Yhteinen aika sinulle ja perheellesi  - esite vanhemmille

Lisätietoja täältä...

Mietityttääkö vanhemmuus, hiertääkö perheen sisäiset suhteet, takkuaako arjen pyörittäminen tai huolettaako pärjääminen lapsen kanssa? Asuinalueellasi sinulla ja perheelläsi on mahdollisuus hyödyntää lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivia ammattilaisia ratkaisujen löytämiseksi perheenne arkeen. Riittää, että ilmaiset toiveestasi lähimmälle työntekijälle, kuten terveydenhoitajalle, päiväkodin työtekijälle tai opettajalle. Hän auttaa sinua yhteisen keskusteluajan järjestämisessä.

Mikä on Yhteinen aika?

 

  • Yhteinen aika on tarkoitettu sinulle ja perheellesi silloin, kun perheessänne on tilanne, joka tuntuu monimutkaiselta ja hankalalta ratkaista.
  • Yhteisellä ajalla sinä ja perheesi voitte yhdessä ammattilaisten avulla tarkastella elämäntilannettanne erilaisista näkökulmista käsin.
  • Yhteisen ajan tarkoituksena on auttaa sinua ja perhettäsi selkeyttämään ja ymmärtämään nykyistä elämäntilannettanne ja löytämään kanssanne keinoja arjen tilanteiden ratkaisemiseksi.
  • Ratkaisuja mietitään sinun ja perheesi omia voimavaroja ja mahdollisuuksia hyödyntäen. Tarvittaessa voimme yhdessä määrittää myös tuen tai palvelun tarvettanne, tunnistaa sopivia tuen muotoja ja laatia yhteistä suunnitelmaa etenemisestä.
  • Tilaisuuden lopuksi yhteisen ajan koolle kutsunut työntekijä pyytää sinulta ja perheeltäsi palautetta yhteisestä ajasta. Olemme kiitollisia palautteesta, joka auttaa meitä kehittämään parempia palveluja perheille. Palautteen antaminen on vapaaehtoista ja tapahtuu nimettömästi. Palautekyselyyn pääset alla olevan linkin tai QR-koodin avulla: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=fiNs7OqIw0yU71lbJ6jrdS9VMvSdINLjKnBE4j5j4VUMFc3SE1OVUFDWkswSjVBODZRWTZIOEYyQSQlQCN0PWcu

Miten Yhteinen aika kutsutaan koolle

 

  • Yhteisen ajan tarve määritetään aina yhdessä sinun ja perheesi kanssa
  • Aloitteen tekijänä voit olla sinä ja perheesi tai teitä lähellä oleva työntekijä
  • Koollekutsujana olet sinä ja perheesi yhdessä työntekijän kanssa
  • Ammattilaiset voidaan kutsua koolle mistä tahansa palvelusta tai kohtaamispaikasta
  • Kun sinä ja perheesi olette sopineet työntekijän kanssa yhteisestä ajasta, työntekijä kutsuu kanssanne sovitut ammattilaiset koolle sovittua aikana ja varmistaa ajankohdan teille
  • Yhteinen aika kutsutaan koolle sinulle ja perheellesi sopivaan paikkaan (esimerkiksi kotiin, päiväkotiin, kouluun, neuvolaan tai nuorisotalolle)

 

Ketä Yhteiselle ajalle voi tulla mukaan?

 

  • Yhteinen aika on tarkoitettu sinulle ja perheellesi. Asiasta riippuen sinun ja perheesi on hyvä pohtia ennakkoon, ovatko lapsi tai sisarukset mukana yhteisessä keskustelussa. Periaatteena on, että keskustelu on sekä lapsen että perheen aikuisten kannalta myönteinen ja vahvistava.
  • Sinä ja perheesi voitte kutsua tilanteenne kannalta sopivat (1-3) asiantuntijat mukaan yhteiselle ajalle.
  • Tämän esitteen lopussa olevassa taulukossa voit tutustua tarjolla olevaan osaamiseen.

 

 

Kirjaaminen

 

  • Tapaamisessa tehdään jatkosuunnitelma, joka tulostetaan sinulle ja perheellesi
  • Asiantuntijat kirjaavat tapaamisen käyntitiedot omiin tietojärjestelmiinsä kunkin toiminnan käytäntöjen mukaisesti

Vastuutyöntekijä

Sinulle ja perheellesi nimetään vastuutyöntekijä, joka vastaa jatkosuunnitelman seurannasta ja mahdollisten jatkotapaamisten järjestämisestä

 

Hyvinvoinnin tähti

Ammattilaiset käyttävät keskustelun tukena alla olevaa Hyvinvoinnin tähteä:

 

 

Yhteiselle ajalle kutsuttavissa muun muassa:

 

 

Äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajat

 

Näkökulmia ja ohjausta odottavan perheen ja lapsiperheen terveellisen ja turvallisen arjen tueksi sekä kohtuvauvan ja lapsen terveen kasvun ja kehityksen edistämiseksi.

Varhaiskasvatuksen erityisopettajat

Näkökulmia ja ratkaisuja arjen tueksi perheille, joissa pohditaan alle kouluikäisen lapsen käyttäytymisen ja oppimisen haasteita ja konkreettisia keinoja kodin arjen tilanteisiin lapsen kanssa. 

 

Kouluterveydenhuollon terveydenhoitajat 

 

Näkökulmia ja ohjausta kouluikäisen lapsen kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä terveellisen ja turvallisen arjen tueksi. 

 

Suun terveydenhuolto

 

 

Ennaltaehkäisevää ohjausta ja ratkaisuja arjen tueksi perheille, kun suun terveydestä huolehtiminen huolettaa.

 

Kuraattorit ja psykologit esi- ja perusopetuksessa

Näkökulmia ja ohjausta arjen tueksi perheille, joissa on huolta lapsen tai nuoren koulunkäyntiin, ihmissuhteisiin tai omaan kasvuun ja kehitykseen liittyvissä tilanteissa. 

 

 

Lasten ja nuorten kuntoutuksen toimintaterapeutti

Näkökulmia ja ratkaisuja arjen tueksi perheille, joissa pohditaan vauvan tai alle kouluikäisen lapsen fyysiseen ja motoriseen toimintakykyyn, oman toiminnan ohjaamiseen,

 

ryhmä- ja leikkitaitoihin liittyviä asioita. Tarvittaessa tukena varhaisen tuen ja hoidon tarpeen arvioinnissa.

 

Kasvatus- ja perheneuvonnan asiantuntija

(psykologi ja / tai sosiaalityöntekijä)

 

Näkökulmia ja ohjausta perheille, joissa pohditaan perheen vuorovaikutussuhteisiin, lapsen tai nuoren käyttäytymisen ja tunteiden säätelyyn tai nepsy-haasteisiin liittyviä kysymyksiä. Tarvittaessa tukena varhaisen tuen ja hoidon tarpeen arvioinnissa.

 

 

 

 

Nuorisotyön nuoriso-ohjaajat

 

Näkökulmia nuoren elämäntilanteen ja elämänhallinnan tueksi – nuorinäkökulmaisesti. Tukea nuoren turvalliseen vapaa-aikaan ja kasvun tukemiseen. 

Perhepalveluiden sosiaalityöntekijä

Näkökulmia ja ratkaisuja vanhempien avuksi lapsen ja nuoren kasvun ja kehityksen tu-

 

kemisessa. Tarvittaessa apuna palvelutarpeen arvioinnin tarpeen arvioinnissa. 

 

Kotipalvelun ja perhetyön perheohjaaja

 

 

Näkökulmia ja ratkaisuja perheen arjen sujuvoittamiseen ja arjen taitojen vahvistamiseen sekä perheen omien ja verkoston voimavarojen tunnistamiseksi arjesta.

Baby-Blues toiminta sekä vauvan ja taaperon uniohjaus:

Kuopion Ensikotiyhdistys

 

Ehkäisevän ja varhaisen tuen

päihdetyö: Kuopion Ensikotiyhdistys

 

Tukea odotusajan ja synnytyksen jälkeiseen alakuloisuuteen sekä ohjausta vauvan ja taaperon unirytmiin liittyen.

 

Näkökulmia ja ratkaisuja lasta odottavaan tai lapsiperheeseen kun huoli vanhemman päihteiden käytöstä tai vanhemmuutta haavoittaa omat lapsuuskokemukset omien vanhempien päihteiden käytöstä. Odotus- ja vauva-ajan vanhemmuus ja varhainen vuorovaikutus.

 

 

Ehkäisevän ja varhaisen tuen

väkivaltatyö: Kuopion Ensikotiyhdistys

 

 

Näkökulmia ja ratkaisuja perheen ja parisuhteen turvallisuuteen, kun perheessä väkivallan uhkaa, pelkoa tai vanhemmilla omia lapsuuteen liittyviä haavoittavia kokemukset.

Odotus- ja vauva-ajan vanhemmuus ja varhainen vuorovaikutus. 

Eroauttaminen

Kuopion Ensikotiyhdistys

 

Näkökulmia ja ratkaisuja arjen tueksi perheille ja vanhemmuuteen tilanteissa, kun eroa pohditaan tai on jo erottu.

 

 

 

 

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin