Mukavia hetkiä

Vanhojen oppilastuolien tuunaus 2020 - 2021

Jokeritunnilla kolusimme vintin varastoista vanhoja oppilastuoleja ja aiomme tuunata ne iloisiksi hyvän mielen tuoleiksi. Jokainen on suunnitellut mieleisensä kuvion ja suunnitelmat ovat nyt tuolin kokoisilla papereilla maalauskarttana. Suunnittelu vei melko paljon aikaa, eikä ollut ihan helppoa.

Nyt olemme kuitenkin siinä vaiheessa, että vanhaa pintaa hiotaan innolla pois: ensin karkealla, sitten hienommalla paperilla. Konettakin saa käyttää.

Sitten alkaa monivaiheinen kuvion maalaus. Tähän ilmestyy kuvia sitä mukaa, kun työt etenevät. Valmis taidetuoli ilahduttaa ensin meitä koululla ja sitten kukin oppilas saa viedä omansa kotiin.

Koulumme openhuonekin astui jouluun

Tiina-ope loihti todellisen joulutunnelman opettajainhuoneeseemme. Oli kaunis kattaus, vaaleaa ja tummaa glögiä padoissa lämpötuikkujen yllä, pipareita, homejuustoja, minttukarkkia, suklaata ja vieläpä huonetuoksua. Ei haitannut yhtään, vaikka ulkovalvonnasta tullessa oli lahkeet polviin asti märkänä. Mieli kirkastui heti eteisessä vaatteita riisuessa.

Yhden Joukon yhtye konsertoi koulussamme 23.11.2020

Tilasimme Konserttikeskuksen kautta meille konsertin Yhden Joukon yhtyeeltä. Yhtye muodostui yhdestä miehestä, Jouko Mäki-Lohiluomasta. Hän soitti kitaraa, bassoa, rumpuja, huuliharppua ja vielä lauloikin. Sukat kirjaimellisesti pyörivät, kun opppilaat pääsivät osallistumaan hauskoihin biiseihin. Tykkäsimme kovasti.

Pidimme turvavälit ja istuimme omien luokkien kanssa isossa salissa. Mutta läheltä piti, että emme olisi nähneet ja kuulleet koko konserttia. Jos se olisi sovittu muutamaa päivää myöhemmäksi, se olisi pitänyt perua, koska koronarajoitukset kiristyivät.

Halloweenia perjantaina 30.10.2020

Halloween, pyhäinpäivä ja uskonpuhdistuksen muistopäivä ajoittuivat vuonna 2020 samalle viikonlopulle. Meidän jännityspäivämme alkoi monen oppilaan hammaslääkärikäynnillä. Yhdenlaista jännitystä sekin.

Ruokasali pukeutui mustaan ja valaistiin kynttilöin. Gregoriaanisen musiikin soidessa taustalla aterioimme veripuuroa ja limakiisseliä. Keittäjämme oli vähään leikitellyt elintarvikeväreillä. Me totesimme, että väri vaikuttaa yllättävän paljon mielikuvaan ruoan mausta. Edellisen päivän makaronilaatikon ketsuppi kuitenkin maistui ihan ketsupilta, vaikka olikin mustaa.

Oppilaskunnan hallitus oli ideoinut päivään mysteerilaatikot. Täytyy myöntää, että vaati uskallusta työntää käsi laatikkoon, jonka sisällyksestä ei ollut mitään käsitystä. Raija-ohjaajakin vetäisi kiireesti kätensä pois, kun sormin tuli jotain karvaista.

Yläluokkalaiset olivat tehneet tabletille jännitystarinoita ja -videoita. Niitä katseltiin pienissä ryhmissä eri puolella koulua.

Laaja-alainen oppimiskokonaisuutemme ”Työelämätaidot ja yrittäjyys” sai jatkoa futisturnauksen kioskiin: kanttiini oli koko päivän auki ja taskurahat vaihtuivat oppilaiden retkirahaston varoiksi karamellien syönnin merkeissä. Kioskin tuotto oli jälleen melkoinen.

Virtain koulujen jalkapalloturnaus Killinkoskella 23.9.2020


Sää ei keskiviikkona 23.9.2020 ollut niin leppoisa ja mukava kuin säätiedotus meille lupaili. Aurinko ei näyttäytynyt pilvien takaa koko päivänä, mutta emme nyt kuitenkaan kastuneetkaan. Pelit vietiin huimalla sykkeellä läpi ja hyviä pelisuorituksia nähtiin paljon. Lohkossa 1 pelasivat Kotala, Vaskivesi, Rantatie 3 ja Rantatie 2. Tästä lohkosta tiensä kultaotteluun reilun maalieron (tehdyt maalit) turvin selvitti Kotala. Rantatie 3 suuntasi sitten pronssiotteluun.

Lohkossa 2 pelasivat Liedenpohja, Killinkoski, Rantatie 1 ja Rantatie 4. Tästä kultaotteluun puhtaalla pelillä pelasi itsensä Rantatie 4 ja Liedenpohja matkasi pronssiotteluun.

Kultaottelun voiton vei Rantatie 4 ja Kotalaan täten hopeaa. Pronssiottelussa voitokkaampi oli Liedenpohjan joukkue. Muita sijoja ei pelattu. Täten tuloslista päivän otteluista muodostui seuraavan laiseksi:

1. Rantatie 4
2. Kotala
3. Liedenpohja
4. Rantatie 3

Killinkosken koulussa toiseksi laaja-alaiseksi osaamisalueeksi tänä lukuvuonna on valittu "Työelämätaidot ja yrittäjyys". Täten yrittäjäkerhossa polkaistiin pystyyn koulullemme yritystoimintaa ja oppilaat perustivat Tiina-open johdolla kanttiinin/kioskin, joka toimii tietyissä koulumme tapahtumissa. Futisturnaus oli tietenkin sellainen tapahtuma.

Oppilaat kävivät kyläkaupassamme Killin Jätissä ostoksilla ja järjestivät myytävää kioskiin. Myös kodeista saatiin apua kahvileivonnaisten hankinnassa. Kioskissa häärivät iloiset oppilaat ja se tuotti aika mukavasti retkirahaa koulumme retkikassaan. Seuraavan kerran kanttiini pystytetään omalle koulullemme pyhäinpäivän/halloweenin aattona perjantaina 30.10. Näin monialainen oppimiskokonaisuutemme etenee taas piirun verran eteenpäin.


Kiitos kaikille mukana olleille. Ilman pelaajia ja heidän huoltajiaan ei pelattaisi ainuttakaan peliä. Ei keskustassa sen kummemmin kuin Killissä.

Sivistyslautakunta kylässä 16.9.2020

Sivistyslautakunta piti kokouksensa koulullamme. Meistä tuntui hienolta, että lautakunta tuli katsomaan kouluamme ja oli kiinnostunut tavastamme tehdä tätä työtä. Tiina-ope oli järjestänyt kauniin kattauksen pitkää kokousiltaa piristämään, Anne-ope kertoi meidän koulumme kuulumisia nyt & ensi vuonna ja Sonja-ope esitteli koulun tilakierroksen yhteydessä myös päikyn tilat.

Qridin käyttöharjoitukset alkoivat syyskuussa 2020

Koulultamme lähti edustusjoukkue yleisurheilukisoihin. Koululle jääneet oppilaat harjoittelivat uuden toiminta-alustan, Qridin, käyttöä. Tässä yläluokkalaiset vievät keskiluokkalaisia päiväkirjan kirjoittamisen maailmaan. Aika hyvin homma onnistui sitten, kun opekin sai oman osuutensa näkymään. Kärsivällisyyttä tarvitaan kaikille osapuolille rutkasti lisää, jotta homma saadaan maaliin. Mutta hyvässä alussa olemme nyt. Turvavälien pitäminen osoittautui kylläkin melko mahdottomaksi.

Opet vuosikelloa kääntämässä

Keskiviikkona 26.8.2020 opet tekivät koulumme lukuvuosisuunnitelmaa. Käänsimme siis vuosikellomme näyttämään lukuvuotta 2020 - 2021. Mukava yhteinen hetki koululla ja ihan kivoja juttuja saimme kokoon, vaikka korona kovasti rajoittaa kaikkea toimintaamme.

Killinkosken koulun kevätjuhla 30.5.2020

Vietimme kevätjuhlaa viikon 22 lauantaina 30.5.2020 kaikki omissa luokissamme, kuten korona-ajan säännöissä sanottiin. Yläluokassa saimme tosin aivan kunnollisen kevätjuhlan alaluokkalaisten ja Sonjan toimesta. Sonja striimasi alaluokkalaisten esitykset meidän luokkaamme. Nautimme esityksistä. Kuudesluokkalaiset saivat ruusunsa ja Jäähyväiset-laulunsa. Lauloimme myös Suvivirren, söimme jäätelöt ja tietenkin jaoimme todistukset & stipendit.

Tänä keväänä Killinkosken koulussa jaettiin stipendejä seuraavasti.

Virtain Rotaryt 40 €: Venla Korkatti. Stipendin saamisen perusteena oli aktiivisuus kaikessa koulun toiminnassa ja koulumyönteisyys.

MLL Virrat 30 €: Arttu Aittola. Perusteena oli aktiivinen ja oma-aloitteinen toiminta poikkeusaikana etäkoulussa.

Soroptimistit Tosi kaveri-stipendi 30 €: Saku Hiirula

Hissakerhon eli Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran stipendit 2 kpl, a 20 €: Rinna Ahoranta ja Emma Sievänen

Vanhempaintoimikunnan lahjoittamat hymypatsaat, 2 kpl: Emmi Marttila ja Elmeri Sipolainen

Pohjola-Norden, nettikirja ruotsin kielen opiskelussa kunnostautuneelle oppilaalle: Venla Korkatti

MLL Killinkoski: funktiolaskimet kuudesluokkalaisille ja pyöräilykypärät tuleville ekaluokkalaisille


Kiitos kaikille lahjoittajille ja onnittelut kaikille stipendin saajille.

Hyvää kesää ihan kaikille.

Vappuyllätys 30.4.2020

Sonja-ope organisoi vapunaatolle munkkikätkön noutopisteeseemme. Hän oli Seija-keittäjämme kanssa sopinut, että Seija paistaa kaikille oppilaittemme perheenjäsenille munkit. Ei siis vain koulumme oppilaille vaan koko perheelle.

Munkkikätköön laitettaviin munkkipusseihin Tiina-ope askarteli hienot nimilaput ja Raija-ohjaajamme väkersi pussit kuntoon koulun keittiöllä. Kaikki erityisruokavaliotkin oli huomioitu ja joillekin munkkipussissa olikin lättyjä ja kermavaahtoa.

Lisäksi Killinkosken MML lahjoitti kaikille oppilaille herkkupussit, koska tänä koronan pilaamana keväänä he eivät voineet järjestää lapsille perinteistä vapputapahtumaansa. Heidän herkkupussinsa laitettiin samaan syssyyn koulumme munkkikätköön.

Koulun väki kiittää kauniisti Seijaa ja MML:n Killinkosken osastoa.

Marja Korhonen ja erilaisuuden hyväksyminen

Marja Korhonen vieraili koulussamme kertomassa erilaisuudesta ja erilaisuuden hyväksymisestä. Marja joutui pyörätuoliin sairastuttuaan vakavasti ja nyt hän tuli avustajiensa kanssa kerromaan meille erilaisesta elämästään, jossa toisen ihmisen apu on täysin välttämätöntä. Marja puhuu silmillään kirjoitustaulun ja tulkin välityksellä. Hänen kertomuksensa elämästään eivät jättäneet ketään kylmäksi.

Kiitos kaupunkimme tekniselle osastolle, kun saimme sieltä miehet auttamaan Marjan ja pyörätuolin kanniskelussa, koska moniportainen kivikoulumme ei ole esteetön. Yhteispelillä kaikki kuitenkin sujui erinomaisesti. Kiitos myös vanhempaintoimikunnalle, joka maksoi Marjan matkakulut ja esiintymispalkkion.

Kyläkoulujen sählyturnaus 30.1.2020

Elvytimme Virtain koulujen sählyturnauksen hieman pienemmällä porukalla eli neljän kyläkoulun voimin. Pelasimme hienon turnauksen, jossa kaikilla tuntui olevan mukavaa. Sekä oppilaat että opettajat käyttäytyivät oikein kivasti.

Komeat palkintopokaalitkin olivat vanhan elvytystä: Killinkosken Herrasmiespalloilijoiden (Herpa) vanhat pokaalit saivat kylkeensä uudet laatat ja lähtivät eri kyläkuntiin vuodeksi odottamaan uutta viheralueen koulujen sählyturnausta. Suurin pokaali matkasi tänä vuonna Kotalaan.

Perjantain tukitunti

Koulussamme on käytössä 3. - 6.-luokkalaisten perjantain tukitunti. Se on tunti, jolloin voi jäädä koulun jälkeen koululle tekemään mitä tahansa tehtäviä ja saa niihin kaverin ja open apua. Ope voi myös määrätä tukitunnille. Tunti on hyvin suosittu ja siellä on aina oppilaita tekemässä jotain, vaikka perjantaina koulusta pääsisikin jo pois kello 12.30. Joku harjoittelee kertotauluja, toinen tekee enkun läksyjä, kolmas kirii matikan sivuja, neljäs jää muuten vaan tekemään, kun tulee paremmin tehtyä.

Myös koulun oppilaskunnan hallituksen kokoukset pidetään joka kuukauden ekana perjantaina tällä tukitunnilla.

Kyläkoulupedagogiikkaa koulun ylätasanteella 14.11.2019

Kaikkien Virtain kyläkoulujen opettajat kokoontuivat koulumme ylätasanteelle torstaina yhteissuunnitteluiltapäivään. Tiina-ope oli kattanut kauniin jouluisen kattauksen osallistujien silmäniloksi. Koululta oli alkuviikosta päässyt öljy loppumaan, joten kylmenneen kivikoulumme näköalatasanteelle hilattiin myös sähkölämmitin ja osallistujat varautuivat iltaan mm. villasukin. Hauskuutta tähän Viheraluetapaamiseemme toi iltapäivällä seuraamme liittynyt öljyauto. Ja taas alkoi koulu lämmetä ja luovuus kukkia.

Historiakerho syksyllä 2019

Tiistaisin koululla pyörii Suomen kulttuuriperintöseuran kustantamana Hissakerho. Kerho on ainut alakoulussa toimiva Hissakerho Suomessa. Kerhoa vetää mielenkiintoisin ja vaihtelevin aihein Helena Kairamo. Tänä syksynä ohjelmaan kuuluu Yö museossa, digitaalisen joulukalenterin tekeminen, geologiaa ym. Tässä kuvassa korukiviä tutkitaan yhdessä Martti Mäkilaurilan kanssa. Martti opetti kerholaisia myös vaskaamaan kultaa ja kaikki löytämänsä kultahippuset vaskaaja sai itselleen muustoksi.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä