1 Johtaminen
Koulun johtamisen periaatteet
Koulun johdon keskeisenä tehtävänä on edistää opetuksen arvopohjan ja koulun perustehtävän toteutumista. Johtamisessa on tärkeää tunnistaa kouluyhteisön vahvuudet ja kehittämishaasteet, vahvistaa itsearviointia sekä kehittää pedagogista johtamista. Koulun rehtorin velvollisuutena on kehittää myös itseään johtajana.
Johtamisessa tulee noudattaa hyvän hallinnon mukaisia toimintatapoja. Koulun johtaminen on vuorovaikutteista ja osallistavaa. Kouluissa on johto- tai suunnitteluryhmät (-tiimit), joiden tehtävänä on rehtorin tukena suunnitella ja kehittää toimintaa. Tiimien kokoonpanosta ja tehtävistä päättää koulun rehtori. Johtamista arvioidaan säännöllisesti.
Kouluissa käydään vuosittain kehityskeskustelut kaupungin linjausten mukaisesti. Johtamista kehitetään ja tuetaan pitkäjänteisellä johtamisosaamiskoulutuksella.
Koulun lukuvuosisuunnitelmassa kuvataan, miten johtaminen on organisoitu (joryt, kehittämistiimit, henkilöstön työnjako, vastuut). Koulutyön suunnittelussa ja toteuttamisessa keskeistä on opettajien, ohjaajien ja muun henkilökunnan yhteistyö.
Ys-ajan käytöstä sovitaan ja sen toteutumista seurataan. Ys-ajan käyttö sekä suunnittelu- ja kokouskäytännöt kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan.
Sisäisen ja ulkoisen viestinnän suunnitelma päivitetään ja henkilöstö perehdytetään siihen.
Lisätietoja:
opetusjohtaja Leena Auvinen 044 718 4003
perusopetuspäällikkö Sari Ihalainen 044 718 4018
Koulun johtamisen toimenpiteet
Koulun johtamisesta vastaa rehtori ja apulaisrehtori. Rehtori vastaa kaupungin johtosäännön mukaisista tehtävistä. Apulaisrehtori vastaa Julkulan yksikön jokapäiväisestä toiminnasta, toimii rehtorin sijaisena, osallistuu kehittämisryhmään, suunnittelee ja valmistelee koulun toimintaa ja kehittämistä yhdessä rehtorin kanssa sekä muut rehtorin kanssa sovitut tehtävät
Lisäksi koulussa toimii kehittämisryhmä, jossa on vähintään yksi henkilö jokaisesta yksiköstä.
Kehittämisryhmän tehtävät ovat
•koulun kehittämisprosessin johtaminen
•tiedonkulun varmistaminen ja kehittäminen ja erityisesti tiedottaminen omassa yksikössä
•henkilöstökokousten valmistelu yhdessä rehtorin kanssa
•tuoda oman yksikkönsä ehdotukset ryhmän käsittelyyn
Koulun kehittämisryhmä kokoontuu kuukausittain, yleensä joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko kello 14. Kehittämisryhmän asialistat ovat viikkoa ennen kokousta koko henkilöstön luettavissa ja pöytäkirjat löytyvät O365:stä ja ovat koko henkilöstön luettavissa
Kehittämisryhmän jäsenet lukuvuonna 2017 – 2018 ovat:
•Timo Väisänen, Alavan yksikkö
•Minna Smolander, Julkulan yksikkö
•Jaana Jerkku, Niuvan yksikkö
•Ritva Matilainen, Puijon yksikkö
•Jukka Rissanen, apulaisrehtori
•Mika Kuitunen, rehtori
Lisäksi koulussa on seuraavia vastuualueita
Timo Väisänen: atk-vastaava
Hanna Halonen: kulttuurivastaava
Jukka Rissanen: OAJ-yhteyshenkilö
Kristiina Hyvärinenja Riitta Hiltunen: konsultoiva opettaja
Jaana Jerkku: työhyvinvointivastaava
Jukka Rissanen: turvallisuusvastava
Sairaalaopetuksen valtakunnallisen kehittämistyön ja aluetyön vastaavana toimii Jukka Rissanen
Kokoukset
•Koulun yhteinen opettajien kokous järjestetään kaksi kertaa lukukaudessa ja tarvittaessa. Pöytäkirjat löytyvät O365:stä
•Koulunkäynnin ohjaajakokous järjestetään kerran kuussa kaksi kertaa lukukaudessa ja tarvittaessa. Pöytäkirjat löytyvät koulun O365:stä
•Lisäksi järjestetään yksikön sisäisiä palavereja viikoittain
•Lukuvuoden suunnittelupäivä järjestetään ennen lukuvuoden alkamista, CAF arviointi helmikuussa ja arviointipalaveri keväällä
Koulun ys -aikaa käytetään osastojen kanssa käytäviin palavereihin, henkilökunnan kokouksiin, oppilaspalavereihin, hoitoneuvotteluihin, omahoitajaneuvotteluihin, opetuksen yhteissuunnitteluun ja kodin- ja koulun yhteistyöhön.
Aloitusvesot 8.-9.8.2017
½ Kiky CAF arvionti helmi - maaliskuussa
½ kiky Kielelliset häiriöt torstai 9.11.
Kiky lauantai (sairaalaopetuspäivät, aluepäivät, ipad koulutus, vapaavalintainen)
veso lauantai (sairaalaopetuspäivät, aluepäivät, ipad koulutus, vapaavalintainen)
Tärkein sisäisen viestinnän väline on yhteiset kokoukset, koulun kotisivut ja O365 jonne muistiot ja muu tarpeellinen tieto kootaan. Huoltajien kanssa viestintään käytetään Wilmaa kuopiolaisten oppilaiden osalta ja sähköpostia / puhelinta ulkopaikkakuntalaisten osalta.
Jokainen opettaja huolehtii oman luokkansa oppilaiden osalta yhteydenpidosta huoltajien, osastojen ja poliklinikan kanssa.
Yksikön yhteisestä tiedottamisesta vastaa rehtori / vararehtori / opettaja riippuen yksiköstä.
Iltapäivätoiminnan yhteydenpidosta vastaavat ohjaajat.