Kunnan OPS-sisältö
Ympäristökasvatussuunnitelma
https://peda.net/opetussuunnitelma/ksops/karstula/ola/ky
Oppilaskuntatoiminta
Tolppila
Tolppilan koulun oppilaskunta, siis kaikki koulun oppilaat, äänestävät lukuvuoden alkaessa jokaisesta luokasta kaksi luottamusoppilasta. Näitä luottamusoppilaita opettajat käyttävät vastuutehtävissä lukuvuoden mittaan esimerkiksi koulutyöhön liittyvän toiminnan ideoinnissa. Pyrkimyksenä on osallistaa kaikkia koulun oppilaita yhteisiin asioihin. Luottamusoppilaat kokoontuvat syyslukukauden alkupuolella ja äänestävät keskuudestaan 6 oppilaan muodostaman oppilaskunnan hallituksen. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu oppilaskunnan ohjaajan koolle kutsumana noin kerran kuukaudessa, suunnitellen ja toteuttaen koulupäivien puitteissa järjestettäviä tapahtumia (esim. pikkujoulut, liikuntapäivät, Talent-kilpailut) sekä ottaen kantaa koulun asioihin.
Laaksola
Laaksolan koulun oppilaat muodostavat yhdessä oppilaskunnan. Oppilaskuntatoiminta on tärkeä osa Laaksolan kouluyhteisöä. Sen tavoitteena on kehittää oppilaiden valmiuksia toimia omien luokkiensa edustajina ja harjaannuttaa neuvotteluun perustuvaan yhteistoimintaan. Oppilaskuntatoiminnan tehtävänä on ohjata oppilaat keskinäiseen yhteistyöhön ja pyrkiä kehittämään oppilaiden osallistumismahdollisuuksia koulutyön suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lisäksi oppilaskuntatoiminta tukee oppilaiden vastuunottoa yhteisten asioiden hoitamisessa.
Oppilaskuntatoiminnan suunnittelusta, päätöksenteosta ja yhteistoiminnasta vastaa oppilaskunnan hallitus. Oppilaskunnan hallituksen tekemien päätösten toimeenpano edellyttää niiden hyväksymistä myös henkilökuntakokouksessa tai koulun johtotiimissä. Hallituksen toimintaan liittyvästä tiedottamisesta vastaavat hallituksen jäsenet yhdessä sekä oppilaskunnan ohjaaja ja rehtori.
Oppilaskunnan hallitus, johon äänestyksellä valitaan jokaiselta luokalta yksi edustaja(luottamusoppilas):
Oppilaskunnan hallituksen muodostavat 7-9-luokkien valitsemat luottamusoppilaat, jotka valitaan luokan sisäisillä vaaleilla syyslukukauden aikana. Oppilaskunnan hallituksessa toimiminen antaa jäsenille edellytykset kasvaa aktiivisiksi toimijoiksi ja tuleviksi päätöksentekijöiksi. Hallituksen tehtävänä on kehittää luokkien yhteistoimintaa ja tukea oppilaiden mahdollisuutta osallistua yhteisiä asioita koskevaan keskusteluun ja päätöksentekoon. Hallituksen tehtävänä on toimia yhteydenpitäjänä opettajien ja oppilaiden välillä, ideoida esityksiä ja ehdotuksia, kehittää oppilaiden vaikutusmahdollisuuksia sekä ennen kaikkea toimia yhteishengen kohottajana kouluissa. Lisäksi hallituksen jäsenten tehtävänä on toimia luokkansa asioiden järjestäjinä, viestinviejinä ja oppilaskunnan hallituksen suunnittelemien tehtävien toteuttajina. Jokainen oppilaskunnan hallituksen jäsen on esimerkki muille oppilaille.
Kommentit
Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin