Useamman tekijän lisääminen palautukseen

Useampi tekijä palautukselle

Tehtävässä, blogissa, palautuskansiossa, ryhmäpalautuskansiossa ja lomakkeessa voi lisätä palautukselle useamman tekijän. Kun palautukselle lisätään useampia tekijöitä, pystyvät kaikki palautukseen merkityt tekijät näkemään kyseisen palautuksen ja muokkaamaan sitä sekä tarkastelemaan palautuksen kommentteja ja arviointeja. Opettajalle palautus näkyy myös kaikkien siihen merkittyjen tekijöiden arvioinneissa sekä oppimisen seurannassa, mikäli opettaja on ottanut oppimisen seurannan käyttöön tehtävän asetuksista.

Palautukselle kannattaa lisätä useampia tekijöitä silloin, jos palautusta tehdään yhdessä, eikä jokaiselta tekijältä haluta erillisiä palautuksia. Tämä toimii hyvin esimerkiksi ryhmätöissä, joissa ryhmälle halutaan antaa yhteisiä palautteita ja arviointeja.

Tekijöitä pystyvät lisäämään sekä sivun ylläpitäjä että itse palautuksen jättänyt osallistuja. Huomaa kuitenkin, että jos opettaja on jo arvioinut palautuksen, ei tekijöitä voi tämän jälkeen enää lisätä tai poistaa. Itseä ei myöskään voi poistaa tekijöistä, ellei ole muutoin ylläpito-oikeuksia.

Näin lisään palautukselle tekijöitä:

1. Mene palautuksiin klikkaamalla palautuskansion/lomakkeen alareunasta kohtaa Palautukset

2. Klikkaa kolmea pistettä sen palautuksen perästä, johon haluat tekijöitä lisätä. Paina Muokkaa.

3. Klikkaa muokkaustilan alareunasta kohtaa Tekijät ja Tekijän lisääminen

4. Etsi haluamasi käyttäjä kirjoittamalla avautuvaan tekstikenttään hänen nimensä ja painamalla Hae.

5. Valitse hakuosumista oikea käyttäjä lisäämällä täppä kyseisen käyttäjän eteen ja painamalla Lisää valitut henkilöt. Nyt tekijä on lisätty palautukseen.

Huom! Tekijän voi lisätä myös samalla, kun palauttaa tehtävää palautuskansioon. Tekijä lisätään palautusvaiheessa samalla tavalla muokkaustilan alareunasta kohdan Tekijät alta.

Näin poistan palautuksesta tekijöitä:

1. Mene palautuksiin klikkaamalla palautuskansion/lomakkeen alareunasta kohtaa Palautukset

2. Klikkaa kolmea pistettä sen palautuksen perästä, josta haluat poistaa tekijöitä. Paina Muokkaa.

3. Klikkaa muokkaustilan alareunasta kohtaa Tekijät ja Tekijän poistaminen.

4. Lisää täppä niiden henkilöiden eteen, jotka haluat poistaa tekijöistä, ja paina Poista tekijyys valituilta käyttäjiltä. Kyseinen käyttäjä on nyt poistettu palautuksen tekijöistä.