La 11.1.20 15 Joensuu Into/Juuka Kipinä 4-5
La 25.1.20 11 Lieksa RUOSKA-07 Kipinä 1-7
La 25.1.20 15 Lieksa Team No Control Kipinä 4-1
La 8.2.20 12 Varkaus Kipinä Into/Juuka 4-3
La 8.2.20 14 Varkaus JOEN JUONIKKAAT Kipinä 12-6
La 22.2.20 11 Joensuu Kipinä Team No Control 6-9
La 22.2.20 16 Joensuu Kipinä RUOSKA-07 5-7

Savo-Karjalan turnaukset

6. Turnaus Joensuu 22.2.2020

Tekijä: Kari Juvonen
Viimeinen turnaus oli jo ennakkoon haasteellinen, kun tiedossa oli monia päällekkäisyyksiä. Ekaan peliin saatiin mukaan 8 kenttäpelaajaa ja toiseen 7.
Ensimmäisessä pelissä vastassa oli jo sarjan voiton varmistanut TNC. Pelin alku oli perus-Kipinäpeliä, 3 minuutin jälkeen oltiin tappiolla 0-3. Eka erän tulos 1-7 TNC:lle.
Toiseen erään lähdettiin siten, että voitetaan ainakin se. Alku lähti vielä huonosti, tulos oli pahimmillaan 1-9. Loppuun saatiin kuitenkin 5 maalia, joten lopputulos 6-9.

Toisessa pelissä oli vastassa Ruoska07, jolla oli myös pelaajavajausta, niin kuin lähes aina koko tällä kaudella. Voitolla tai tasapelillä tässä pelissä Kipinä varmistaisi sarjan kakkossijan.
Peli oli niin vaikea kuin ennakkoon pelättiin. Tällä kaudella jokainen peli, jossa vastustajalla on ollut vähemmän pelaajia kuin meillä, on ollut hankala. Ottelu eteni tasatahtiin, kunnes lopussa Kipinä sai ylivoiman. Tuloksena alivoimamaali ja sen jälkeen Ruoskan johto piti loppuun asti.
Lopputulos 5-7 Ruoskalle.

Muiden pelit meni sen verran ristiin, että SuKin sijoitus oli lopputuloksissa toinen.
Kipinän loppukausi oli puolustusaktiivisuuden puolesta vaikea, 5 viimeiseen peliin päästettiin maaleja lähes saman verran kuin 10 ekaan peliin.

Kaukissarja ensi kaudelle näyttää taas haasteelliselta. Joensuun alue on kerännyt(jakanut) sarjaan hienosti 3 eri porukkaa. Sarjan järkevä jatko vaatii yhteistyötä niin, että saadaan pelattua tarpeeksi pelejä mahdollisimman monella porukalla.

Suurkiitokset kaikille sarjassa pelanneille ja taustalla työskenneille. Teitä ei ole koskaan liikaa.

5. Turnaus Varkaus 8.2.2020

Varkaudessa mukana oli 9 pelaajaa ja mokke. Pelit oli mukavasti klo 10, 12 ja 14.
Ensimmäisessä pelissä vastassa oli kotijoukkue EpaTT, joilla oli kaksi kentällistä pelaajia. Pelin alku oli kotijoukkueen hallintaa ja mokkemme teki monta tärkeää torjuntaa. 1. erä päättyi sopuisasti 1-1.
Toisessa erässä peli tasoittui ja tilanteita oli molemmilla. Kipinä pystyi kuitenkin kääntämään tiukan ottelun taas voittoon ja lopputuloksena 5-3 voitto.

Toisessa pelissä oli vastassa Into/Juuka, jolla oli mukana 5+mokke. Tiedossa oli siis vastaavanlainen asennepeli kuin ensimmäisessä turnauksessa, jossa tuli tappio. Into taisteli läpi pelin hienosti ja kun kaksinkamppailut hävittiin lähes kaikki, niin peli päättyi niukkaan 4-3 voittoon.

Kolmannessa pelissä oli vastassa Joen Juonikkaat, jolla oli myös uusia pelimiehiä vastassa.
Pelin alku oli samanlaista kuin Into-peli, seurauksena 5-0 tappioasema ekan kymmenen minuutin jälkeen. Se, millä SuKi on tälläkin kaudella pärjännyt, eli tiivis joukkuepuolustus, oli tämän kauden huonointa. Seurauksena suurin tappio pitkään aikaan eli 6-12.

Kipinä jatkaa sarjassa toisena, vaikka on tehnyt joukkueista toiseksi vähiten maaleja. TNC varmisti jo sarjan voiton.

Viimeinen turnaus 22.2.2020 Joensuussa.

Kiitos Varkauden turnauksen puuhahenkilöille ja erityiskiitos hyvistä pitsoista.

4. Turnaus 25.1.2020 Lieksa

Neljänteen turnaukseen saatiin mukaan 6+ mokke.
Taktiikka oli pelaajavajauksen vuoksi selvä, tiiviin puolustamisen kautta vastahyökkäyksiin.
Tuloksena 7-1 voitto Ruoska07 vastaan ja 1-4 tappio sarjaa johtavaa TNC.tä vastaan.
Kipinä jatkaa sarjassa toisena, kun kaikki ovat pelanneet 10 peliä.
Seuraava turnaus Varkaudessa 6.2.2020

3. Turnaus Joensuu

3. Turnaus pelattiin Joensuun uusimmassa harkkahallissa ja puitteet olivat kunnossa ja jää kesti hyvänä pelin ajan. Mukana oli sopivasti 10 kenttäpelaajaa.

Ensimmäisessä pelissä oli vastassa EpaTT, joka oli saanut mukaan rosteriin 7 kenttäpelaajaa. Pelin painopiste oli enemmän EpaTT:n maalilla, mutta ensimmäisen erän tulos oli 0-1 EpaTT:lle.
Toisessa erässä vastustaja jatkoi tiivistä oman maaliedustan puolustamista ja vastahyökkäyksillä tuli myös vaarallisia tilanteita omaan päätyyn. Viimeisellä kymmenellä minuutilla saatiin kuitenkin tehtyä kolme maalia ja nihkeä peli päättyi 3-1 voittoon.

Toisessa pelissä oli vastassa Into/Juuka, joka oli voittanut aiemmin aamulla EpaTT:n 10-0.  Pelin painopiste virtasi enemmän puolelta toiselle ja tilanteita oli molemmilla joukkueilla. Johtoasemaan ei vastustaja kuitenkaan päässyt missään vaiheessa ja lopputulos oli 5-4 Kipinälle.

Sarja on nyt puolessa välissä ja SuKi on sarjassa toisena. Johdossa on TNC, joka voittanut sarjan kaikki pelit, osan toki niukasti. Seuraava turnaus on jo kahden viikon päästä 25.1. Lieksassa.

Kiitokset turnausvastaaville ja vastustajille reilusta pelistä.

2. Turnaus Outokumpu 30.11.2019

Kotiturnaus meinasi alkuun näyttää osallistujien suhteen turhan kapealta, mutta onneksi saatiin kasaan 8-9 pelaajaa + mokke.
Turnauksen avauspelissä hyvällä jäällä oli vastassa Ruoska-07, jolla oli myös miehistövajetta. Ottelun alku oli lämmittelymättömyydestä huolimatta hankala ja Ruoska karkasikin 0-2 johtoon. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen saatiin onnistumisia ihan urakalla ja oltiinkin jo 6-2 johdossa. Erätauolle mentiin 6-3 lukemissa.
Toisessa erässä pyrittiin pitämään "turvallinen" johto ja siinä juuri ja juuri onnistuttiinkin.
Lopputulos 8-7 Kipinälle.

Tunnin tauon jälkeen vastassa oli Joen Juonikkaat, jotka olivat tällä kertaa saaneet mukaan lähes kolme kentällistä.
Ottelu lähti jälleen huonosti liikkeelle ja kohta oltiinkin 0-2 tappiolla. Peliin päästiin kuitenkin vielä mukaan ja kahdessa peräkkäisessä vaihdossa tehdyt maalit tasoittivat pelin. Siihen maalinteko sitten Kipinältä loppuikin Juonikkaiden ohjattua pelimme kulmiin ja kun he tekivät vielä kolme maalia, oli pelin lopputulos 2-5.

Kolmannessa pelissä vastaan tuli Kuopion Team No Control. Pyrimme lähtemään peliin vähän terävämmin ja ottelu alkoikin tasaisissa merkeissä. Kipinä siirtyi 1-0 johtoon, kunnes erän loppupuolella TNC teki pari maalia ja taukotulos oli 1-2.
Toisessa erässä pääsimme tasoittamaan pelin, mutta 5 minuuttia ennen ottelun loppua TNC teki kahdella nollaa vastaan johtomaalin. Hyvistä yrityksistä huolimatta lisää maaleja ei nähty ja tasainen ottelu päättyi 2-3 tappioon.

Tänä vuonna ei enää turnauksia ole. Kaikkien joukkueiden pelatut pelit ovat pysyneet suhteellisen tasaisina; vain yhdessä pelissä voittajajoukkue on tehnyt yli 10 maalia. Tämä lupaa hyvää ensi vuodelle, kun turnaukset jatkuvat 11.1.2020 Joensuussa. Sitä seuraavat kaksi turnausta mahtuvat myös kuukauden sisään.

Kiitokset turnaukseen osallistuville joukkueille sekä erityiskiitos muutamalle toimitsijalle ja kahvionpitäjille.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä