Jukka Virtasen elokuvailtapäivä 27.3.2014 JYK Helsingin senioreilla

JYK Helsingin seniorit järjesti to 27.3. klo 13 elokuvateatteri Orionissa Jukka Virtasen ohjaaman ja käsikirjoittaman elokuvan Pähkähullu Suomi erikoisnäytännön. Kyseinen elokuva valmistui Suomen itsenäisyyden 50-vuotisjuhlavuodeksi vuonna 1967 ja on muodostunut klassikoksi. Se kuvaa monipuolisesti suomalaista elämämenoa saunoineen ja kauniine maisemineen eri puolilta maata. Elokuva on käännetty useille kielille. Kansainvälinen arvostettu elokuva-alan toimija on Sodankylän filmijuhlilla arvioinut sen yhdeksi parhaista ja parhaiten leikatuista elokuvista. Elokuvan näyttelijät ovat tuttua joukkoa 1960-luvulta keskeisissä rooleissa Spede Pasanen ja Simo Salminen.
Ennen näytäntöä Jukka Virtanen kertoi vertaansa vailla olevasta elokuvaurastaan käsikirjoittajana, ohjaajana ja leikkaajana, mistä viimemainitusta hän kertoi saaneensa tunnustusta monista vaativista kohteista. Jukka Virtanen on tehnyt lähes kaikkea elokuva-alalla, ja hänen kädenjälkensä näkyy kymmenissä elokuvissa. Hän on varmuudella yksi tunnetuimmista Jämsän yhteiskoulun kasvateista kautta aikojen.
Tilaisuuteen osallistui 60 henkeä JYK senioreita ja heidän puolisoitaan ja ystäviään. Elokuvanäytännön jälkeen syötiin lounas ravintola Rivolissa.