Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry

Ajankohtaista

OAJ:n uusi valtuusto

OAJ:n uusi valtuusto kokoontuu 16.-18.5.2018

OAJ-YSI-vaalipiirillä on valtuustossa 93 paikkaa, OAJ:n ammatillisilla opettajilla 31 paikkaa, Lastentarhanopettajaliitolla 23 paikkaa ja Yliopistojen opetusalan liitolla 3 paikkaa.
 
Valtuustokausi alkaa kevätkokouksesta 2018 ja päättyy, kun seuraavaksi valittu valtuusto aloittaa oman kautensa kevätkokouksessa 2022.

Valtuutetut löydät tämän linkin takaa:
OAJ:n valtuusto 2018-2022

Opsian työhyvinvointikysely julkistetaan 12.6.2018

Sivistystoimen johdon työhyvinvointikysely

Opsia ry on tehnyt työnhyvinvointikyselyä jäsenilleen ja sivistystoimen johdolle. Aiheita ovat mm. palkkaus sekä tämän hetken työolot ja kokemus työhyvinvoinnista sekä arviointi sivistystoimen kehittämisestä. Kyselyn tuloksia esitellään 12.6.2018 Koulutusalan johtamisen foorumissa Sokos hotelli Presidentissä.

Linkki: https://oph.etapahtuma.fi/Julkinen-eTapahtuma-ps/Koulutustuote-ps/id/1997
  

Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän haastattelu Educa-messuilla

Opsian tilaisuus Sivistyksen sivuhuone keräsi yhteen jälleen runsaan joukon opsialaisia ja Opsian toiminnasta kiinnostuneita.
Tilaisuudessa annettiin nuorten esiintyjien antaa puheenvuoronsa liikunnan ja laulun merkeissä.

Mukana oli kolmen nuoren hiphop-tanssiesitys Tanssikoulu DCA:sta sekä viime vuoden Idols finalisti opiskelija Tuusulasta Kevin Sarinko.

Professori Pasi Salhberg veti talk shown alkaen opetusalan historian havinoista haastatellen Kouluhallituksen emeritus pääjohtaja, professori Erkki Ahoa ja Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilää. Aho työskenteli Suomen ensimmäisenä koulupsykologina. Aho työskenteli Kouluhallituksen ylitarkastajana 1966–69, toimistopäällikkönä 1970–71 ja pääjohtajana 1973–91. Hänet promovoitiin kasvatustieteen kunniatohtoriksi Oulun yliopistossa 1983 ja professorina arvonimen hän sai vuonna 2006. Erkki Ahon työvuodet Kouluhallituksessa ja sen pääjohtajana ajoittuivat maamme koulujärjestelmän uudistamisen suuriin muutosvuosiin. 

Ennen Sivistyksen sivuhuonetta Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilää haastateltiin: 
Hän sai viime vuonna Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry:n ja Suomen Kuntaliiton jakaman Sivistyksen suunta –palkinnon ansiokkaasti toiminnasta ja érityisesti mm. opettajia osallistavasta työotteestaan.
Lue OAJ:n sivuilta

Kiitoksia kaikille osallistumisesta tilaisuuteen - teitte siitä antoisan ja onnistuneen!

Hyvää vuoden jatkoa!

Toivovat Opsian puheenjohtajat 

 

Educa-messut ja Sivistyksen sivuhuone 26.1.2018

Suomi 100 vuotta opetusta ja sivistystä!

Opsian verkostoitumistilaisuus Sivistyksen sivuhuone pidettiin 26.1.2018 klo 16.00-18.00
Helsingin Messukeskuksessa. Tilaisuuden puheenjohtajina toimivat Virpi Lehmusvaara ja Peter Johnson.
Saatiin nauttia nuorten tanssiesityksestä ensin ja sitten lauluesitys Kevin Sarinkon esittämänä.

Tilaisuuden talk shown juonsi suomalaisen koulutuksen asiantuntija ja kirjailija-professori Pasi Sahlberg.
Vieraina ja keskusteluissa olivat Sivistyksen suunta 2017 palkinnon saaneet professori Erkki Aho ja
sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Kiitämme kaikki osallistujia!


Opsian kunniapuheenjohtajalle Aulis Pitkälälle kouluneuvoksen arvonimi

Opsia ry:n kunniapuheenjohtaja, Espoon kaupungin sivistystoimenjohtaja Aulis Pitkälä on saanut Tasavallan presidentiltä 1.12.2017 kouluneuvoksen arvonimen.

Aulis Pitkälä on toiminut Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry:n hallituksessa ja yhdistyksen puheenjohtajana. Oman alansa luottamustehtävien ohella Pitkälän toiminnalle on ominaista monipuolinen osallistuminen ja vaikuttaminen julkisen toimintaan yhteiskunnan eri luottamustehtävissä.

Arvonimen myöntämistä esittivät Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki sekä Suomen Kansallisooppera ja -baletti.

Opsia ry:ltä lämpimät onnittelut!

Lisätietoja Espoon kaupungin sivulta

Ruusuja.jpg

Sivistyksen suunnannäyttäjä - elämäntyö palkinto Erkki Aholle

Kuntaliitto ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry myöntävät vuosittain Sivistyksen suunta –palkinnon ansioituneelle sivistys- tai opetustoimen johdossa tai asiantuntijatehtävässä toimivalle alan huippuasiantuntijalle.

Suomi 100 – juhlavuoden kunniaksi Opsia ry:n hallitus on päättänyt myöntää tänä vuonna ensimmäisen Sivistyksen suunnannäyttäjä – elämäntyöpalkinnon.

Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry:n hallitus on päättänyt myöntää emeritus pääjohtaja, professori Erkki Aholle Sivistyksen suunnannäyttäjä – elämäntyöpalkinnon tunnustuksena elämäntyöstä ”koulutusjärjestelmämme uudistajana ja peruskoulumme syntyvuosien määrätietoisena kehittäjänä. Uudistustyönne kaikille yhteisen peruskoulun puolesta on edistänyt monin tavoin maamme sivistystä, hyvinvointia ja tasa-arvoa.

Alla Opsia ry:n tiedote asiasta.

Lisätietoja antaa Opsia ry:n puheenjohtaja Virpi Lehmusvaara.
Puh. 040-5289558

Liitteet:

Tiedote- Erkki Aholle - elämäntyöpalkinto 4.10.2017.docx

Sivistyksen suunta –palkinto Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilälle

Tämän vuoden Sivistyksen suunta –palkinnon sai Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Suomen Kuntaliitto ja Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry palkitsivat Penttilän keskiviikkona 4.10.2017 pidettävillä valtakunnallisilla Sivistystoimen neuvottelupäivillä Clarion Hotel Helsingissä.

Sivistyksen suunta -palkinto jaettiin nyt kuudennen kerran. Aiemmin palkinnon ovat saaneet pääjohtaja Aulis Pitkälä, kaupunginjohtaja Simo Juva, professori Jouni Välijärvi, apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggroth sekä sivistysjohtaja Peter Johnsson.

Kuntaliitto ja Opsia ry palkitsevat vuosittain kunta-alan toimijan, joka on vaikuttanut kuntien sivistystoimen edistämiseen ja kehittämiseen

Linkki Kuntaliiton tiedotteeseen: https://www.kuntaliitto.fi/tiedotteet/2017/sivistyksen-suunta-palkinto-oulun-sivistys-ja-kulttuurijohtaja-mika-penttilalle

Onnittelut uusille neuvoksille

Tasavallan presidentti on antanut kouluneuvos arvonimen Tor Peter Johnsonille, Kokkolan sivistysjohtajalle ja opetusneuvos arvonimen Barbro Högströmille, Direktör för Svenska bildningstjänster, Espoo.

Opsia ry onnittelee lämpimästi Barbrota ja Peteriä sekä muita vuonna 2017 arvonimen saaneita.

Ruusu.jpg