Historia

Arviointi historia








LAADUKAS ARVIOINTI ON

  1. Monipuoliseen näyttöön perustuvaa ja jatkuvaa. Opettaja määrittelee arviointimenetelmät oppiaineen sekä oppijoiden tavoitteiden mukaisesti. Monipuolista näyttöä voivat olla esimerkiksi kokeet, erilaiset tehtävät, projektit ja muilla tavoin annettavat näytöt. Nämä vaikuttavat oppiaineen arvosanaan.
  2. Itse- ja vertaisarviointia. Tämän puitteissa oppilas arvioi omaa sekä muiden oppilaiden työskentelyä ja osaamista. Tässä on tarkoituksena ohjata oppimisen ja työskentelyn taitoja. Tämä ei vaikuta oppiaineen arvosanaan.
  3. Oppiaineen tavoitteisiin perustuvaa. Arviointi perustuu kunkin oppiaineen kriteereihin ja tavoitteisiin. Se ei kohdistu oppilaan persoonaan tai muihin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Oppilaiden suorituksia ei verrata toisiinsa.
  4. Oikeudenmukaista, eettistä ja läpinäkyvää. Arvioinnissa otetaan huomioon oppilaan terveydentila sekä erityistarpeet. Arviointi on linjassa oppiaineen tavoitteisiin kirjattuihin osaamisiin ja tietämisiin sekä oppilas tietää, miten häntä arvioidaan.

Lisätietoa arvioinnista löydät kaupungin Pedanet-sivuilta: https://peda.net/rauma/po2/rauma/luku6 

 

HISTORIA

 

Oppilaan oppimisen ja osaamisen arviointi historiassa vuosiluokilla 7-8

 

Historian opiskelun tavoitteena Hj.Nortamon peruskoulussa on rohkaista oppilaita ilmaisemaan omia tulkintoja ja näkemyksiä. Arviointi perustuu monipuolisiin näyttöihin- arvosanaa ei muodosteta yksittäisen kokeen perusteella. Arvosanaan vaikuttaa osallistuminen ryhmätöihin, erilaisten tehtävien suorittaminen asianmukaisesti, tuntiaktiivisuus ja kokeet. 

Seitsemännen luokan kevään arvosanaan vaikuttaa koko lukuvuoden arvioidut tuotokset.

Kahdeksannen luokan arviointi on päättöarviointia, jossa on otettava huomioon valtakunnalliset päättöarvioinnin kriteerit arvosanoille 5,7,8 ja 9. Ne voi käydä tarkistamassa opetushallituksen sivuilta linkin kautta. 

Kahdeksannen luokan kevään arvosanaan vaikuttaa myös seitsemännen luokan arviointi.