Adobe Spark

sovellus moneen käyttöön (PC ja IPad -versiot)

Linkki sivustolle.

Sovelluksen ilmaisversio selaimella käytettäväksi on melko kattava ja oppilaatkin oppivat nopeasti käyttämään sitä. Kirjaudu esim. olemassa olevalla Google-tilillä. (Joillakin on ollut vaikeuksia sovelluksen toimivuudessa Chrome -selaimella, joten kannattaa kokeilla myös muulla selaimella, jos sovellus tuntuu jumittavan.)

Voit luoda 'post' - 'page' tai 'video' -tuotoksen. 'Post': lla saat aikaan esim. posterin tai meemin, 'page':in avulla saat luotua alaspäin rullattavan sivun, joka voi sisältää kuvaa, videolinkityksiä, tekstiä tai napin, josta pääsee jollekin nettisivulle. Voit myös luoda videon kuvistasi. Videoon voit laittaa tekstiä, kuvia ja nauhoittaa puhetta jokaiseen diaan pitämällä vain mikrofoninappia pohjassa. Voit jakaa linkkinä tai upotettuna.

IPadille voi ladata appstoresta jokaisen näistä erillisenä appina, jotka ovat maksuttomia, mutta maksullisia osiakin on tarjolla.

Tällä oppilaat voivat tuoda esiin osaamistaan hyvin erilaisissa tuotoksissa. He voivat esim. esitellä lempivaatteitaan kuvan ja selityksen kera tai selittää videossa, miten jokin kielioppiasia menee. Tai sillä voi luoda pareittain tai ryhmissä vaikka nauhoitettuja keskusteluja.

Esimerkki videosta: