7.5.1 Tukiopetus

Tukiopetuskäytännöt Pyhännän koulussa

Tukiopetusta annetaan tilapäisesti opinnoissa jälkeen jääneelle sekä muutoin lyhytaikaista tukea tarvitsevalle oppilaalle. Tukiopetuksen antaminen aloitetaan heti, kun oppimisvaikeudet on havaittu, jotta oppilas ei jäisi pysyvästi jälkeen opinnoissaan. Tukiopetuksella pyritään ehkäisemään vaikeuksia ennakolta, joten tapauksesta riippuen tukea voidaan antaa myös ennakoivasti ennen uuden, mahdollisesti vaikean asian käsittelyä.

Aloitteen tukiopetuksen antamisesta oppilaalle tekee opettaja, vanhemmat tai oppilas itse. Tukiopetus pyritään järjestämään yhteisymmärryksessä oppilaan huoltajien kanssa ja heille annetaan tietoa tukiopetuksen järjestämisestä. Opettaja arvioi tukiopetuksen antamisen tarpeellisuuden.

Tukiopetuksen antamisesta vastaa ja sitä koordinoi kyseisen oppiaineen opettaja, mutta tukiopetusta voi antaa myös toinen opettaja, erityisopettaja tai koulunkäynninohjaaja. Tukiopetusta annetaan pääsääntöisesti työjärjestyksen ulkopuolisena aikana, mutta sitä voidaan antaa myös oppituntien aikana. Tukiopetusta järjestetään niin usein ja niin laajasti kuin oppilaan koulumenestyksen kannalta on tarkoituksenmukaista. Mikäli tukiopetuksella ei saavuteta riittäviä tuloksia, käytetään muita tukitoimenpiteitä.

Annetut tukiopetukset myös kirjataan luokittain ja oppilaittain tukiopetuskansioon.