Mukavia hetkiä

Monialainen opintokokonaisuus: Jännitystä vatsanpohjassa!

Torstaina 25.10.2018 vietimme jännitysteemaista monialaisten opintokokonaisuuksien päivää, jota voi myös Halloween-teemaksi nimittää. Yhdistimme jännitysteemaan äidinkieltä, käsitöitä, kuvista, liikuntaa, historiaa, uskontoa ja musiikkia. Päivän valmistelu alkoi jo ennen syyslomaa ja heti lomalta palattuamme maanantaina jatkoimme hommia. Paneuduimme satuihin ja tarinoihin, joita on iät ajat kerrottu maailmalla ja koto-Suomessa hieman erilaisina versioina. Tutkimme Muumitarinoiden jännityselementtejä, kaupunkilegendoja, omia lapsuusmuistoja, Egyptin tarinoita, Raamutun kertomuksia ja Röllipeikkokin lauleli hirmuisuudestaan päivänavauksessamme. Isot oppilaat kirjoittivat äidinkielen tarinat, joita luettiin muille. Tarinat olivat todella taidokkaita ja opetajien kanssa ajattelimme, että niin hienoja olivat, jotta niitä melkein pitäisi jotenkin jalostaa vielä eteen päin. Miettikäämme miten sen tekisimme.

Oppilaat haeskelivat kotoa teemaan sopivaa rekvisiittaa itselleen omien mieltymystensä mukaan, sillä jännitysteemaan sopii mikä tahansa. Joku pelkää kissoja, joku koiria, hämähäkkejä, käärmeitä... ja toinen taas rakastaa juuri niitä samoja. Urheilukisoissa vatsanpohjassa tuntuva kihelmöintikin todettiin asiaan sopivaksi ja niinhän se toki onkin. Jännitystä parhaimmillaan. Olipa porukassamme puhtaanapitolaitoksen edustajakin, joka imuroi kummituksia selässään olevaan itse rakennettuun pahviseen mörköimuriinsa.

Oppilaskunnan hallitus viritteli kouluumme sisäsuunnistusradan, jonka rastit oli merkitty koulumme pohjapiirrustukseen. Sitten oppilaat ryhmissä suunnistivat rastilta rastille ja toteuttivat rastitehtävät koulun aikuisten valvoessa toimintaa: oli draamarasti, jossa piti näytellä ohjeiden mukaan, tehdä still-kuva ja kuvata se pädille... oli askartelupaja, jossa tehtiin sorminuket... oli mörkökeilausrata... oli piirrustuspiste ja ällölaatikko (mystinen limavati, josta piti kädellä tunnustellen tunnistaa mahdollisimman monta elementtiä)... Mukanamme touhusivat myös ysiluokkalaiset mukavat pojat, jotka olivat juuri sopivasti TET-harjoittelussa koulullamme.

Ja meillä kaikilla oli niiiin muukaavaaaaAAA!

Multaa kynsien alla 3.5.2018

Puutarhatuote Hänninen lahjoitti koululle 70 orvokin tainta. Opettelimme istutusta yhdessä päiväkotilaisten kanssa sään antaessa viitteitä kesästä. Päikkärin Elina oli hommannut isoja ruukkuja, jotka nyt iloisen värisinä orvokeista toivottavat kaikki koululla tai päiväkodilla kävijät tervetulleiksi ja tuovat hyvää mieltä meille jokaisena kouluaamuna. Kiitokset lahjoittajalle.