Rekisteröityminen Peda.net-palveluun

Uuden tunnuksen rekisteröinti

1. Mene osoitteeseen https://peda.net/:register
  2. Valitse kuvakkeista, onko uuden käyttäjätunnuksen haltija yli vai alle 13-vuotias ja napauta kuvaketta.
  3. Kirjoita sivulle avautuvaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi. Alle 13-vuotiaan tunnukseen voidaan kirjoittaa vanhemman sähköpostiosoite, jos oppilaalla ei ole omaa sähköpostia. HUOM! Voit rekisteröityä palveluun myös käyttämällä sivulla olevaa ulkoista palvelua klikkaamalla haluamasi palvelun kuvaketta.
  4. Mikäli et käytä ulkoista palvelua, napauta Lähetä rekisteröinti -painiketta.
  5. Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, joka sisältää kertakäyttöisen käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Kirjaudu palveluun kyseisillä tunnuksilla sivulla https://peda.net/:login. Mikäli et ole saanut viestiä, tarkista roskapostikansiosi.
  6. Lue ja hyväksy Peda.net-palvelun käyttöehdot.
  7. Hyväksyttyäsi käyttöehdot anna avautuvalla lomakkeella tilillesi uusi käyttäjätunnus ja salasana sekä lisää muut tunnukseen asetettavat tiedot. Klikkaa lopuksi aktivoi käyttäjätunnus.
  8. Nyt tilisi on valmis käytettäväksi.

Uuden tunnuksen rekisteröinti ulkoista todennuspalvelua käyttäen

Voit rekisteröidä uuden tunnuksen Peda.netiin myös käyttäen ulkoista todennuspalvelua (esim. Office365, Google, Facebook). Näin pystyt kirjautumaan Peda.net-tilillesi myös valitsemasi palvelun tunnuksilla. Huomaathan, että vaikka rekisteröidyt ulkoisella todennuspalvelulla, saat myös erilliset tunnukset Peda.netiin. Tämä mahdollistaa sen, että pääset kirjautumaan Peda.net-tilillesi myös myöhemmin, vaikka koulusi loppuisi tai ulkoinen kirjautuminen lakkaisi jostain muusta syystä toimimasta.

Näin rekisteröit uuden tilin käyttäen ulkoista todennuspalvelua:

1. Mene osoitteeseen
https://peda.net/:register. Klikkaa alareunasta sen ulkoisen todennuspalvelun kuvaketta, jonka kautta haluat rekisteröimisen tehdä.
3. Valintasi jälkeen syötä ulkoisen palvelun kirjautumistiedot niille tarkoitettuihin kohtiin.
4. Kun olet saanut suoritettua ulkoisen palvelun kirjautumisen, päädyt sivulle, jolla voit valita, liitätkö ulkoisen palvelun tunnuksen olemassa olevaan Peda.net-tunnukseen vai luotko kokonaan uuden Peda.net-tunnuksen.
5. Klikkaamalla alempaa vaihtoehtoa, jolla uusi tunnus luodaan, päädyt sivulle, josta löytyvät Peda.netin käyttöehdot. Luettuasi käyttöehdot voit hyväksyä ne sivun alalaidasta.
6. Seuraavaksi pääset asettamaan tunnuksellesi käyttäjätunnuksen, salasanan sekä muut perustiedot.
7. Kun olet täyttänyt tarvittavat kentät, voit aktivoida tunnuksesi klikkaamalla "aktivoi tunnus" -painiketta.