7 Oppilashuolto ja muu oppilaan tuki

Tuen toteuttaminen

Koulukohtaisen oppilashuoltosuunnitelman laatiminen

Oppilas- ja opiskeluhuoltolain 13 §:n mukaista opiskeluhuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan oppilaitoskohtainen oppilashuoltosuunnitelma. Suunnitelma on laadittava yhteistyössä oppilaitoksen henkilöstön, opiskelijoiden ja heidän huoltajiensa kanssa. Oppilashuoltosuunnitelman sisältö on tarkennettu opetussuunnitelman perusteissa.

Suunnitelma tulee olla huoltajien nähtävissä jokaisen koulun kotisivulla, eikä sitä kirjata erikseen lukuvuosisuunnitelmaan. Suunnitelma päivitetään vuosittain samassa aikataulussa lukuvuosisuunnitelman kanssa.

Oppilashuoltosuunnitelmassa tulee olla alla olevat sisällöt:

1. Oppilashuollon kokonaistarve ja käytettävissä olevat oppilashuoltopalvelut
2. Yhteisöllinen oppilashuolto ja sen toimintatavat
3. Yksilökohtaisen oppilashuollon järjestäminen
4. Oppilashuollon yhteistyön järjestäminen oppilaiden ja heidän huoltajiensa kanssa
5. Oppilashuoltosuunnitelman toteuttaminen ja seuraaminen

Linkkejä:
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki
Perusopetuksen opetussuunnitelma: Monialainen oppilashuollon yhteistyö

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151


Opiskeluhuoltopalvelut

Opiskeluhuollon henkilöstö osallistuu omien koulujensa oppilashuoltotyön suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. He voivat osallistua myös omilla kouluillaan tapahtuvaan koulun kehittämistyöhön, opetushenkilöstön kokouksiin, suunnittelupäiviin ym., jotka liittyvät yhteisölliseen ja yksilökohtaiseen oppilashuoltoon.


Linkkejä:
Opiskeluhuoltopalvelut
Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

 

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Kaupunki järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa. Ensisijaisesti iltapäivätoimintaa tarjotaan 1. luokan ja erityisopetuksen oppilaille arkikoulupäivinä pääsääntöisesti klo 12.00 – 16.00. Haja-asutusalueen ryhmien toiminta-ajoissa voi olla poikkeuksia. Jos ryhmissä on tilaa, vapaita toimintapaikkoja tarjotaan 2. vuosiluokan oppilaille. Yksityis- ja haja-asutusalueen kouluissa vapaita kerhopaikkoja voidaan tarjota myös vanhemmille oppilaille.

Toimintamaksut ovat 120 €/kk, jos lapsi osallistuu toimintaan 3 h/päivä tai 1-15 h/viikko ja 160 €/kk, jos lapsi osallistuu toimintaan 4 h/päivä tai yli 15 h/viikko. Huoltajat voivat hakea maksuvapautusta tai sen puolittamista erillisellä hakemuksella. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa tarvittavat tositteet. Maksuvapautuspäätöksiä ei tehdä takautuvasti.

Huoltajat voivat hakea maksuvapautusta tai toimintamaksun puolittamista erillisellä hakemuksella. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa tarvittavat tositteet.

Tulostettavat ohjeet ja -lomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.kuopio.fi/perusopetuksen-iltapaivatoiminta.

Lisätietoja:
iltapäivätoiminnan suunnittelija Maria Louhimo 044 718 4114


Kulttuuripalvelut

Kulttuuripolku muodostaa perusopetuksen tavoitteellisen kulttuurikasvatussuunnitelman minimitason, joka toteutuu lukuvuosittain ja sisältää luokat 1 - 9. Polku muodostuu vuosittain toteutettavista kulttuurikohdevierailuista ja/tai koulussa toteutettavista taidetyöpajoista. Polkujen työpajat ovat auki lukukauden alussa. Kaikista polkuun liittyvistä asioista ja aikatauluista tiedotetaan kulttuurikuriirien välityksellä ja Pedanetissä: Kulttuuripolku kouluille ja varhaiskasvatukselle

Kuopion kulttuurikasvatussuunnitelma

Lisätietoja:
kulttuurisuunnittelija Jonna Forsman 044 718 2468

Linkkejä:
STM: Kouluterveydenhuolto
THL: Kouluterveydenhuolto


Kirjastopalvelut

Koulun ja Kuopion kaupunginkirjaston yhteistyö perustuu perusopetuksen ja kirjaston yhteistyösuunnitelmaan (linkki). Yhteistyösuunnitelman keskeisenä tavoitteena on tiedonhallintataitojen oppiminen, lasten ja nuorten lukuharrastuksen lisääminen ja monilukutaidon tukeminen. Suunnitelmassa kuvataan yhteistyön toteuttaminen ja sisällöt vuosiluokilla 0 - 9.

Kuopion kaupunginkirjaston ja Kuopion perusopetuksen yhteistyösuunnitelma
Kuopion kaupunginkirjaston verkkokirjasto

Lisätietoja:
lasten ja nuorten kirjastopalveluiden päällikkö Anu Parviainen 044 718 2309


Koululiikunta

Koululiikunnan tapahtumat, ohjeet uimaopetukseen ja ajankohtaiset tiedot löytyvät Peda.netistä.

Liikkuva koulu -toimintamallin mukaiset toimenpiteet ja kehittäminen suunnitellaan toteutetaan koulun nykytilan arvioinnin pohjalta.

Lisätietoja:
koululiikunnan koordinaattori Lari Kilpeläinen 044 718 1439
liikunnanohjaaja Teemu Turunen 044 718 1042


Kouluruokailu

Kouluruokailu tulee ajoittaa klo 10.30 – 12.30 väliselle ajalle ja siihen käytettävä aika tulisi olla vähintään 30 minuuttia oppilasta kohden. Ruokailu ei saa vähentää opetukseen käytettävää aikaa.

Erityisruokavalion tarpeen ilmaantuessa oppilas huoltajineen ohjataan kouluterveydenhoitajan vastaanotolle, jossa täytetään erikoisruokavalioilmoitus keittiötä varten. Koululaisen erityisruokavalion tarvetta arvioidaan lisäksi kouluterveydenhoitajan vastaanotolla yhdessä huoltajan kanssa ensimmäisen, neljännen ja seitsemännen luokan laaja-alaisessa terveystarkastuksessa. Sekä koululaisten että henkilökunnan erityisruokavalioilmoituslomakkeet saa kouluterveydenhoitajalta.

Kouluruokasuositusten mukainen välipala tarjoillaan klo 13.00 – 15.00 välisenä aikana. Tarkemmista aikatauluista sovitaan koulukohtaisesti ruokailijoiden tarpeiden mukaan.

Juhlapäiviä vietetään juhlavamman aterian muodossa pääsiäisenä, itsenäisyyspäivänä sekä jouluna. Juhla- ja teemapäivien vietto voidaan kytkeä yhteistyössä ruokapalvelun tuottajan kanssa koulun opetus- ja kasvatustehtävään sekä eri oppiaineisiin, jolloin ne lisäävät osaltaan oppilaiden tapa- ja juhlakulttuurin tuntemusta.

Jokaisessa koulussa tulee käsitellä kouluruokailun toimivuutta koulukohtaisena kokonaisuutena. Käsittely voi tapahtua erikseen nimettävässä toimikunnassa (opetus-, ruokapalvelu-, huoltaja- ja oppilasedustus) tai yhteisöllisessä oppilashuoltoryhmässä, kun käsitellään koulutyön järjestämistä oppimista ja hyvinvointia edistävästi.

Koulu määrittelee ruokailun järjestelyt (valvonta ja ruokailuvuorot).

Lisätietoja:
palvelujohtaja Sari Karttunen 044 426 0501
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151


Koulukuljetukset

Koulu järjestää kuljetusta odottavien oppilaiden valvonnan.

Linkkejä:
Koulukuljetukset ja vaaralliset koulumatkat


Lisätietoja:
kuljetussuunnittelija Kirsi Ahtonen 044 718 4225
talouspäällikkö Jusa Ruotsalainen 044 718 4221

Koulun toimenpiteet

Koulukohtainen oppilashuoltosuunnitelma

Pirtin koulun henkilöstössä jokainen aikuinen on kasvattaja. Aikuiset ohjaavat lapsia toimimaan toisiaan arvostaen, erilaisuutta hyväksyen ja hyvin käyttäytyen. Keskeisiä, yhdessä sovittuja arvoja toiminnassamme ovat: 

  • Arvostamme itseämme.
  • Arvostamme toisiamme.
  • Arvostamme oppimista.
  • Arvostamme työtämme.
  • Arvostamme taitojamme.
  • Arvostamme ympäristöämme.

Koulussamme on kummitoimintaa luokkien välillä.

Myös oppilaskunnan hallituksen näkökulma kouluviihtyvyyteen otetaan huomioon. Nämä asiat edesauttavat turvallisuutta sekä henkisesti että fyysisesti sekä parantavat kouluviihtyvyyttä.

"Pirtin koulun henkilöstössä jokainen aikuinen on kasvattaja" on toteutunut varsin hyvin vuosien saatossa. Lukuvuosien aikana käydyt keskustelut ovat tätä edistäneet paljon. Myös yhdessä tekeminen on korostunut paljon, erityisesti haastava pandemiajakso vei yhdessä tekemistä ja yhteen hiileen puhaltamista merkittävästi eteenpäin. Myös henkilöstön ja oppilaiden kanssa käydyt arvokeskustelut tukevat tätä kokonaisuutta hyvin. Arvojen jalkauttaminen eli käytännön toimintana jatketaan edelleen, samalla kun viemme hankesuunnitelmaa ja pedagogista kehittämistä laajalla rintamalla eteenpäin. 

Koulun oppilaiden hyvinvointi on koko koulun toiminnan keskiössä. Koulun hyvinvointiprofiilin (Koulun hyvinvointiprofiili) käyttöä jatketaan ja tehostetaan koko ajan. Sovelluksen kautta saatu tieto auttaa todella paljon toiminnan kehittämisessä. Toiminta kuvataan tarkemmin oppilashuoltosuunnitelmassa.

Pirtin koulun koulukohtainen oppilashuoltosuunnitelma laaditaan moniammatillisena yhteistyönä koulun yhteisöllisessä oppilashuoltoryhmässä. Suunnitelman laadintaan kutsutaan mukaan sekä huoltajien, että oppilaiden edustaja. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö

Suunnitelma nähtävillä koulun kotisivuilla: https://peda.net/id/21b95b007

Lukuvuoden 2023 - 2024 painopisteet toiminnassa ovat koko Kuopiossa yhteinen: Oppimisen tuen kehittäminen. Painopiste otetaan huomioon Pirtin koulun omassa MOK-kokonaisuudessa. Myös koulun yhteisöllisen oppilashuollon suunnitelmaa eri osa-alueineen päivitetään lukuvuoden aikana.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokouksia pidetään 2-5 kertaa lukuvuodessa. Niissä esille nousseet asiat käydään läpi myös henkilökunnan kokouksessa. Koulun yhteisöllisen oppilashuoltotyön kokouksiin osallistuvat oppilasedustajat, jotka oppilaskunnan hallitus päättää (kaksi oppilasta).

 

Oppilashuoltosuunnitelmasta ja sen kehittämisestä sekä oppimisen tuen koordinoinnista vastaa Pirtin koulun tukitiimi:

Sami Varis rehtori (suunnitteluryhmä)

Ville Rantala apulaisrehtori (suunnitteluryhmä)

Tuuli Tegelman laaja-alainen erityisopettaja (suunnitteluryhmä ja ELA-tiimien/Tuen tiimin vetäjä yhdessä rehtorin ja apulaisjohtajan kanssa)

Mirja Klemetti laaja-alainen erityisopettaja luokat (ELA-tiimin vetäjä)

Ella Rantala laaja-alainen erityisopettaja luokat (ELA-tiimin vetäjä)

Johanna Isotalo erityisluokanopettaja

Mirjam Ruuska erityisluokanopettaja

Helena Pussinen erityisluokanopettaja

Reetta Kokkonen koulukuraattori

Elina Hynninen kouluterveydenhoitaja

Titta-Riina Mämmelä koulupsykologi

Koulun tukitiimi keskustelee yleisistä toimintaperiaatteista, kirjaa tiimin keskeiset tehtävät, tavoitteet ja laatii toimintasuunnitelman. Keskeiset tehtävät, tavoitteet ja toimintasuunnitelma kirjataan koulun oppilashuoltosuunnitelmaan elo-syyskyyn aikana.

Kiusaamisen vastainen Reilu-toiminta

Reilutiimi: Nette Merijuuri, Helena Pussinen, Antti Rinnevuori, Salla Österberg

Reilutiimi vastaa Pirtin koulun kiusaamisenvastaisen toimintamallin toteuttamisesta, kehittämisestä ja arvioinnista. Koko toimintamme punaisena lankana on ennalta ehkäistä mahdollista kiusaamista, ja puuttua oman Tsemppari-ohjelman mukaan kiusaamistapauksiin.

Tiimin keskeiset tehtävät:

  • Ennaltaehkäistä kiusaamista Pirtin koulussa
  • Tsemppari-ohjelman pyörittäminen ja kehittäminen Pirtin koulussa
  • Luokkien kiusaamiskyselyjen järjestäminen tarvittaessa

Tiimin tavoitteet lv.23-24:

  • Ylläpitää ja kehittää Pirtin koulun Reilu-toimintamallia: https://peda.net/id/21c0f6ee7 
  • Ennaltaehkäistä kiusaamista Pirtin koulussa
    • Erilaisten materiaalien ylläpito ja päivittäminen henkilöstölle ja oppilaille
    • Tukea henkilöstöä draaman käyttämisessä kiusaamisen ehkäisemiseen 
  • Kiusaamiskyselyt lukuvuoden aikana

Toimintasuunnitelma lv.23-24:

Psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä Kouluterveydenhuoltopalvelut

Pirtin koulun kouluterveydenhoitajan, koululääkärin, koulukuraattorin ja koulupsykologin yhteystiedot ja tavoitettavuus: https://peda.net/id/21a590b67

Pirtin koulussa on työskentelee kokoaikainen kuraattori ja kokoaikainen terveydenhoitaja. Lisäksi koululla työskentelee kerran viikossa toinen terveydenhoitaja kokoaikaisen lisäksi. Koulupsykologi on Pirtin koulussa kolmena päivänä viikossa. 

Yhteisöllisen oppilashuoltotyön rakenteet Pirtin koulussa ovat hyvät ja sovitut palaverit ovat toteutuneet. Koulupsykologi, koulukuraattori ja terveydenhoitaja toteuttavat yhteisöllistä oppilashuoltoa osallistumalla mm. yhteisöllisen oppilashuoltoryhmän kokouksiin sekä erilaisiin toimintoihin luokissa. Esimerkiksi:

  • Pitämällä ryhmäytystunteja 
  • Kaveritaitotunteja 
  • Kaveri- ja empatiataito tunteja
  • Aseman lapset ry:n kehittämän Friends-ohjelman tunteja (ohjelma sisältää yhteensä yhdeksän oppituntia),
  • Päihdeteemaan liittyvät tunnit yhdessä kuraattorin ja terveydenhoitajan kanssa  
  • Empatiataitotunnit
  • Opitunteja aiheesta koulunkäyntiin liittyvä vastuu.
  • Kuraattorilla on avoimet ovet ”pulinavälkkä” kerran viikossa keskiviikkoisin pitkän välitunnin ajan.
  • Lisäksi kuraattori on antanut tukea ja osallistunut oppilaiden välisten ristiriitatilanteiden selvittelyyn välitunneilla tai erikseen sovittuina aikoina.  
  • Kuraattorin työn kehittäminen jatkuu tarpeiden mukaisesti muun muassa sen osalta, millaisia ns. matalan kynnyksen palveluita koululla tarjotaan oppilaille kuten pulinavälkkä.
  • Terveydenhoitaja pitämät murrosikätunnit kaikille 5.luokkalaisille.
  • Terveydenhoitajan pitämät Arjentaidot tunnit 5. luokkien valinnaisryhmille
Tulevan lukuvuoden kehittämiskohteena on edelleen lisätä yhteistyötä opetushenkilöstön kanssa ja toteuttaa oppitunteja vielä enemmän ennalta ehkäisevässä tarkoituksessa. 

Opiskeluhuollon palvelut esitellään koulupsykologin, koulukuraattorin ja terveydenhoitajan toimesta oppilaille syyslukukauden alussa järjestämällä oppilaille luokittain opettajien johdolla avoimien ovien aikoja oppilashuollon tiloissa.

Opiskeluhuollon työntekijöiden yhteydenpito hankaloitui oppilaiden vanhempiin merkittävästi Wilman käyttöoikeuksien lakattua 1/2023. Tämä tilanne pyritään korjaaman lukuvuoden aikana. Yhteydenpito perheisiin tehdään "poikkeusaikana" puhelimitse. Valitettavasti tämä vaikuttaa tavoitettavuuteen, sillä virka-aikana ei välttämättä ole tavoittanut kaikkia vanhempia ja asioiden selvittäminen saattaa pitkittyä jonkin verran. Yhteistyö opettajien kanssa on toteutunut mutta se on pitkittynyt sillä oppilaiden asioita ei ole voinut puhelimitse hoitaa oppituntien aikana ja toisin päin oppilashuollon työntekijät eivät voi aina vastata puheluihin ajanvarauksien aikana.


3-portainen tuki 

Kaikki oppilaat ovat 3 portaisen tuen piirissä. Kolmiportaisen tuen tasot ovat: yleinen tuki, tehostettu tuki ja erityinen tuki. Oppimista tuetaan monipuolisesti ja joustavasti kolmiportaisen tuen mahdollisuuksia käyttäen. Tukimuotoja ovat mm. eriyttäminen, tukiopetus, osa-aikainen erityisopetus, ohjaajan apu tai oppimista/oppilasta tukevat apuvälineet. Oppilaalla voi olla käytössään useita tuen muotoja yhtä aikaa. Tavoitteena on, että tuen tarve havaitaan ajoissa ja oppilaan tarvitsema tuki aloitetaan heti, kun tarve on havaittu. Tuen tarve arvioidaan, suunnitellaan ja toteutetaan oppilaan, opettajan/opettajien, erityisopettajan ja huoltajan yhteistyönä. 

Osana kolmiportaista tukea ovat myös samanaikaisopetus ja läksyparkkitoiminta. Päivittäisessä koulutyössä pyritään havaitsemaan tuen tarve nopeasti ja tarjotaan tukea joustavasti eri tuen muotoja käyttäen kulloisenkin tarpeen mukaan.

Resurssien käyttöä tarkastellaan jatkuvasti, aina oppilaskohtaisen tai luokkakohtaisen tarpeen muuttuessa. Tätä tuen tarkastelua ja jakamista koko koulun tasolla koordinoi Pirtin tukitiimi.

Erityisopetus on osa kolmiportaista tukea. Kaikki oppilaat ovat myös erityisopetuksellisen tuen piirissä. 

3-portaisen tuen ja siihen käytettävän tukiresurssin käyttö Pirtin koulussa:

  • Tukiresurssia ovat mm. samanaikaisopetus, jakotunnit, ohjaajresurssi, resurssiopettaja, oppilashuollon palvelut, laaja-alainen erityisopetus, luokkamuotoinen erityisopetus,
  • Jokaisella ELAlla (3kpl) on oma pedagoginen tukitiimi johdettavanaan ja tämä tiimi jakaa kaiken käytettävän resurssin itsenäisesti.
    • Tiimiin kuuluu luokanopettajia, resurssiopettajia sekä ohjaajia
    • Kukin tiimi jakaa käytettävissä olevan resurssin oppilas/luokkakohtaisten tuen tarpeiden mukaisesti. Tarvetta tarkastellaan jatkuvasti.
    • Jos oman tukitiimin resurssi ei tunnu riittävän, tarkastellaan tukea laajemmin koko koulun tasolla. ELAt keskustelevat keskenään ja sopivat tarvittavista muutoksista yhdessä. Tarvittaessa rehtori ohjaa ja tukee työtä.
  • Koko koulun tukiresurssin käyttöä tarkastellaan aina tarpeen muuttuessa

 

Aamu- ja iltapäivätoiminta: https://peda.net/id/21af9b2e7 

Pirtin koulussa toimii yksi omaa iltapäivätoiminnan ryhmä. Lisäksi koululla toimii Kuopion palloseuran pyörittämä liikunta- ja ulkoilupainotteinen Robinson-iltapäiväkerho (kaksi ryhmää).

Iltapäiväkerhoryhmät toimivat Pirtin koulun tiloissa koulupäivän jälkeen.

Kerhon toiminta-aika on koulupäivisin klo 16 saakka. Päiväohjelmaan sisältyy mm. vapaata leikkiä, kädentaitoja, pelailua ja muuta ohjattua toimintaa. Lapsilla on halutessaan myös mahdollisuus läksyjen tekoon.

Kerhoilla on myös omat nettisivut: https://peda.net/kuopio/p/pirtti/huoltajille/iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmat

 

KulttuuripalvelutKulttuuripolku Kuopiossa 

Pirtin koulun oppilaat osallistuvat Kuopion kulttuuripolun tapahtumiin. Kulttuuripolulla oppilaat pääsevät osallistumaan kaupungin kulttuuripalveluihin sekä tutustumaan kulttuurin ja taiteen erilaisiin sisältöihin. Koulun kulttuurikuriiri, jakaa ajankohtaiset kulttuuriviestit koulun muille aikuisille. Teatteripolun toimintaan osallistutaan mahdollisuuksien mukaan.

Kulttuuripolku luokkatasoittain:

  1. luokat Kirjastopolku
  2. luokat Taidepolku
  3. luokat Museopolku
  • luokat Mediapolku
  1. luokat Ympäristöpolku
  2. luokat Tanssipolku

 

Kulttuuripolku muodostaa perusopetuksen tavoitteellisen minimitason, joka toteutuu lukuvuosittain ja sisältää luokat 1-9. Koulujen ja varhaiskasvatuksen luku- ja toimintavuoden polkuihin liittyvät asiat ja aikataulut löytyvät näiltä sivuilta kunkin polun alta.

 Kulttuurikasvatussuunnitelma_2016.pdf

Kulttuurimenoja ja loma-aikojen tapahtumia kannattaa katsoa Kuopion Seinältä!

 (www.kuopionseina.fi)

Koulun kulttuurivastaavan, kulttuurikuriirin, tehtävät:

  • Kulttuuriasioista tiedottaminen
  • Koulun aikuisten ja oppilaiden aktivointi ja innostaminen kulttuuritoimintaan
  • mm. Kuopion kulttuuripolkujen tarjonta.
  •  Ajankohtaisten kulttuuritapahtumien esiin nostaminen ja toimintaan innostaminen,
  • sähköpostiviesteillä, infotuokioissa tms.

Toimintasuunnitelma:

  • Noudatetaan Kuopion kulttuurikasvatussuunnitelmaa

Linkkejä:

 www.kuopionseina.fi

https://peda.net/kuopio/muu-toiminta/kulttuuripolku

Koululiikunta

Opetussuunnitelma ohjaa toimintaa. Lisäksi virkaehtosopimuksen mukaiset tehtävät ja vastuut.

Pirtin koulussa on myös Välkkäri-toimintaa, jonka puitteissa 5. -luokkalaiset koulutetaan ohjaamaan välituntileikkejä 1. - 2. -luokkalaisille. Syksyn aikana Välkkäri-toiminnasta vastaavat koulun 6. -luokkalaiset ja syksyn aikana toimintaan koulutettavat 5. -luokkalaiset tulevat mukaan toimintaan kevään ajaksi.

Koulun liikuntatiimi keskustelee yleisistä toimintaperiaatteista, kirjaa tiimin keskeiset tehtävät, tavoitteet ja laatii toimintasuunnitelman. Keskeiset tehtävät, tavoitteet ja toimintasuunnitelma kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan elo-syyskyyn aikana.

Tiimin keskeiset tehtävät:
Yhteydenpito yhteistyötahoihin (esim. Urheiluseurat). Oppilaiden aktiivisuuden lisääminen koulupäivän sisällä (välkkäritoiminta, välituntilainaamo ja luokkien välituntikorit). Koululiikunnan tapahtumista infoaminen ja tapahtumiin ilmoittautuminen.

Tiimin tavoitteet lv.23-24:
Välituntilainaamon kehittäminen ja oppilaiden aktivoiminen. 
Yhteisten liikuntapäivien järjestäminen.
Seuravierailuiden järjestäminen ja oppilaiden tutustuttaminen uusiin lajeihin.
Liikuntavälineistön monipuolistaminen.

Toimintasuunnitelma lv.23-24: 
Liikuntatiimi organisoi koululla tapahtuvia seuravierailuita, kannustaa osallistumaan koululiikunnan järjestämiin tapahtumiin ja kehittää koulun sisäistä liikunta mallia liikkuva koulu hankkeen periaatteiden mukaisesti.

Arviointi:
Välituntilainaamon käyttöä ei avattu koulun rakennuksien hajanaisuuden vuoksi. Yhteiset liikuntapäivät järjestettiin onnistuneesti toukokuussa 2024. Liikuntapäiviin osallistui eri urheiluseuroja ja oppilaita saatiin innostumaan liikkumisesta monipuolisesti. Liikuntapäivien lisäksi seurat vierailivat koululla pitäen lajiesittelyitä eri luokkatasoille. Liikuntavälineitä saatiin hankittua koululle tavallista enemmän säätiöltä haetun apurahan ansiosta. 

 

Kouluruokailu 

Pirtin koulun kouluruokailun ateriapalveluista vastaa Servica. Oppilaiden ruokailut on porrastettu tapahtuvaksi klo 10-12 välillä. Koululla tarjotaan joka päivä myös maksullinen välipala.

Opettajat toteuttavat ravitsemus- ja tapakasvatusta esimerkkiruokailulla. Opettaja valvoo oman ryhmänsä ruokailun ruokalassa ja huolehtii osaltaan ruokarauhasta. Ruokailuvuorot ovat nähtävillä opettajainhuoneessa ilmoitustaululla ja luokkien lukujärjestyksissä. Ruokalista löytyy koulun Peda.net-sivuilta.

 

Koulukuljetus

Koulunkäynnin ohjaajat valvovat ja ohjaavat tarvittaessa kuljetusta odottavia oppilaita.


Kirjastopalvelut

Tiimin ydintehtävät:

  • Kirjojen palauttaminen lainausjärjestelmää käyttäen
  • Palautuneiden kirjojen hyllyttäminen
  • Uusien kirjojen hankkiminen
  • Uusien kirjojen tarroittaminen ja luettelointi lainausjärjestelmään
  • Lainausjärjestelmän käytön ohjeistaminen henkilöstölle
  • Kaupunginkirjaston viestien välittäminen
  • Kaikkien kirjojen palauttaminen ja hyllyttäminen lukukauden päätteeksi
  • Tiedottaminen kirjastoauton aikatauluista
  • Hyllyjen säännöllinen järjesteleminen siistiin kuntoon
  • Vanhan aineiston poistaminen hyllyistä ja lainausjärjestelmästä

Toiminnan tavoitteet lukuvuodelle:

  • Ylläpitää Pirtin koulukirjastoa.
  • Kannustaa lapsia lukemiseen huolehtimalla kirjaston aineiston ajanmukaisuudesta.

Toimintasuunnitelma:

  • Poistaa huonokuntoiset ja sisällöltään vanhentuneet kirjat.
  • Hankkia määrärahojen puitteissa uusia, lukemiseen innostavia kirjoja.
  • Viivakooditarrojen hankinta sekä uusien kirjojen luettelointi ja tarroittaminen.
  • Kirjaston käytettävyyden parantaminen (hyllyjärjestys).

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä