Verkko-opetus

Kurssien toteutuminen

HUOM! Tällä sivulla näkyvät ovat tarjolla opinto-ohjelmassa lukuvuonna 2021-2022. Ennakkoilmoittautumiset ratkaisevat sen, mitkä kurssit todella käynnistyvät. Jos haluat osallistua jollekin kurssille kesken kauden, ota aina ensin yhteys opiston toimistoon.

Verkkoluennot, lv. 2021-2022

HUOM! Verkkoluennoille täytyy ilmoittautua etukäteen. Tarkemmat ohjeet luennon seuraamiseksi lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse, muistathan siis ilmoittaa sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä.


- 830507 Kuulon ongelmia ja kuulon kuntoutusta, 15.9.2021 klo 17.00-18.30
Luennoitsijana KYS:n korva- ja kurkkutautien erikoislääkäri, audiologi Antti Hyvärinen. Yhteistyössä Sisä-Savon Kuulo ry:n kanssa.

- 830501 Neiti Marplen ja komisario Morsen maisemissa, 14.10.2021 klo 18.00-19.30
Kuljemme kuvien kera Oxfordin ja Readingin ympäristöissä, kaupungissa ja maaseudulla. Luennolla esitellään puutarhaa, perienglantilaisia tapoja, lordien ja herttuoiden kartanoita sekä käydään Morse-kävelyllä. Lopuksi selviää mm. punaisen unikon arvoitus! Luento sopii erityisen hyvin englannin kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. - 830502 Taloyhtiöasiat tutuiksi, osa 1, 2.11.2021 klo 18.00-19.30
Asutko taloyhtiössä? Istutko peräti taloyhtiön hallituksessa? Oletko ostamassa asuntoa? Tilinpäätösasiat, yhtiöjärjestys ja isännöintitodistus sekä niihin oleellisesti kuuluvat asiat ovat asioita, joita sinun pitäisi ymmärtää. Tule kuulemaan, kun isännöintialan ammattilainen tekee selkoa tärkeistä taloyhtiöiden asioista. 

- 830503 Diabeteksen silmäkomplikaatiot ja niiden hoito, 20.11.2021 klo 13.00-14.30
Silmäsairauksien erikoislääkäri Niko Lapin verkkoluento diabeteksen aiheuttamista silmäkomplikaatioista ja niiden hoidosta. Järjestetään yhteistyössä Sisä-Savon diabetesyhdistyksen kanssa. 

- 830504 Taloyhtiöasiat tutuiksi, osa 2, 18.1.2022 klo 18.00-19.30
Pinnat asukkaan ja rakenteet taloyhtiön vastuulla, vai miten se meni? Saanko vaihtaa hanan itse, entä saunan paneloinnin? Kuka maksaa vesivahingon? Tule kuulolle, kun isännöintialan ammattilainen käy läpi asukkaan, taloyhtiön hallituksen ja yhtiökokouksen vastuita, remonttiasioita ja häiriöitä.

- 830505 Se tapahtui meille, 10.2.2022 klo 14.00-15.30
Lea ja Santeri Pakkanen kertovat kirjastaan Se tapahtui meille sekä inkerinsuomalaisuudesta laajemminkin.
Yhteistyössä Suonenjoen kaupungin kulttuuritoimen kanssa. HUOM! Verkkoluennolle täytyy ilmoittautua etukäteen. Tarkemmat ohjeet luennon seuraamiseksi lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse, muistathan siis ilmoittaa sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä.

- 830506 Madrid, Espanjan kaunis ja ystävällinen pääkaupunki, 24.2.2022 klo 18.00-19.30
Luennolla tutustumme Madridiin, moni-ilmeiseen espanjalaiseen suurkaupunkiin, joka sykkii elämää joka hetki! Taidetta, historiaa, flamencoa, ilmaisia yöhuveja, mutta myös luonnon rauhaa. Mukana FM Heli Hukkasen esittelyssä myös Suomeen rakastunut viiniravintolanpitäjä - ja maailman parasta suklaakakkua! Löydät varmasti jotain uutta, vaikka kaupunki olisikin jo vanhastaan tuttu. 
Verkkokurssit, lv. 2021-2022

- 830401 Kevyttä kotijumppaa verkossa, live
Tule mukaan leppoisaan ja monipuoliseen matalan kynnyksen jumppaan tarvitsematta lähteä kotoa minnekään. Mukana myös venyttelyä ja kehonhuoltoa sekä liikevaihtoehdot tuolissa jumppaaville. Live-treeni maanantaisin klo 13.00-13.45.

- 830402 Coffee evenings online

Verkkokurssi, jossa otamme rennon asennon, kupin kahvia tai teetä, ja käymme keskustelua englannin kielellä. Samalla opimme uutta sanastoa, puhumme vaihtuvista asioista ja rohkaistumme käyttämään englantia sosiaalisessa kanssakäymisessä. Online course, includes discussions in English from various topics.

- 830403 Opi opiskelemaan verkossa

Tällä verkkokurssilla tutustumme erilaisiin verkko-opiskelun, etäkokouksien mahdollisuuksiin tai luentojen etäosallistumiseen. Opit kuinka liityt koulutukseen tai kokoukseen ja miten jaat oman näyttösi ja omat aineistosi muille osallistujille. Opit myös itse kutsumaan osallistujia järjestämääsi kokoukseen. Kokeilemme muutamia yleisesti käytössä olevia etäkokousjärjestelmiä osallistujana ja koollekutsujana.

- 830404 Viron kielen alkeet verkossa

Aloitamme viron kielen opinnot aivan alusta. Kurssi sopii myös kieltä jo vähän opiskelleille. Opetus toteutetaan kokonaan reaaliaikaisena etäopetuksena. Opiskelija tarvitsee tietokoneen/tabletin tai älypuhelimen jossa ovat äänentoistomahdollisuudet. Tarvitset myös sähköpostiosoitteen, muista antaa se ilmoittautuessasi. Oppikirja: Mall Pesti, Helvi Aho ”E nagu Eesti / eesti keele õpik algajatele A1+A2+ B1”.


- 830405 Italian kieltä verkossa

Tämä on jatkoa viime lukuvuonna alkaneelle italian kielen alkeiskurssille. Jatkamme italian kielen perusrakenteiden ja -sanaston opiskelua sekä harjoittelemme käytännön tilanteita. Lisäksi keskustelemme italialaisesta kulttuurista ja Italiassa matkustamisesta. Oppimateriaali: Bella vista 1 (Sanoma Pro). Kertaamme ensin kpl:een 6 asiat, minkä jälkeen siirrymme kirjassa eteenpäin.
- 830406 Sukuni kartoilla

Sukututkimus on hyvin suosittua nykyään ja monella meistä on tietoja suvun nimistä ja päivämääristä. Karttoja saattaa olla vaikea löytää kun niitä on niin monessa eri paikassa arkistoituna. Tällä kurssilla tutustumme karttoihin ja karttojen asiakirjoihin ja niiden etsimiseen. Esimerkkinä on mm. yhden suvun/paikan kartat ja asiakirjat eri vuosisatoina. Näin opiskelijat saavat kokonaiskuvan mitä kaikkea voi löytää samasta paikasta eri aikoina ja eri arkistoista. Käymme läpi myös paljon eri sivustoja, joissa karttoja on listattu ja linkitetty digikuvattuihin karttoihin. Perehdymme webinaarissa myös tekijänoikeusasioihin. Milloin voi laittaa kartan omaan sukututkimusjulkaisuun vapaasti ja milloin pitää ottaa huomioon tekijänoikeudet? Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDUn kanssa. Ei kausikortilla.

- 830407 Rentoutumalla voimavaroja arkeen

Rentoutumisharjoituksilla saat lisää voimavaroja arkeesi ja lisäät hyvinvointiasi monin eri tavoin. Verkkokurssilla käydään läpi rentoutumisen hyödyt ja vaikutukset, opitaan rentoutumaan hengitysharjoitusten, kehorentoutusten, tarinamatkojen ja tietoisuusharjoitusten kautta. Hyvinvointi lisääntyy viikko viikolta, kun opit käyttämään voimavaroihin liittyviä rentoutusharjoituksia omassa arjessasi sekä lisäät tietoista läsnäoloa elämääsi. Jokaisella on mahdollisuus löytää oma miellyttävä tapa rentoutumiseen.

- 830408 Talollinen, torppari, suutari vai sotilas?

Tällä verkkokurssilla käymme läpi sukututkimustietokantoja, joiden avulla voit tehdä tutkimusta muun muassa talollisista ja torppareista. Suutareiden ja muidenkin käsityöläisten sekä sotilaiden tutkimuksissa on omat erityispiirteensä ja kurssilla perehdymme myös niihin. Kurssilla tutustutaan kirkollisten aineistojen lisäksi myös mm. peru- ja henkikirjoihin, Suomen Asutuksen Yleisluetteloon sekä lainhuutokortistoihin. Huom! Kokoontuminen myös syyslomalla. Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDUn kanssa. Ei kausikortilla.

- 830409 Arkistojen aarteet
Onko isovanhempasi ollut käräjillä, allekirjoittanut Suuren adressin v. 1899, tai lahjoittanut rahaa Suomen Kulttuurirahaston perustamiseen? Kurssilla saat esimerkkejä siitä, mistä voi löytää digitoituja tuomiokirjoja tai miten löytää ja tulkita perukirjoja. Lisäksi tutustumme historialliseen sanomalehtikirjastoon sekä matrikkeleihin, joista voi löytää mielenkiintoisia tietoja sukunsa jäsenistä. Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDUn kanssa. Ei kausikortilla.

- 830410 Suomalaiset Venäjällä v. 1917-1964

Kansallisarkistossa aloitettiin syyskuussa 2020 viisivuotinen tutkimushanke suomalaisten kohtaloista v. 1917-1964 Venäjällä. Ennen lokakuun 1917 vallankumousta Suomen suuriruhtinaskunnan ulkopuolisilla alueilla asui ja työskenteli kymmeniä tuhansia kieleltään, identiteetiltään tai etniseltä taustaltaan suomalaisia. Tällä kurssilla saat tietoja projektista ja siitä, millä tavalla voit itse osallistua tietojen keräämiseen ja jakamiseen. Koulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDUn kanssa. Ei kausikortilla.

- 830411 SUNPOLKU - energiaa arkeen

Kahdeksan viikon verkkokurssi, jossa käydään läpi teemoja S=stressinhallinta, U=uni, N=nautinto, P=palautuminen, O=onnellisuus. L=läsnäolo, K=keskittyminen ja U= uuden luominen. Tästä kurssin nimessä mainittu Sunpolku.
Verkkokurssilla videoalustukset viikon teemaan, energiaa lisääviä rentoutuksia sekä tehtäviä.

- 830412 Excelin perusteet

Tutustumme Excelin ihmeelliseen maailmaan ja sen tärkeimpiin ominaisuuksiin. Opimme tekemään taulukoita ja kaavioita, jotka näyttävät hyviltä ja osaavat laskea halutut laskutoimenpiteet kaavoja ja funktioita hyödyntämällä. Jos haluat seurata omaa budjettia, niin opit tekemään koko vuoden taulukot kerralla ja näet tilanteen yhdellä silmäyksellä koontitaulukosta. Kolmiulotteinen kaava tulee tutuksi ja voit myös kehittää oman laskutusohjelman, johon saat kätevästi päiväyksen ja kellonajan näppäinkomennoilla. Jos sinulla on idea siitä mitä haluaisit Excelillä tehdä, mutta toteutusta et ole vielä keksinyt, niin tule kurssille ja pohdimme sitä sitten yhdessä. Osallistut kurssille mukavasti kotoa käsin Internetin välityksellä. Tarvitset koneellesi joko Microsoft Excelin tai jonkun maksuttoman taulukkolaskentaohjelman.

- 830413 Rammstein-saksaa verkossa
Saksalainen bändi Rammstein on suosittu ympäri maailmaa. Verkkokurssilla pääset tutkimaan Rammsteinin kappaleita ja sanoituksia. Mitä sanat oikein tarkoittavat? Opit samalla myös saksan kielen perusrakenteita ja tutustut kielioppiin.

- 830414 Excelin jatkokurssi edistyneille

Siirrymme Excelin käytössä seuraavalle tasolle ja osaat jo taulukkolaskennan perusteet, jotka kertaamme pikaisesti alussa. Opettelemme tekemään vaativampia taulukoita ja sinulla on jo itselläsi ratkaisua vaativa ongelma tai visio, mutta toteutus on vielä kaavoja vailla. Pohdimme yhdessä ja keksimme ongelmiin ratkaisuja. Opimme myös tekemään osoitetarroja tai osoitteellisia kirjeitä Exceliä ja Wordia hyödyntäen.

- 830415 Italiaa matkailijalle -intensiivikurssi

Matkalle lähdössä ja haluaisit osata edes hiukan kohdemaan kieltä? Tällä intensiivikurssilla keskitytään matkailijalle oleelliseen sanastoon kulttuuritietoutta unohtamatta. Verkkokurssin kokoontumiset kaksi kertaa viikossa neljän viikon ajan huhti-toukokuussa. Oppimateriaali opettajalta.
- 830416 Ranskaa matkaiijalle -intensiivikurssi

Matkalle lähdössä ja haluaisit osata edes hiukan kohdemaan kieltä? Tällä intensiivikurssilla keskitytään matkailijalle oleelliseen sanastoon kulttuuritietoutta unohtamatta. Verkkokurssin kokoontumiset kaksi kertaa viikossa neljän viikon ajan huhti-toukokuussa. Oppimateriaali opettajalta.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä