaan lukukauden lopussa henkilökunnan arviointikokouksessa. Oppilaat ja vanhemmat osallistuvat toiminnan arviointiin kotiin lähetetyn arviointikyselyn avulla. Teemajaksojen jälkeen oppilaat antavat palautteen opettajalle suullisesti / kirjallisesti. Palautteiden keräämisessä hyödynnetään myös oppilaskunnan hallituksen omia ideoita. Näiden palautteiden pohjalta syksyllä suunnitellaan uutta lukuvuotta huomioiden saadut kehittämisehdotukset.