2 Strategia, kehittämissuunnitelma, opetussuunnitelma

Strategian, kehittämissuunnitelman ja opetussuunnitelman toteuttaminen

Koulu ottaa toiminnan suunnittelussaan huomioon Kuopion kaupungin strategian ja koulutuspoliittisen ohjelman. Lukuvuonna 2018 - 2019 kehittämisen kohteina ovat tiimi- ja yhteisopettajuus sekä yhteistyö lähiyhteisön kanssa. Toimenpiteet kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan ja niiden toteutumista seurataan.

Perusopetuksen CAF-arvioinnin kohteena on lukuvuosisuunnitelman kohta 7 Oppilashuolto ja muu oppilaan tuki. Toisesta CAF-arviointikohteesta koulu päättää itse.

Perusopetuksen yhteiset arvioinnin kohteet 2014 - 2020:

  • 2014 - 2015: 6 Osallisuus (vanha lukuvuosisuunnitelma)
    • osallisuus opetussuunnitelmatyössä
  • 2015 - 2016: 4 Resurssit
    • tieto- ja viestintätekniikka
  • 2016 - 2017: 6 Kasvatus ja oppiminen
    • yhteistoiminta
  • 2017 - 2018: 1 Johtaminen
  • 2018 - 2019: 7 Oppilashuolto ja muu oppilaan tuki
  • 2019 - 2020: 2 Strategia, kehittämissuunnitelma, ops


Lisätietoja:
opetusjohtaja Leena Auvinen 044 718 4003
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018 
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151

Koulun toimenpiteet

Koulumme on mukana "Osaavat opettajat - Onnelliset oppilaat" hankkeessa mukana. Hankkeen tavoitteena on kehittää vaikeimmin kehitysvammaisille oppilaille teknologiaa hyödyntäviä menetelmiä, joilla edistetään oppilaan kehontuntemusta, motoriikkaa, hahmottamista, aisti-informaation käsittelyä, syy-seuraussuhteita ja elämyksiä. Koululle on hankittu "Osaavat opettajat - Onnelliset oppilaat" -hankkeeseen liittyen muun muassa älylattia ja katseohjauslaitteisto. Vr-lasit ja liikuteltava interaktiivinen kosketustaulu hankitaan lukuvuoden aikana. 

Olemme sitoutuneet Sisukkaat-hankkeeseen, joka sai Opetushallituksen rahoituksen kesällä 2018. Sisukkaat hankkeen tavoitteena on tehostaa innovatiivisen teknologian keinoin uuden opetussuunnitelman mukaista osallistavaa opetusta, sekä tarjota vuorovaikutteisia oppilaiden aktiivisuutta ja vaikuttavuutta edistäviä toimintamalleja. Pääkohderyhmänä on erityistä tukea tarvitsevat oppilaat yhdessä yleisopetuksen oppilaiden kanssa. Hankkeeseen liittyy työpajoja, joihin me kouluna osallistumme. Työpajat toteutetaan yhteistyössä hyvinvointia edistävän teknologian tutkimusryhmän ja Honkalampisäätiön kanssa.

Vaikeimmin kehitysvammaisten opetuksen onnistumisen edellytyksenä on mm. tiimityöskentely, jota on koulussamme toteutettu aina. Koulun henkilöstö muodostaa moniammatillisia tiimejä. Tiimien toimintaa ja tiimien välistä yhteistyötä kehitetään ja tehostetaan jatkuvasti.

Koulussamme on toteutettu yhteisopettajuutta joidenkin oppituntien osalta ja opettajat tekevät tiivistä yhteistyötä. Lukuvuoden 2018-2019 kehitetään mentorointia ja vertaiarviointia. Tavoitteenamme on vertaisarvioinnin kautta saada hyviä käytäntöjä näkyviksi ja laajempaan käyttöön esimerkiksi osallistumalla toisten opettajien oppitunneille ja vaihtamalla ajatuksia oppitunnin jälkeen.

Lukuvuoden aikana täydennämme sähköistä opetusmateriaalipankkkia ja aloitamme "fyysisen" oppimateriaalipankin suunnittelun ja toteuttamisen. Organisoimmme olemassa olevan oppimateriaalin tarkoituksenmukaisesti.