Kaksoistutkinto

Kaksoistutkinto-opetus RaahessaAmmatillisten oppilaitosten opiskelijat opiskelevat omana ryhmänään lukiokursseja seuraavissa oppiaineissa: äidinkieli, englanti, lyhyt matematiikka ja terveystieto. Syksyllä 2015 aloittaneet opiskelijat opiskelevat terveystiedon etälukiossa. Muuten opetus tapahtuu Raahen lukiolla ja on keskitetty pääasiassa aamu- ja iltapäivään (klo 8 - 10 ja klo 14 - 16).


Kaksoistutkinnossa suoritat yhtä aikaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Ammatillisen perustutkinnon suoritat joko Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistossa, Raahen ammattiopistossa tai Raahen porvari- ja kauppakoululla. Lukio-opinnot suoritetaan Raahen lukiolla. Kaksoistutkinto-opiskelijalla on kaksi kurssia jokaisessa jaksossa, kurssissa 3 ot/vko. Yksi oppitunti on 75 minuuttia.

Lukiokursseja suoritetaan yhteensä 24 kurssin verran. Suoritetut opinnot hyväksiluetaan ammatillisten opintojen yhteisiin aineisiin.
Lukujärjestys on laadittu niin, että kaksoistutkinto voidaan suorittaa kolmessa vuodessa eli samassa ajassa ja yhtä aikaa kuin ammatillinen tutkintokin. Lukion ja ammatillisten aineiden tuntien päällekkäisyyttä ei voi kokonaan välttää, mikä vaatii opiskelijalta omatoimisuutta ja oma-aloitteisuutta sekä kykyä ja motivaatiota opiskella myös itsenäisesti asioita.

Sähköisen ylioppilastutkinnon vuoksi syksystä 2015 lähtien aloittavat opiskelijat tarvitsevat kannettavan tietokoneen. Tarkempia tietoja laitteistovaatimuksista löytyy esimerkiksi seuraavasta YTL:n ohjeistuksesta:https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Digabi/ytl_paatelaiteohje_2015_fi.pdf.


Ryhmänohjaajana toimii Saara Holappa (saara.holappa(at)raahenedu.fi).