Mäntsälän lukio

Mäntsälän lukio etäopetuksessa 16.3. alkaen

Mäntsälän lukio siirtyy ma 16.3.2020 etäopetukseen, joka alustavan päätöksen mukaan jatkuu 26.3.2020 klo 13.10 saakka. Ajanjaksoon voi tulla vielä muutos, koska ylioppilaskirjoitusten viikon 13 kokeet on siirretty ensi viikolle. Tästä on lähetetty tiedote kokelaille. Etäopetusjakson aikana lukiolle saa tulla vain kirjoituksiin osallistuvat opiskelijat.

Opettajat lähettävät Wilma-viestillä ohjeet, miten heidän oppituntiensa osalta etäopiskelu toteutetaan. Varaudu sekä tehtävien tekemiseen että netin kautta tapahtuvaan oppituntiin. Oppituntien ajankohdat saattavat muuttua, koska opettajien ylioppilaskirjoitusten valvontovuoroja joudutaan osin muuttamaan. Etäopetusjakson aikana ei tulla myöntämään vapautusta opiskelusta esim. matkan takia, sairaustapauksissa päätökset tehdään opiskelijan kunnon mukaan. Oman turvallisuuden vuoksi on hyvä noudattaa THL:n ohjeita tartunnan ennaltaehkäisystä ja seurata Keusoten sivuja.

Pikaohje Teamsin käyttöön

Kevään ylioppilastutkinnon reaalikokeet on aikaistettu!

Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Uusi aikataulu kevään ylioppilastutkinnon jäljellä oleville koepäiville on:

ma 16.3: toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä

ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä): uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

ke 18.3: matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä

to 19.3. (siirretty 26.3.päivästä): psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia

pe 20.3: vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)

ma 23.3: saamen äidinkielen koe

 

Kokeet järjestetään kaikissa lukioissa samanaikaisesti. Lukioiden tulee tiedottaa kokelaille asiasta mahdollisimman pian.

 

Lisätietoja:

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/908-reaaliaineiden_koepaivia_aikaistetaan_viikolla_koronavirustilanteen_johdosta

https://www.ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen