3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle.


Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Helena Kokkonen 044 718 4018

Koulun toimenpiteet

Kehityskeskustelut toteutetaan vuosittain kevätlukukaudella (Kunta- HR). Tänä lukuvuonna painopistealueena on tietotekniikan osaamiskartoitus ja kehittymissuunnitelman laadinta.

TYÖHYVINVOINTISUUNNITELMA

Työhyvinvointiparin (Johanna Hopia ja Päivi Rimpiläinen) tehtävät: Martti Ahtisaaren koululla työhyvinvointisuunnitelman laadinnasta ja toteuttamisesta vastaa työhyvinvointipari rehtorin ja suunnitteluryhmän tuella. Lisäksi tyhy- pari osallistuu kulloinkin toteutettaviin työsuojelullisiin toimiin, esim. riskienarvionti, kyselyt, keskustelut, katselmukset, tarpeen mukaan.

Perusopetuksen työhyvinvoinnin sivut löytyvät linkistä: http://www.peda.net/veraja/kuopio/perehdytys/henkiloston_hyvinvointi_ja_turvallisuus/tyosuojelu_ja_-hyvinvointi

TyHy-parin tehtävänä on lisätä avointa ja vuorovaikutuksellista ilmapiiriä työpaikallemme. Parin tehtävänä on toimia kaupungin ohjeistusten asiantuntijana ja tiedon välittäjänä työpaikalla sekä miettiä konkreettisia tapoja lisätä ja ylläpitää henkilökunnan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Työhyvinvointipari on kuulostelija, sisäisesti aktiivinen työntekijän tuki työpaikalla.

Konkreettiset toimenpiteet lukuvuonna 2015–16:

  1. Uuden henkilökunnan perehdyttäminen oman koulun välineisiin, laitteisiin ja kalusteisiin työturvallisuuden ja ergonomian kannalta Työhyvinvointipari organisoi, ja vastuualueen hoitaja huolehtii perehdyttämisestä.
  2. Työhyvinvointipari järjestää Vasta taloon tulleiden kahvilan 21.9. klo 14–15.30, jossa uudet työntekijät voivat keskustella rauhassa, miltä uusi työpaikka on tuntunut ja millaisia hankaluuksia alkuun on liittynyt. Kahvila on tarkoitettu koko henkilöstölle.
  3. Kehittämiskehvilat: Työhyvinvointiin kuuluu pään päivittäminen. Tällaiseen on mahdollisuus koulun kehittämiskahviloissa, joita järjestetään seuraavan ohjelman mukaisesti:
  • Vasta taloon tulleiden kahvila 21.9.
  • Suunta selville- kahvila 21.10. Koulun toiminta-ajatuksen ja Aikuisten ammattilaisten ABC-kirjan pohjalta
  • ICT- kahvilat maanantaisin klo 8-9
  • Osallisuus- kahvila 16.11.
  • Toiminnallisen oppimisen kahvila 18.1.
  • Tukiviittomat & Boardmaker- kahvila 17.2.
  • Ohjauksellinen ote oppilaiden kanssa- kahvila 21.3.
  • Draamallinen kahvila 18.4.
  • Mitä kuulu Martti?- kahvila 16.5.

Kahvilat ovat kaikille avoimia oppimis- ja jakamistuokioita, jotka toteutetaan yhteistoiminnallisin menetelmin

Virkistäytymissuunnitelma: Virkistysryhmä on koottu Martin koululle erikseen, ja siihen kuuluvat Johanna Hopia, Birgit Palm, Heikki Suppanen ja Jarkko Niskanen. Nämä henkilöt vastaavat virkistyksen organisoinnista, mutta toteuttamiseen otetaan mukaan aina eri ryhmiä (esim. luokka-aste).

Virkistyssuunnitelma on nähtävissä peda.netissä henkilökunnan sivuilla. Tapahtumista tiedotetaan henkilökuntaa s.postilla ja kokouksissa, ilmoitustaululla.

HUOMIOITA

  • Tapaturman sattuessa tapaturmailmoitus, mutta läheltä piti tilanteetkin kirjataan, kerro rehtorille havaitessasi vaaran paikan.
  • Koulun väkivaltatilanteista tehdään aina ilmoitus (rehtorille, sekä sähköinen ilmoitus)
  • Työhyvinvointi- asioista pyritään tiedottamaan aktiivisesti, ilmoitustaulu kokoustilassa, jossa ajankohtaiset asiat esillä.
  • Tietoa löytyy myös Sinetistä.
  • Omalla toiminnallaan jokainen voi edistää työhyvinvointia.
  • Koulun sali varattu koulun väen käyttöön tiistaisin 17-20, sovitaan syksyn kuluessa kuinka voidaan hyödyntää yhteisesti ja yhteisöllisesti.

Huoneentaulu

- Teen työni hyvin

- Olen kiinnostunut koko tiimin/ organisaation parhaasta

- Kerron mielipiteeni, mutta olen valmis muuttamaan sitä

- Olen avoin, kuulen ja kuuntelen mitä muut sanovat

- Otan palautteen vastaan rakentavana ja mietin mitä toin mukanani kun tulin aamulla töihin

- Kannan vastuuni työhyvinvoinnin rakentajana

- Kerron esimiehelle toiveeni ja tavoitteeni

- Annan palautetta

- Autan työkavereita onnistumaan roolissaan

- Tuen julkisesti, likapyykki kahdenkesken

- Klikit murentavat työyhteisön voimaa

- Luotan työyhteisön kykyyn toimia

- Huolehdi itsestäsi ja omasta jaksamisestasi