Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuolto
TERVEYDENHOITAJA
Kouluterveydenhoitaja Marianne Pirinen (p. 040 352 4283) on pääsääntöisesti paikalla maanantaina, keskiviikkona ja torstaina sekä joka toinen tiistai. Terveydenhoitajalla on päivystystunti maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 12-13 välisenä aikana, jolloin terveydenhoitajalla voi käydä ilman ajanvarausta. Huomioittehan, että vapaa-ajan tapaturmat ja pitkittyneet vaivat hoidetaan omalla terveysasemalla. Opiskeluterveydenhuollon tilat löytyvät kellarikerroksesta, Taidekoulun siivestä. Päivystysaikojen ulkopuolisina aikoina terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia, jolloin oppilailla on oikeus keskeytyksettömään henkilökohtaiseen aikaan terveydenhoitajalla.
KOULULÄÄKÄRI
Koululääkäriin saa yhteyden terveydenhoitajan kautta.
Kouluterveydenhuollon tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, vanhempien, opettajien ja oppilashuoltohenkilöstön kanssa. Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaat joka vuosi. Oppilaille tehdään ns. laaja terveystarkastus, joka sisältää terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastuksen, sekä opettajan arvion oppilaan selviytymisestä koulussa luokilla 1, 5 ja 8. Kouluterveydenhoitaja ja koululääkäri osallistuvat tarvittaessa myös oppilashuollollisiin ryhmiin.
Koululla sattuneiden tapaturmien ensiapu hoidetaan tarvittaessa koululla/kouluterveydenhuollossa tai lähimmässä hyvinvointikeskuksessa. Vanhempien on tärkeä huolehtia, että koululla on aina ajan tasalla olevat yhteystiedot, josta vanhemmat koulupäivän aikana tavoittaa. Äkilliset infektiosairaudet tai vapaa-ajan tapaturmat hoidetaan hyvinvointikeskuksessa tai muussa hoitopisteessä. Sairas lapsi kuuluu kotihoitoon ja kouluun palataan, kun lapsi on terve. Hoitolomaselvityksen alle 10-vuotiaan sairaan lapsen hoitoon voi pyytää terveydenhoitajalta. Lapsen sairaudesta ilmoitetaan myös opettajalle.
Sairasasioissa lääkäriaika varataan omasta hyvinvointikeskuksesta. Vapaa-ajan tapaturmien hoidon järjestäminen ei kuulu kouluterveydenhuollon piiriin, vaan vanhemmat järjestävät hoidon päivystyksen kautta.
HAMMASLÄÄKÄRI JA MUU HAMMASHUOLTO
Oulun kaupunki järjestää hammashuollon, ja se on oppilaille maksutonta. Hammashoito tapahtuu Kontinkankaan hammashoitolassa (Aapistie 3.https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/kontinkankaan-hammashoitola