ELO-tori

Tiedotteet

Ajankohtaista Elinikäisestä ohjauksesta nro 7, toukokuu 2018

Ajankohtaisia teemoja ovat mm.

  • Valtakunnallisen ELO-yhteistyöryhmän loppukauden toiminnan painopisteet
  • Elinikäisen oppimisen kehittämistarpeet
  • Osaamisperusteisuuden toteutuminen ammatillisessa koulutuksessa
  • Ammatillisen koulutuksen työelämätoimikunnat
  • Livslång vägledning i Svenskfinland
  • Uraohjauksen erikoistumiskoulutus
  • Digitaalisia tietopalveluita koulutuksesta ja osaamisesta ohjauksen tueksi
  • Kokemuksia korkeakouluopiskelijoiden urasuunnittelun tukemisesta Yhdysvalloissa

Liitteet:

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 7, toukokuu 2018

Ajankohtaista Elinikäisestä ohjauksesta nro 6, tammikuu 2018

Hyvää alkanutta vuotta 2018 elinikäisen ohjauksen merkeissä!

 Tässä ajankohtaiskatsauksessa uutisoidaan voimassaolevasta valtakunnallisesta nuorisotyön ja -politiikan poikkihallinnollisesta ohjelmasta, nuorten työllisyydestä ja Ohjaamojen tilanteesta. Lisäksi uutisoidaan työelämän osaamistarpeista ja niihin vastaamisesta tutkimustiedon ja digitaalisten tietopalveluiden tuella. Valtakunnallinen TE-asiakaspalvelu-keskus esittelee artikkelissaan julkisia työ- ja elinkeinohallinnon ohjaukseen liittyviä palveluitaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Monikulttuuriseen ohjaukseen liittyvistä eräistä hankkeista (TALENTS-hanke (Erasmus+) ja Baana-hanke (ESR)) uutisoidaan hankkeiden nettisivustojen avulla. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa työskentelevä kasvatuspsykologi, ura- ja opinto-ohjaaja Tea Oja kirjoittaa ohjausosaamisen koulutusviennistä Islantiin. Lopuksi on koottuna tiedoksi joitain tutkimuksia, kirjallisuutta ja koulutustapahtumia.

 Ajankohtaiskatsaukset alkaen lokakuulta 2016 eteenpäin ovat luettavissa osoitteessa https://peda.net/hankkeet/elotori/ilmoitustaulu

Liitteet:

Ajankohtaista Elinikäisestä ohjauksesta nro 6, tammikuu 2018

Alueraportin diaesitys lisätty

Uudenmaan ELO-ryhmän kokoukseen valmisteltu diaesitys seurantatutkimuksen keskeisitä huomioista. Löytyy aluetutkimus-osiosta: diasarja "Seurantaa tiiviisti".

Aluetutkimuksen raportti luettavissa

Alueellista ELO-toimintaa tarkasteleva raportti "Kohti elinikäisen ohjauksen alueellisen koordinaation kokonaiskuvaa" on julkaistu. Se löytyy ELO-torilta Aluetutkimuksen sivulta oikealla olevasta linkkilaatikosta. Samassa paikassa on luettavissa myös edellinen tutkimusraportti. Uusi raportti löytyy myös Jyväskylän yliopiston kirjaston tietokannasta, missä sen pysyvä verkkolinkki JYX-järjestelmässä on http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6546-4 .