Opintojaksot jakoon -lukiokilpailu

Opintojaksot ovat lukion uuden opetussuunnitelman yksi keskeisimmistä uudistuksista. Vastuu niiden suunnittelusta on jätetty koulutuksen järjestäjille. Opintojaksojen suunnittelu on jo täydessä käynnissä ympäri Suomea. 

Pro Lukio ry haluaa tukea lukioiden opintojaksosuunnittelua kilpailulla, jossa etsimme innovatiivisia opintojaksoideoita. Pääpalkintona jaamme enintään 5000 euroa ja muina tunnustuspalkintoina enintään 3000 euroa. Palkinto kohdennetaan voittaneille lukioille, jotka voivat ohjata summan esimerkiksi stipendirahastoon tai muuhun haluamaansa kohteeseen. 

Kilpailuaika on 1.8.2019 – 31.3.2020. Kilpailun tuomarina toimii Pro Lukio ry:n hallitus. Kaikki kilpailuehdotukset kootaan Pro Lukio ry:n ylläpitämään ideapankkiin eli osallistujien tulee sallia niiden julkaiseminen ja jakaminen. Haluamme edistää jakamisen kulttuuria lukiokentällä. Tiiviit ideaehdotukset lähetetään sähköpostilla osoitteeseen yhdistys@prolukio.fi. Intoa ideointiin. 

Kilpailuehdotuksissa palkintoraati arvostaa erityisesti

- selkeää esitystapaa

- uutta raikasta toteutuskelpoista näkökulmaa

- yhteistyön toteutumista koulun sisäisesti / valtakunnallisesti / kv-pohjalta (esim. oppiainerajat ylittävät opintojaksot)

Opintojaksoideat tai jopa valmiit opintojaksot voivat olla osa pakollisia tai valintaisia opintoja. Lukioasetuksen mukaan opiskelijalla on kuitenkin oikeus suorittaa valtakunnallisia valinnaisia opintoja kahden opintopisteen opintojaksoina. Tämä tulee luonnollisesti ottaa huomioon opintojaksojen suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Lisätietoa kilpailusta liitteessä ja Pro Lukio ry:n kotisivuilla osoitteessa https://peda.net/yhdistykset/prolukio. Kysymyksiä kilpailusta voi lähettää osoitteseen yhdistys@prolukio.fi.

 
Pro Lukio ry:n hallitus

 

 

 

...

[Leikattu viesti] Näytä koko viesti
 
 
 
 
Liitealue
 
 
 

Liitteet:

Kilpailujuliste (2).pdf

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti