Rekisteröityminen Peda.net-palveluun

Uuden tunnuksen rekisteröinti

1. Mene osoitteeseen https://peda.net/:register
  2. Valitse kuvakkeista, onko uuden käyttäjätunnuksen haltija yli vai alle 13-vuotias ja napauta kuvaa.
  3. Kirjoita sivulle avautuvaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi. Alle 13-vuotiaan tunnukseen voidaan kirjoittaa vanhemman sähköpostiosoite, jos oppilaalla ei ole omaa sähköpostia. HUOM! Voit rekisteröityä palveluun myös käyttämällä sivulla olevaa ulkoista palvelua klikkaamalla haluamasi palvelun kuvaketta.
  4. Mikäli et käytä ulkoista palvelua, napauta Lähetä rekisteröinti -painiketta.
  5. Saat antamaasi osoitteesi sähköpostiviestin, joka sisältää kertakäyttöisen käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Kirjaudu palveluun kyseisillä tunnuksilla sivulla https://peda.net/:login
  6. Kirjauduttuasi onnistuneesti palveluun klikkaa yläpalkista kohtaa aktivoimaton tunnus. Lue ja hyväksy käyttöehdot.
  7. Kun käyttöehdot on hyväksytty, täytä tunnuksesi käyttäjätunnus, salasana sekä muut tunnukseen asetettavat tiedot ja klikkaat aktivoi tunnus.

Uuden tunnuksen rekisteröinti ulkoista todennuspalvelua käyttäen

Voit rekisteröidä uuden tunnuksen Peda.netiin myös käyttäen ulkoista todennuspalvelua (esim. Office365, Google, Facebook). Näin pystyt kirjautumaan Peda.net-tilillesi myös valitsemasi palvelun tunnuksilla.

Näin rekisteröit uuden tilin käyttäen ulkoista todennuspalvelua:

1. Mene osoitteeseen
https://peda.net/:register2. Klikkaa oikeasta reunasta sen ulkoisen todennuspalvelun kuvaa, jonka kautta haluat rekisteröimisen tehdä.
3. Valintasi jälkeen syötä ulkoisen palvelun kirjautumistiedot niille tarkoitettuihin kohtiin.
4. Kun olet saanut suoritettua ulkoisen palvelun kirjautumisen, päädyt sivulle, jolla voit valita, liitätkö ulkoisen palvelun tunnuksen olemassa olevaan tunnukseen vai luotko kokonaan uuden tunnuksen.
5. Klikkaamalla alempaa vaihtoehtoa, jolla uusi tunnus luodaan, päädyt sivulle, josta löytyvät Peda.netin käyttöehdot. Luettuasi käyttöehdot voit hyväksyä ne sivun alalaidasta.
6. Seuraavaksi pääset täyttämään tunnuksesi tiedot, kuten käyttäjätunnuksen, salasanan sekä muut perustiedot.
7. Kun olet täyttänyt tarvittavat kentät, voit aktivoida tunnuksesi klikkaamalla "aktivoi tunnus" -painiketta.