Harrastamisen Suomen malli

Kerhoihin siirtyminen ja odotusajat

Suurin osa kerhoista toteutuu koululaisille tutuissa paikoissa koululla tai sen lähiympäristössä. Huoltajien on hyvä sopia lapsensa ja nuorensa kanssa, miten toimia kerhoihin siirtyessä tai kerhon alkua odottaessa, sillä kerhot eivät ole koulun järjestämää toimintaa eikä odotusajalle ole pääsääntöisesti järjestetty valvontaa.

Vinkki: Jos koulun päättymisen ja kerhon alkamiseen jää paljon aikaa (yli puolituntia), on hyvä käydä kotona syömässä välipala ja vähän lepäilemässä, niin jaksaa tulla pirteänä taas kerhoon. Koululla kerhon alkamisen odottaminen ei ole suotavaa, sillä odotusajalle ei ole järjestetty erityistä valvontaa ja mahdollisten pulmien selvittämiseen ei ole varattu aikuisia. 

Koulupolkuaan aloittaville koululaisille (1-2 lk:t) on yritetty järjestää kerhot heti oppituntien päätyttyä ilman odotusta siten, että kerhon vetäjä on vastassa aina samassa paikassa. Iltapäivätoiminnasta voi käydä osallistumassa kerhoon ja palata sitten takaisin jatkamaan iltapäivätoimintaa. Huoltajien on hyvä tiedottaa ip-ohjaajia lapsen kerhon ajankohdasta.

Osassa opetusyksiköitä kerhot toteutetaan koulupäivän sisällä joustavan koulupäivän aikana (JOUKO-tauko).