3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle.


Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Helena Kokkonen 044 718 4018

Koulun toimenpiteet

Koulun henkilöstöön kuuluu koulusihteeri, 23 päätoimista opettajaa, kolme osa-aikaikaista/kiertävää, viisi koulunkäynninohjaajaa, yksi henkilökohtainen avustaja ja yksi iltapäiväkerhonohjaaja.

Lisäksi koululla on koululääkärin, kouluterveydenhoitajan, koulupsykologin ja –kuraattorin palvelut käytettävissä. Koululla on myös kiinteistönhoitaja, kaksi keittiöhenkilökuntaan kuuluvaa ja yksi siistijä

Henkilöstön osaamisen kehittäminen toteutetaan osaamisen, kiinnostuksen ja koulun tarpeiden mukaan.

Kuluvana lukuvuonna huomioidaan tieto- ja viestintätekniikan taitojen kehittäminen.

Opetushenkilöstölle suunnattuihin täydennyskoulutuksiin osallistutaan mahdollisuuksien mukaan – osallistumista suositellaan ja toivotaan.

Työhyvinvoinnin edistämisen suhteen erityinen huomio kiinnitetään henkilöstön jaksamiseen mm. järjestämällä työhyvinvointia ylläpitäviä tapahtumia. Myös henkilökohtaisia keskusteluja pidetään keskinäisen työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Työhyvinvointitoimikuntaan kuuluvat rehtori, apulaisrehtori, työsuojeluvaltuutettu sekä ala- jayläkoulun hyvinvointivastaavat, jotka muodostavat myös työhyvinvointiparin.

Tiedottaminen niin henkilöstöasioista kuin muistakin koko työyhteisöä koskevista asioista hoidetaan asiallisesti ja keskustellen.