3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat (Tyohyvinvointisuunnitelma.docx​) toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle ja liitetään osaksi koulun lukuvuosisuunnitelmaa.

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Ihalainen 044 718 4018

Koulun toimenpiteet

Osaaminen ja kehittämissuunnitelma
Opettajien koulutustarpeiden kartoittaminen KuntaHR-ohjelman avulla (kehittämissuunnitelma). Omaa työtä arvioidaan sekä formatiivisesti että kehityskeskustelujen yhteydessä yhdessä esimiehen kanssa. Tavoitteena tieto- ja taitotason parantaminen jatkossa kartoituksen mukaisesti.

Erityiskorvaukset (tva) jaetaan rehtorin ja apulaisjohtajan esityksen pohjalta. Tehtävien vaativuutta arvioidaan yhteisesti opettajakokouksissa ennen päätöstä.

Henkilöstön osaamisen kehittämisen tavoitteet 2017-2018
Tavoitteena ict- tietotekniikkataitojen kehittäminen ja ylläpitäminen nykypäivän vaatimusten tasolle. Tavoittena, että opettajalla on luokissaan käytössään tarvitsemansa tietotekninen varustus sekä tarvittava osaaminen sen käyttöön. Tietotekniikkaa ja sähköisiä oppimateriaaleja jne. käytetään luontevana osana opetusta ja hyödynnetään olemassa olevia yhteyksiä ja välinekantaa.

Työnkuvaan liittyvien tietoteknisten ohjelmien hyvä hallinta, kuten Pedanet, Wilma, O365-ympäristö ja luokkakohtaiset sähköiset materiaalit, on osaamisen tavoitteena koko henkilökunnalle lukuvuoden 2017-2018 aikana.

Työhyvinvointi
Koululla toimii työhyvinvointipari, joka laatii/päivittää työhyvinvointisuunnitelman lukuvuodelle 2017-2018.

TyHy-toimintana järjestämme syksyn ja kevään aikana henkilökunnan yhteisen tapahtumaillan. Teemana lukuvuonna 2017-2018 on liikkuva koulu. Koulun henkilökunnalle järjestetään myös perinteiset pikkujoulu- ja kevätruokailut sovittavina ajankohtana.

28.8 Susanna ja Ari
13.9 Jyrki