1. Valmistaudu kysymyksiin huolella. Hakijaa pyydetään vastaamaan yleensä noin 3–5 kysymykseen. Pohdi tarkasti vastauksia, ja sitä mitä asioita haluat tuoda vastauksissa esille. Kirjoita vaikka vastaukset ylös ja ota ne tueksi, kun harjoittelet vastaamista. Älä kuitenkaan lue suoraan paperista.
    2. Valitse rauhallinen ympäristö. Varaa vastausten nauhoittamista varten tila, jossa voit häiriöttä tehdä videon. Käytä vaaleaa taustaa ja varmista, että valoa on tarpeeksi. Sulje muut ihmiset ja lemmikit oven taakse, etteivät ne häiritse kuvaamista.
    3. Valitse siistit vaatteet. Pukeudu fiksusti ja samaan tapaan kuin tavalliseen työhaastatteluunkin.
    4. Keskity asiaan ja vastaa esitettyihin kysymyksiin ytimekkääsi. Jos sinulta pyydettiin kolmen minuutin vastausta, älä venytä sitä kymmeneksi minuutiksi.
    5. Tarkista tuotoksesi! Kun olet nauhoittanut vastauksesi, tarkista video. Kuuluuhan äänesi kunnolla? Onhan valaistus riittävän kirkas, että erotut taustasta? Pitääkö joku vastaus sittenkin ottaa uusiksi?
    6. Älä hio liikaa. Älä mieti liikaa teknistä toteutusta tai luonnollisia taukoja tai sanojen hakemisia. Ne eivät haittaa, sillä videohaastattelu ei ole esiintymiskoe. Videon on tarkoitus antaa sinusta työnantajalle luonnollinen, tarkempi kuva kuin paperinen hakemus voi sinusta antaa.