Kolhon koulu

Kolhon koulu

Kirjaudu sisään lähettääksesi tämä lomake

kolhonkoulu.png

Kolhon koulu sijaitsee Kolhon keskustassa noin 15 kilometrin päässä Vilppulan keskustasta, 24 kilometrin päässä Mäntän keskustasta ja 19 kilometrin päässä Keuruun kaupungin keskustasta. Koulu on lähellä kalaisaa ja puhdasvetistä Ukonselkää, joka ympäristöineen toimii hyvänä virkistysalueena sekä kesällä että talvella. Kolhon kylässä toimii aktiivinen kyläyhdistys sekä muitakin yhdistyksiä ja seuroja, joitten toiminnassa aikuiset voivat olla mukana. Kylässä on kauppa, apteekki, pankki ja kirjasto.

Lukuvuonna 2019-20 koulussa on perusopetuksen oppilaita 53 ja esikoululaisia 9. Koulun vieressä toimii päiväkoti.

Esikoululaisten täydentävä varhaiskasvatus ja 1.-2. -luokkalaisten iltapäivätoiminta tapahtuu koulun yhteydessä olevan palloiluhallin yläkerrassa.

Palloiluhallin iso sali toimii hyvänä liikuntatilana. Kolhon koulussa on viime vuosina toiminut monien opettajien järjestämänä vilkasta kerhotoimintaa. Koulussa toimii oppilaskunta, joka järjestää pieniä tempauksia vuoden mittaan. Muutenkin Kolhossa on useita harrastusmahdollisuuksia kouluikäisille lapsille.

Pienen koulun vahvuutena on yhteisöllisyys; eri ikäiset lapset toimivat oppitunneilla, välitunneilla ja kerhoissa luontevasti yhdessä.

Kirjaudu sisään lähettääksesi tämä lomake