Koulumme

Raahen lukio

Raahen lukiossa opiskelee n. 380 oppilasta. Ylpeydenaiheitamme ovat laaja kielivalikoima (saksa, ranska, venäjä), mielenkiintoiset kuvaamataidon, musiikin ja ilmaisutaidon kurssit ja projektit sekä ylipäätään syventävien ja soveltavien kurssien suuri määrä. Suurin ilonaiheemme kuitenkin on rauhallinen ja leppoisa opiskeluilmapiiri, joka kulkee meillä perintönä opiskelijapolvelta toiselle.

TUKEVA JA TURVALLINEN YLEISLUKIO
Meille pääsee seitsemän keskiarvolla, ja lupaamme huolehtia hyvin kaikista, jotka taloon tulevat. Talossa on yksi päätoiminen opinto-ohjaaja ja hyvin toimivat ryhmänohjausjärjestelyt. Ensimmäisen vuoden opiskelijat opiskelevat oman ryhmänsä kanssa sidotun lukujärjestyksen mukaan. Näin kaikille varmistetaan hyvä kurssikertymä ja omaan ryhmään kuulumisen tunne. Lukuvuosi jakautuu viiteen jaksoon, joista jokainen päättyy koeviikkoon. Oppilaat tottuvat nopeasti koeviikkojärjestelmään ja pitävät siitä. Useimmat suorittavat yo-tutkinnon kolmessa vuodessa, mutta opiskeluaikaa voi myös pidentää.

MODERNI KOULU MEREN RANNALLA
Vuonna 1958 rakennettu koulumme korjattiin ja laajennettiin vuonna 2000 kauniiksi ja toimivaksi. Samalla saimme kemian, biologian, musiikin ja kuvaamataidon erityistilat ja ison multimedialuokan. Myös muiden luokkien varustetaso on ajanmukainen. Oppilailla on runsaasti oleskelutilaa, ruokailutila on tasokas ja ruoka erityisen hyvää.

YHTEISTYÖTÄ
Raahen, Pyhäjoen, Vihannin ja Siikajoen lukiot tekevät suunnitelmallista etäyhteistyötä. Raahe-opisto toimii lukiolla, ja se on lisännyt oppilaiden kiinnostusta opiston kursseja kohtaan. Myös niin sanottuun kaksoistutkintoon liittyvä lukio-opetus annetaan Raahen lukiossa.

JUHLIA, MATKOJA, VIERAITA
Koulussamme on aktiivinen oppilaskunta ja hyvä tutor-porukka, jotka osaavat järjestää ikimuistoiset nahkapäivät, penkkarit ja vanhojen tanssit. Joka vuosi saamme nauttia myös muista oppilaiden esityksistä: näytelmistä, musiikkiesityksistä, tanssista, taidenäyttelyistä, Pauli Ylitalon mainioista kabareista. Olemme tehneet kolme Comenius-projektia ja yhden Euroscola-matkan, viisi vaihtoa saksalaisen koulun kanssa ja kaksi Cernin-vierailua. Koulussamme on joka vuosi useita vaihto-oppilaita. Olemme avoin, vieraanvarainen talo, ja toivotamme opiskelijat ja vieraat läheltä ja kaukaa tervetulleeksi Raahen lukioon.