Elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Etelä-Savossa

Ohjaajille laadukkaat koulutukset ja valmennukset syyskaudella 2019

Tule mukaan laadukkaisiin koutuksiimme syyskaudelle 2019!

 Elokuu käynnistyy loman jälkeen Ohjaajien hyvinvointi-piknikillä (https://bit.ly/2YzllCX) Mikkelissä Kenkäverossa ja Mikkelipuistossa 27.8. Tyhy-tuupparivalmennus ohjaajille Mikkelissä (ohjelma ja lisätiedot https://bit.ly/2SZEVGk) tarjoaa mahdollisuuden saada omaan työhyvinvointiin käytännön keinoja pitkäksi aikaa! Marraskuussa 18.11. Nuorten foorumi: Kohti unelmia! on nuorille ja nuorten ohjaajille Savonlinnassa.
Ilmoittaudu mukaan seuraavista linkeistä suoraan:
Hyvää työtä syyskaudeksi 2019!

Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY

Jatkuvan oppimisen keskustelutilaisuus ke 27.2.2019 klo 11.00 – 13.00 ja selvitys

Miten Suomen tärkeimmät korkean teknologian vertailumaat ovat edistäneet jatkuvaa oppimista tai pyrkineet poistamaan sen esteitä? Mitä muiden maiden malleista voitaisiin soveltaa suomalaisessa työelämässä?

Työn murroksen myötä jatkuvan oppimisen merkitys kasvaa, sillä työelämässä pysyminen edellyttää osaamisen jatkuvaa päivittämistä. Owal Group on selvittänyt valtioneuvoston kanslian toimeksiannosta, miten yhteiskunnan rakenteiden tulisi tukea jatkuvaa oppimista. Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää TEAS-hankkeen tuloksista keskustelutilaisuuden.

Jatkuvaa oppimista käsittelevä selvitys tarkastelee Suomen keskeisten, korkean teknologian verrokkimaiden keinoja reagoida työn murrokseen sekä tapoja kehittää jatkuvan oppimisen rakenteita. Raportin mukaan jatkuvaa oppimista on muissa maissa edistetty muun muassa laatimalla yhteisiä toimenpideohjelmia, uudistamalla koulutus- ja opetustarjontaa sekä kokeilemalla yksilöön kohdistuvia rahoituskannusteita, kuten koulutusseteleitä.

Selvityksessä kuvataan Tanskan, Irlannin, Etelä-Korean, Alankomaiden ja Singaporen keinoja tukea jatkuvaa oppimista. Selvityksessä ei arvioida Suomen jatkuvaa oppimista tukevia rakenteita ja menettelyjä. Selvityksen tulokset perustuvat kirjallisuuskatsaukseen, kotimaisten ja kansainvälisten koulutuksen asiantuntijoiden haastatteluihin sekä asiantuntijatyöpajoihin. Useat maat ovat kehittäneet jatkuvan oppimisen monikanavaista rahoitusta sekä yksilön oppimismahdollisuuksien tukimuotoja erilaisia koulutustili- ja -setelimalleja hyödyntäen. Vertailun tulosten pohjalta esitettyjen suositusten mukaan myös Suomessa voisi olla hyödyllistä kokeilla vastaavia rahoitusmalleja vahvistaa yksilöön kohdistuvia rahoitusmalleja.

Raporttiin suora linkki: https://bit.ly/2H3Jaxj

Tilaisuus (2 t) katsottavissa YouTubessa: https://bit.ly/2ElcQTU

Lisätietoja: https://bit.ly/2T2Trkx

Tilaisuuden ohjelma

11.00 Tilaisuuden avaus
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen

11.15 Jatkuvan oppimisen kansainvälinen vertailu – selvityshankkeen tulokset
Senior partner Olli Oosi, Owal Group

11.45  Kommenttipuheenvuoro
Projektipäällikkö Raimo Vuorinen, Jyväskylän yliopisto

11.55 Kommenttipuheenvuoro
Tutkimusjohtaja Antti Kauhanen, ETLA

12.00  Paneelikeskustelu
Anne Brunila, Hanken
Kirsi Heinivirta, OKM
Tapio Huttula, Sitra
Ida Mielityinen, Akava

Reetta Räty juontaa

13.00 Tilaisuuden päättäminen

Tiina Vellonen 2.11.2018 Vuoden ohjukseksi!

Vuoden Ohjus 2018 Tiina Vellonen SAMIedusta! Onnea, Tiina!

Palkinto on myönnetty seuraavin perustein Savonlinnassa 2. päivänä marraskuuta 2018: Tiina Vellonen on ansioitunut, innostunut ja huippu opo, Itä-Suomessa työskentelevä ohjausalan ammattilainen.

Lisäperustelut: Tiina Vellonen on tehnyt pitkään ansiokasta työtä ohjauksen ja erityisesti oppilaitosten välisen yhteistyön edistämiseksi Savonlinnassa. Hän on ollut merkittävä linkki Savonlinnan alueen ohjaajille ja hän on myös järjestänyt lukuisia oppilaitos- ja työelämävierailuja alueen opoille. Hän on ollut mukana hankkeissa kehittämässä ohjausta sekä eri oppilaitosten opintojen yhdistämistä. Hänellä on vahva osaaminen verkostoista ja monelta ohjauksen alueelta. Lisäksi hän jaksaa uudistua ja innostaa työtovereitaan.

https://www.samiedu.fi/samiedun-opo-tiina-vellonen-on-vuoden-ohjus/

Twitterissä:

Valtakunnallisen TNO-foorumin verkostotapaaminen perjantaina 21.9. 2018 klo 9.00 – 13.30 striimattuna!

Valtakunnallisen TNO-foorumin verkostotapaaminen perjantai 21.9. 2018 klo 9.00 – 13.30 striimattuna! KANNATTAA KATSOA!

Tavoitteena siinä on arvioida maakuntahallinnon valmisteluvaiheen vaikutuksia tieto-, neuvonta- ja ohjaustyöhön ja miettiä tapoja, joilla voitaisiin vahvistaa ELO-toimintaa alueellisessa yhteistyössä. Tapahtumassa pohditaan myös ELO-ryhmien, Ohjaamojen ja valtakunnallisen ELO-ryhmän yhteistyön tiivistämistä.

Tallenteen linkki: http://www.mediaserver.fi/live/ely
Materiaalit: https://bit.ly/2QzF5T0

Ohjelma pe 21.9.2018

09.00 TEM/OKM-puheenvuoro
Ulla-Jill Karlsson tai Erno Hyvönen, OKM
Anna Toni tai Teija Felt, TEM

09.30 Ohjaamot tänään
Kohtaamo-projekti, projektipäällikkö Pasi Savonmäki

10.00 Case Ohjaamo-toiminnasta

10.20 Ohjauksen verkkopalvelun tilanne
Harry Pulliainen, KEHA ja/tai Ville Rötkö, Kohtaamo-projekti

10.40 ELO-ryhmien ja Ohjaamojen yhteistyöstä

11.00 Kahvitaukoa + suolapalaa

11.30 Dialogin voima yhteistyössä
Kati Tikkamäki, KT, kehittämisasiantuntija, työnohjaaja, Tampereen yliopisto

13.00 Tiivistystä ja tehtäviä jatkoon

13.30 Tilaisuuden päätös

Liitteet:

Valtakunnallisen TNO-foorumin ohjelma 20. - 21.9.2018

Ohjaamojen tuki – ammattilaisen apuna nuoren parhaaksi: Kokemuksia ja kehitysehdotuksia Etelä-Savosta

Ohjaamojen tuen loppujulkaisun pääset lukemaan suoraan verkosta: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-011-1. Jos jaat julkaisua eteenpäin, käytäthän tätä pysyvää verkkolinkkiä. Näin voidaan seurata julkaisun lukijamäärää. Julkaisua saa myös kirjana.

Miettinen S., (2017). Ohjaamojen tuki – ammattilaisen apuna nuoren parhaaksi: Kokemuksia ja kehitysehdotuksia Etelä-Savosta. Miettinen S. (Ed)., Ohjaamojen tuki – ammattilaisen apuna nuoren parhaaksi. Kokemuksia ja kehitysehdotuksia Etelä-Savosta., In: Xamk Kehittää 5, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. URN:ISBN:978-952-344-011-1

Sivustostamme julkaisu löytyy myös kohdasta Kirjallisuutta: https://peda.net/hankkeet/eejn/kirjallisuutta/eojok