Scrible

Huom!

Sivuston ja sen materiaalien käyttö maksullisien koulutuksien sisältönä on ehdottomasti kiellettyä. 

web-sivujen annotointityökalu

- linkki sivustoon

Rekisteröitymällä Scrible Edu:uun, saat käyttöösi Chrome selaimeen asennettavan laajennuksen "Scrible Toolbar" annotointityökalupalkin, jolla voit tehdä merkintöjä (alleviivauksia ja muistilappuja) mille tahansa nettisivulle tai pdf:ään: alleviivata eri värein ja tehdä erivärisiä muistilappuja. Merkityt sivut tallentuvat automaattisesti Scriblen kirjastoon, jossa on käytettävissä 500MB tilaa. Sieltä niitä voi halutessaan muokata ja jakaa. Jakaminen URL-osoitteella, sähköpostina, FB tai Twitter.

Malli: Låenergihus klarar inte BBR-krav -nettiartikkeli, johon opettaja on laatinut ennalta kysymykset ja alleviivannut keskeisiä termejä, sekä suomentanut niistä pari. -Opiskelija voisi aivan samalla tavalla itse tehdä tekstin työstöä merkintätyökalujen avulla. Eli tiivistää kappaleiden ajatuksia tai laatia sisällöstä kysymyksiä, korostaa termejä ja selvittää niiden merkityksiä. Tätä voidaan tehdä yksin tai ryhmässä, riippuen kenelle kaikille linkki annotointisivusta on jaettu.

Scrible 03.jpg


Tätä voi käyttää myös koetehtävien laatimiseen. Alla oma esimerkkini: Kinder und Smartphone -luetunymmärtäminen yhtenä osiona lukion SAA 3 -kurssikokeessa (Die Welt -lehden sanomalehtiartikkeliin perustuen)

Alla kuvakaappaus kyseisestä vanhemmalla versiolla tehdystä koetehtävästä, jossa merkinnät tekstissä olivat aina näkyvissä:

scrible.jpg

Sovelluksen käyttöön saamiseksi pitää siis rekisteröityä kohdasta "EDU" ja "EDUCATORS" ensin
Scrible 01.jpg

ja sitten ladata "Tools" -välilehdeltä Chrome laajennus (Käytä siis Chrome -selainta!):

scrible 04.jpg

Kun sovelluslaajennus on ladattu Chrome -selaimeen, sen jälkeen se näkyy toimintokuvakkeena osoiterivin perässä:

Scrible 05.jpg Kun menet mille tahansa nettisivulle, voit klikata S-kuvakkeesta ja saat pienellä viiveellä käyttöön Scriblen työkalupalkin (mikäli et ole sisäänkirjautuneena, sovellus huomauttaa sinulle siitä)

scrible 06.jpg
Kun olet tehnyt löytämääsi dokumenttiin haluamasi merkinnät, ne tallentuvat automaattisesti.
Merkityn sivun voi jakaa muille kohdasta jaa. Ne kenelle tämä jaetaan voivat kirjoittaa muistilappuihin lisäkommentteja tai vastauksia. Eli sivua voivat annotoida siis kaikki, jolla on linkki tiedossa.

Kirjastossa ovat tallessa kaikki dokumentit, joihin olet tehnyt tai päättänyt tehdä merkintöjä:

scrible 07.jpg

Jo annotoituja sivuja pääsee muokkaamaan/poistamaan kirjaston kautta.