Kuvaeditori

Kuvien editoiminen kuvaeditorissa

Kuvaeditorin avulla voit muokata Peda.net-sivulle lataamaasi kuvaa, kuten rajata sitä tai kirjoittaa tekstiä sen päälle. Kuvaeditoriin pääset, kun lataat haluamasi kuvan valitsemaasi Peda.netin työvälineeseen ja klikkaat sen jälkeen kuvan alta Muokkaa kuvaa -painiketta. Kuvaeditori on käytössä seuraavissa moduuleissa: kuva, kuvagalleria, palautuskansio, ryhmäpalautuskansio, mappi ja tiedosto.

Kuvaeditorin avulla voit tehdä kuvaan seuraavia muokkauksia:

1. Poista lisäämiäsi elementtejä kuvasta klikkaamalla elementti ensin aktiiviseksi ja painamalla sitten vasemmasta yläreunasta roskakorin kuvaa tai tietokoneen delete-näppäintä.
  2. Rajaa kuvaa klikkaamalla "rajaa kuva" -painiketta. Rajaa kuva sopivaksi raahaamalla kuvaan ilmestyvää punaista laatikkoa ja vetämällä sen reunassa olevista punaisista neliöistä. Tallenna rajaus klikkaamalla uudelleen "rajaa kuva" -painiketta tai tietokoneen enter-näppäintä.
  3. Lisää kuvan päälle toinen kuva klikkaamalla "lisää kuva" -painiketta. Valitse haluamasi kuva koneelta ja paina avaa. Voit siirtää kuvaa raahaamalla sitä sekä suurentaa/pienentää sitä vetämällä kuvan reunoilla olevista sinisistä neliöistä.
  4. Kirjoita kuvan päälle tekstiä klikkaamalla "teksti"-painiketta. Voit raahata tekstiä haluamaasi paikkaan sekä muokata laatikon leveyttä ja kääntää tekstiä sinisistä neliöistä.
  5. Piirrä kuvan päälle klikkaamalla "piirrä"-painiketta. Kun olet piirtänyt haluamasi kuvion, tallenna kuvio painamalla uudelleen "piirrä"-painiketta.
  6. Lataa valmis, muokattu kuva halutessasi omalle koneellesi klikkaamalla "lataa kuva"-painiketta.
  7. Vaihda tekstin ja piirrosjäljen väriä klikkaamalla haluttu elementti aktiiviseksi ja valitsemalla oikean reunan värillisestä neliöstä halutun värin.
  8. Vaihda tekstin fonttikokoa ja kynän jäljen paksuutta oikean reunimmaisesta "fontin ja kynän koko" -valikosta.

Huomaa, että kun moduuli on tallennettu, ei kuvaa voi enää muokata uudelleen.

Yllä listatut kuvaeditorin muokkaustoiminnot ovat kuvassa numeroituna: