Uskonnon opetuksen tavoitteet, sisällöt ja arviointi vuosiluokalla 7
Uskonnon tavoitteet vuosiluokalla 7
Uskontojen maailma
Tavoitteet:
Vuosiluokan tavoitteiksi asetetaan, että oppilas oppii havaitsemaan uskonnon ja kulttuurin vuorovaikutusta sekä tunnistamaan uskontoon liittyvää monimuotoisuutta. Oppilasta ohjataan perehtymään uskontoihin, uskonnottomuuteen ja katsomuksiin eri puolilla maailmaa.
Tavoitteena on, että oppilas oppii tunnistamaan eri uskontojen tapoja ja symboleita sekä uskonnollisia aiheita mediassa ja taiteessa. Asioita voidaan pohtia uskontojen eettiseltä kannalta.
Tavoitteena on rohkaista oppilasta kohtaamaan erilaisia ihmisiä nyt ja tulevaisuudessa. Oppilasta rohkaistaan myös pohtimaani ihmisyyttä koskevia elämänkysymyksiä.
Uskonnon sisällöt vuosiluokalla 7
Sisällöt:
Vuosiluokalla tutustutaan uskontojen maailmaan. Sisältöihin kuuluvat suuret maailman uskonnot, kuten hindulaisuus, buddhalaisuus ja Kiinan uskonnot, luonnonuskonnot ja uskonnottomuus.
Jokaisen suuren maailmanuskonnon kohdalla syvennytään tieteellisesti sen levinneisyyteen, perusopetuksiin ja vaikutukseen ja näkymiseen kulttuurissa. Samalla voi pohtia uskontojen etiikkaa esimerkiksi ajankohtaisten uutisten avulla.
Vuosiluokalla syvennytään uskontojen väliseen dialogiaan ja ekumeniaan.
Uskonnon arviointi vuosiluokalla 7
Arviointi:
Päättöarvioinnin kriteeri arvosanalle kahdeksan:
Oppilas tunnistaa ja osaa nimetä uskontoon liittyviä piirteitä ympäröivässä kulttuurissa.
Oppilas osoittaa havaitsevansa perustiedot suurista maailmassa vaikuttavista uskonnoista ja uskonnottomuudesta. Hän osaa kuvailla uskonnoissa ja katsomuksissa vallitsevaa ja näkyvää moninaisuutta.