3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Opetushenkilöstön sisäinen siirtohalukkuus tarkistetaan aina ennen kuin virka laitetaan avoimeen hakuun. Rekrytoinneissa korostetaan tiimiosaamista, tieto- ja viestintätekniikan pedagogista osaamista sekä kehittämis- ja kehittymishalukkuutta.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi voimassa olevilla työsuhteilla. Sijaisuudet järjestetään perusopetuksen ohjeiden mukaan.

Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelmissa ja osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta.

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle. 

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151

Koulun toimenpiteet

Henkilöstön osaamisen kehittäminen

Koulun henkilöstö laatii osaamisen kehittämissuunnitelmat kehityskeskustelujen yhteydessä. Kehityskeskustelut käydään koko henkilöstön kanssa pitkin lukuvuotta ja aina henkilön pyynnöstä. Keskusteluissa käydään läpi henkilökohtainen kehittämissuunnitelma.

Henkilöstö osallistuu vuotuisiin (pakollisiin) tietoturvakoulutuksiin

Tiimiopettajuuden ja erilaisten yhteistyömuotojen kehittämistä jatketaan edelleen. Tulokset edelliseltä vuodelta ovat olleet erinomaiset. Lukuvuoden aikana kehitetään toimintaa keskustelemalla ja luomalla tiimisopimukset yhteistoimintaluokille ja erilaisille vastuutiimeille. 

 

Täydennyskoulutus

Opettajat, koulunkäynnin ohjaajat, koulusihteeri ja rehtori osallistuvat mahdollisuuksien mukaan ja ensisijaisesti paikallisen tason järjestämään ajankohtaiseen ja alueen opetushenkilöstölle suunnattuun täydennyskoulutukseen. Täydennyskoulukseen osallistuminen perustuu henkilökohtaiseen kehittämissuunnitelmaan, strategian ja/tai kehittämissuunnitelman mukaiseen kehittämiseen tai kouluyhteisön tarpeeseen. Täydennyskoulutuksessa käyneet kertovat koulutusten annin terveiset koko henkilöstölle YS-kokouksissa.

Digitukihenkilöitä on kolme, jotka jakavat vastuulalueita ja kouluttavat henkilöstöä sekä toimivat työn tukena arjen tilanteissa.

Digitukihenkilöiden ja mentorin tuki ohjataan TVT:n opetuskäytön ja opetussuunnitelman toteuttamista luokissa. TVT:n opetuskäytön ideoiden jakaminen henkilöstön kesken. 

Aiemmin on koettu, ettei koulutuksista saatuja tietoja/osaamista ei ole jaettu kovinkaan laajasti muulle henkilöstölle. Jokaisen henkilöstön jäsen vastuulla on jakaa koulutuksista tietoa kollegoille. Tästä sovitaan aina ennen kouluksiin lähtemistä.

 

Työhyvinvointi

Työhyvinvointitiimi: Mirjam Ruuska, Mari Lappalainen ja Anna Marjava-Pöllänen.

Tiimi keskustelee tiimin toimintaperiaatteista, kirjaa tiimin keskeiset tehtävät, tavoitteet ja laatii toimintasuunnitelman lukuvuodelle 2023-2024. Tavoitteet ja suunnitelma kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan elo-syyskyyn aikana.

Tiimin tavoitteet lv.23-24:

  • Päivittää ja arvioida työhyvinvointisuunnitelmaa jatkuvasti,
  • järjestää erilaisia työhyvinvointitapahtumia lukuvuoden aikana,
  • kohdata työyhteisön jäseniä arjessa kuunnellen,
  • motivoida ja aktivoida mahdollisimman monia työyhteisön jäseniä osallistumaan työhyvinvointia edistäviin tapahtumiin.

Toimintasuunnitelma lv.23-24 (Työhyvinvointisuunnitelma)

  • Suunnitellaan ja toteutetaan työhyvintiin liittyviä tapahtumia resurssien ja määrärahojen puitteissa työyhteisön tarpeet huomioiden
  • Monipuolisella TYHY-toiminnalla pyritään motivoimaan ja aktivoimaan mahdollisimman monia osallistumaan tapahtumiin. Näitä ovat esim.
    • Uusien työntekijöiden perehdytyskahvit,
    • lukuvuoden aloitustapahtuma,
    • joka kuukauden viimeinen perjantai tyhy-kahvit henkilöstölle,
    • pikkujoulut,
    • ystävänpäivän tapahtuma,
    • lukuvuoden päätöstapahtuma sekä
    • muita työhyvinvointia ylläpitäviä tapahtumia ympäri vuoden.
  • Laaditaan ja toteutetaan työhyvinvointikyselyt syksyisin ja keväisin,
  • Osallistutaan sisäilmatyöryhmän kokouksiin
  • Reagoidaan työhyvinvointikyselystä nousseisiin huoliin ja toiveisiin sekä
  • Välitetään henkilöstön kuulumisia koulun johdolle ja SURYlle.