Arkisto

Lähiopetus alkaa pian

Hei!

Olemme pääsemässä toukokuun puoliväliin ja tämän viikon torstaina alkaa lähiopetus. Tehdään siis vielä kolme päivää etäopetustehtäviä.
Me henkilökunta valmistaudumme koululla huolella lähiopetukseen, jotta voisimme mahdollisimman turvallisesti aloittaa koulunkäynnin ja muistaa pitää turvavälit, sillä OPH:n pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen piti Helsingin Sanomien haastatelussaan mahdollisena, että tämä on vain harjoitusta ja syksyllä jatkamme koulua myös koronatilanteessa.

Pyydämme teitä vanhempia lukemaan nämä alla olevat ohjeet tarkasti ainakin keskiviikkona, sillä päivitämme ohjeita vielä tämän viikon alussa. Puhukaa lapsillenne myös koulukuljetuksista, vaikka siellä on hyvin hankala saada aikaan turvavälejä.

10.5.2020

Koulun väki

Lähiopetus alkaa 14.5. Ohjeita ja järjestelyjä

Hei kaikki oppilaiden huoltajat!

Teksti päivitetty 11.5. (Lisätyt kohdat kursiivilla)

Perusopetuksen koulut palaavat lähiopetukseen ensi torstaista 14.5. alkaen. Suhtaudumme tähän päätökseen täällä koululla ristiriitaisin tuntein. Toisaalta iloitsemme oppilaiden ja työtoverien jälleen näkemisestä, mutta toisaalta tunnemme huolta, kuinka pystymme välttämään lasten keskisiä fyysisiä kontakteja. Varmuudella ei pystytä vielä sanomaan, leviääkö korona lasten kontaktien kautta tai sairastuvatko lapset koronaan. 

Seuraavilla toimenpiteillä ja järjestelyillä yritämme varmistaa turvallisen koulupäivän: 

 • Kouluun ei saa tulla sairaana. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla kouluun, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. 
 • Jos lapsi sairastuu päivän aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Aikuisen on kuitenkin vältettävä lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävä etäisyys 
 • Opetusryhmät pidetään erillään koko koulupäivän ajan. Siksi aamulla linja-autosta tultua oppilaat ohjataan ensin käsienpesuun ja sitten omiin välituntialueisiin opetusryhmittäin odottamaan koulun alkua. Kouluun kävelyllä/pyörällä/huoltajien omalla autolla tulevia oppilaita pyydetään saapumaan vasta juuri koulun alkuun 9.05. 
 • Oppilaat otetaan sisälle luokittain porrastetusti.  
 • Oma opettaja valvoo välitunnit ja/tai välituntialueita rajataan. 
 • Jokainen luokka pitää vähintään yhden oppitunnin päivittäin ulkona. Tämä asia on huomioitava oppilaiden vaatetuksessa ja kengissä Meillä ei ole samanlaisia vaatteiden kuivatusmahdollisuuksia kuten normaalisti, joten varavaatteet ja jalkineet on oltava päivittäin mukana oppilaiden repussa. 
 • Pääsääntöisesti oma luokanopettaja opettaa luokkaansa koko koulupäivän. Koska henkilöstö ei saa liikkua koulujen välillä, erityis-, ruotsin- ja englanninopetus toteutetaan videoyhteyksin. Olemme joutuneet tekemään tämän vuoksi muutamia muutoksia lukujärjestykseen, jotka pyydämme huomioimaan. Uudet lukujärjestykset alla. Huom! Muutamien koulupäivien pituus vaihtuu, vaikka viikkotuntimäärä pysyy samana.
 • Opetusryhmien pienentäminen tai koulunkäynti vuoroittain ei ole kunnassamme mahdollista. Siksi haemme väljyyttä tilaratkaisuilla. Koulumme 0-2-luokka on oppilasmäärältään suurin, 24 oppilaan luokka. Siksi otamme käyttöön koulun salin, jonne esikoululaiset siirtyvät opiskelemaan. 
 • Käsihygieniasta huolehditaan. Oppilaat pesevät kätensä aina tullessaan kouluun sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, ulos lähdettäessä, aina ulkoa sisälle tullessa, wc:ssä käynnin sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. 
 • Ruokailu tapahtuu omassa luokassa, eskareilla salissa. Ruokailussa käytämme kertakäyttöisiä astioita, valmiita annospakkauksia ja ruoka annostellaan.
 • Oppilaiden tulee huolehtia huolellisesti omista tavaroistaan, välineistään ja kirjoistaan. Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten näppäimistöjen, tablettien tai askartelutarvikkeiden (sakset ym.) käyttöä vältetään tai ne pyritään puhdistamaan aina käyttäjien välillä. 
 • Oppilailla tulisi olla taskussaan oma kertakäyttöinen nenäliina. THL.n ja oph:n ohjeen mukaisesti aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. 
 • Iltapäiväkerhossa sekä koulukyydeissä oppilasryhmät sekoittuvat, mutta oph:n ohje ei puhu tästä mitään ja koulutuksen järjestäjällä eli kunnalla ei ole tähän valitettavasti muuta ratkaisua järjestää. Koulukyydit kulkevat normaalin aikataulun mukaan. Oppilaiden tulisi valita istumapaikkansa mahdollisimman väljästi, mikäli autossa on tilaa. Mikäli huoltaja järjestää itse koulukuljetuksen, tulisi asiasta ilmoittaa koulun rehtorille. Juttelettehan koulukyytijärjesteyistä lapsenne kanssa jo kotona.
 • Sanna pyytää huoltajia ilmoittamaan hänelle etukäteen viimeistään maanantaina 11.5. iltapäiväkerhotarpeen toukokuun ajaksi. Eerikin liikuntakerhoa ei ole tiistaisin. 
 • Muiden kuin oppilaiden ja koulun henkilökunnan oleskelua koulun tiloissa vältetään. Siksi, jos kuljetatte oppilaita omalla autolla, niin oppilaat jätetään ja noudetaan linja-autoluiskalta. Myöskää iltapäiväkerhosta vanhemmat eivät voi tulla hakemaan lapsia sisältä, vaan soitetaan Sannalle ja oppilas luovutetaaan huoltajalleen ulkona.
 • Jos teillä on ollut etäopetusaikana koululta lainattu tietokone, se on palautettava lähiopetukseen palatatessa 14.5. oppilaan mukana.Toivomme, että pyyhitte sen kotona ja laitatte muovipussiin.
 • Samoin kaikki lähiopetukseen palaavat oppilaat: Ottakaa kaikki oppikirjat ja vihkot koulutyöhön palatessanne mukaan. Koetamme antaa sellaisia läksyjä, joiden tekemistä varten ette tarvitse viedä kirjoja ja vihkoja kotiin, vaan tehtävät suoritetaan koulussa.
 • Omien lelujen, maskottien tms. tuonti kouluun on kielletty.
 • Ottakaa oppilaat hyvät hanskat itsellenne ulkohommiin. Silloin voimme paremmin esim. leikkiä ulkona.

Yllä olevat ohjeet perustuvat koulutuksen järjestäjän, thl:n ja oph:n ohjeisiin. 

https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/22150002/THL+OKM+ohje+kouluihin+04052020.pdf 

 Meille on tullut tiedusteluja, voiko huoltaja pyytää 14.5. alkaen lapselleen lupaa poissaoloon koulusta koronaviruksen takia. Poissaolo on mahdollista rehtorin luvalla, sillä rehtorilla on oikeus myöntää lupa yli viikon poissaoloihin. Luvan voi pyytää Wilmassa olevalla lomakkeella (lomake löytyy myös koulun kotisivuilta kohdasta lomakkeet) tai sähköpostilla, josta selviää  

 • oppilaan nimi ja luokka 
 • poissaolon ajankohta 
 • syy poissaololle 
 • Ilmoitus siitä, että huoltaja ymmärtää vastaavansa poissaolon ajalta oppilaan koulutyön edistymisestä (Annamme ohjeet koulutehtävistä koulun kotisivuilla samaan tapaan kuin etäopetuksessa. Tehtäviä ei kuitenkaan lähetetä tarkastettavaksi opettajalle eikä opettaja anna esim. puhelimitse, videoin tai teams-tunnein opetusta oppilaille.) 

Tästä asiasta saa lisätietoja soittamalla luokanopettajalle tai Raijalle 040 488 3105. 

 

Tervetuloa kouluun! 

Martikkalan koulun väki 

Lähiopetus alkaa torstaina 14.5.

Hei huoltajat!
Viime viikolla hallitus teki päätöksen, että peruskoulujen viimeinen etäopetuspäivä on keskiviikkona 13.5. Sen jälkeen koulussamme on jäljellä vielä 10 koulupäivää ja todistusten jakopäivä 30.5.2020. Pidämme vapaapäivän 22.5., sillä sen päivän teimme jo sisään Talventaittajaispäivänä helmikuussa.

Olemme alkaneet jo miettiä koulumme henkilökunnan kesken, kuinka voimme annettujen ohjeiden mukaan toteuttaa koulussamme lähiopetusta ja miten olisi mahdollista esim. lisätä enmmän väljyyttä opetustiloihin välttääksemme tarpeettomia fyysisiä kontakteja.  

Odotamme myös lisäohjeita mm. koulukuljetuksen toteuttamiseen.

Tiedotamme järjestelyistä niiden selvittyä. Mutta vielä puolitoista viikkoa etäopetusta.
Pysytään terveinä ja juhlitaan äitejä ensi sunnuntaina!

Hyvää äitienpäivän odotusta kaikille!

Koulun väki

Tervetuloa Talventaittajaisiin 15.2.2020 klo 10-13!

Tervetuloa perinteisesti taittamaan talvea Martikkalan koululle 15.2. klo 10-13! 

Talventaittajaiset taas täynnä toimintaa vauvasta vaariin! Kannattaa tulla kauempaakin, sillä tänä vuonna Ystävyys -teemaamme esiintyjänä on Kake Karisson! Ka­ris­son tun­ne­taan muun mu­as­sa Suo­men vuo­den 2018 pa­ra­lym­pi­a­jouk­ku­een vi­ral­li­ses­ta ki­sa­bii­sis­tä Soih­tu sekä hi­tis­tä Täs­tä tu­lee hyvä päi­vä. 
https://www.youtube.com/watch?v=TZ47VmFKpoU


Ohjelma:
- Tapahtuman avaa klo 10 ministeri Seppo Kääriäinen.
- Kake Karisson esiintyy klo 11.30  
- Ylä-Savon jätekeskuksen jäteneuvoja Mika Jauhiainen antaa kierrätysneuvoja ja neuvoo kierrätyspulmissa
- Pölönmäen ja Puustijärven marjatilat esittäytyvät
- Menossa mukana myös Nerohvirta-Kotikylän martat, Lapinlahden SPR, Maaseudun turvaverkko -hanke ja Väisälänmäen kulttuuri- ja luontopolun tukiyhdistys
- Palokunta tulee paikalle säiliöautolla ja palomiehet kertovat myös Palokunta-kerhosta
- Kaukalossa voit kokeilla kuinka lämärisi lähtee. Tutka mittaa nopeuden.
- MLL:n Lapinlahden yhdistys: Lumimaalausta
- Kirjailija Elina Komulainen pitää satutuokioita
- Lapinlahden 4H: Kasvomaalausta
- Pyytölammen-tila tuo paikalle rapsuteltavia eläimiä, kuten ponin ja vasikoita
-
 Mukana Pohjois-Savon Kaverikoirat, lisää rapsuteltavia sekä lukukoira
- Esittelyssä Ulla Hööpakan koulukanat eli tule katsomaan kuinka kanoja voi hyödyntää oppimisessa
- Nallesairaala lapsille: Ota mukaasi pehmolelu. Sairaanhoitajamme pitävät sille terveystarkastuksen ja hoitavat pehmot kuntoon

Myyjäiset, kahvio, grillimakkaraa, arvontaa. Lapsille ongintaa.

Talventaittajaiset -tapahtuma on koko perheelle tarkoitettu. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja toimintapisteet ovat maksuttomia! 

Martikkalan koulu ja vanhempainyhdistys

Tiedote 15.4.2020: Ateriakorvaus Lapinlahden kunnassa etäopetuksen aikana

Palvelulautakunta päätti kokouksessaan 3.4.2020, että Lapinlahden kunta korvaa etäopiskelijoiden kouluruokailua osto-oikeussetelillä. Setelin arvo tulee olemaan 1,25€/oppilas/koulupäivä. Korvaus maksetaan siltä osin kuin etäopiskelu on toteutunut eli mahdolliset lähikoulupäivät vähennetään setelin arvosta. Osto-oikeussetelit käyvät Lapinlahden alueen ruokakaupoissa: Lapinlahden ja Varpaisjärven S-Marketit, K-Market Ruokamestari, K-Kauppa Nissinen ja Alapitkän Eväskori.

Wilmassa on ajalla 15.-22.4.2020 avoinna lomake, jolla kysytään, haluaako huoltaja/täysi-ikäinen opiskelija hyödyntää etäopetusjakson ajalta ateriakorvauksen. Tämä lupa koskee koko etäopetusjaksoa 18.3. alkaen sinne saakka kuin se tulee kestämään. Lupa on lapsikohtainen eli on käytävä antamassa jokaisen perheen oppilaan osalta erikseen. Vain Wilman lomakkeen kautta ajoissa tulleet ilmoitukset huomioidaan.

HUOM! Lomakkeet löytyy vain Wilman selainversiosta.

Ajalta 18.3.-30.4.2020 setelit postitetaan vk 18-19 aikana. Tämä seteli on voimassa 31.5.2020 saakka. Toukokuun osalta postitus tapahtuu lopummalla toukokuuta riippuen poikkeusajan kestosta.

Osto-oikeusseteli tulee käyttää yhdellä ostokerralla ja se jätetään kassalle allekirjoitettuna. Kauppa toimittaa setelin kuitteineen laskun liitteenä koulutoimistoon. Osto-oikeussetelillä saa ostaa vain elintarvikkeita (sis. alv 14%). Perheille, joilla on monta oppilasta, postitetaan setelit oppilaskohtaisesti.

Lisätietoja:
Merja Korhonen, sivistysosaston palvelusihteeri
merja.korhonen@lapinlahti.fi
040 488 3052

Ohjeita oppilaille ja huoltajille Martikkalan koulun etäopetukseen: 

Alamme nyt opetella etäopetuksen toteuttamista. Toivomme, että oppilaat pystyisivät säilyttämään jonkinlaisen hyvän päivärytmin ja jokaiseen päivään sisältyisi myös ulkona oloa ja liikuntaa. 

Meille opettajille voi soittaa ja lähettää sähköpostia entiseen tapaan. Pyrimme soittamaan myös joka oppilaalle kuulumisia noin kerran viikossa. Yhdessä me selviämme tästä. 

 

Tehtävien anto: 

Seuraavan koulupäivän tehtävät tulevat klo 19.30 mennessä koulun kotisivuille pedanettiin. 

Ne löytyvät ilman salasanaa luokkien omilta sivuilta: 

0-2 lk 

3-4 lk 

5-6 lk 

 

Tehtävien palautus:  

0-2 -luokka tarvitsee apua vanhemmilta. Toivomme, että te vanhemmat pystytte sitoutumaan auttamaan lapsianne, sillä netin käyttö on tämän ikäiselle haastavaa ja hän tarvitsee teidän apuanne. Toivomme kuitenkin ettemme kuorimittaisi teitä huoltajia liikaa. Pyydämme teitä palauttamaan oppilaan tehtäväsivut kuvana vanhempien WhatsAppilla Raijalle, jotta voin tarkastaa ne. Toki te vanhemmatkin voitte tarkastaa niitä mahdollisuuksien mukaan. Jonkin verran voimme antaa ja palauttaa tehtäviä 2. luokkalaisille myös O365:n kautta. He osaavat lähettää sähköpostia ja tallentaa töitään OneDriveen. 0-1-luokalle O365:n käyttö on liian haastavaa. 

Annan myös nettitehtäviä Ville-ohjelman kautta (ville.utu.fi). Siellä on matematiikan ja äidinkielen tehtäviä 0-2-luokalle ja pystyn seuraamaan sillä oppilaiden edistymistä. 

Poikkeuksena perjantain tehtävät. Ne palautetaan Erikille, koska hän opettaa perjantaisin uskonnon, elämänkatsomustiedon ja ympäristöopin.  Musiikin tehtävät antaa Terhi-opettaja.

Raijan puhelinnumero ja WhatsApp löytyy numerosta 040 4883 105. 

Erikin puhelinnumero ja WhatsApp löytyy numerosta 040 4883 109. 

 

3-4 -luokkalaiset palauttavat tehtävät Microsoft Officen O365:n One Drivesta löytyvään ”koronavirus” kansioon. Mikäli tehtäviä tulee tehtäväkirjoista, tulee tehdyistä tehtävistä ottaa kuva ja lähettää sen Erikille. Englannin tehtävät palautetaan Jonnelle 

Erikin puhelinnumero ja WhatsApp löytyy numerosta 040 4883 109. 

Jonnen puhelinnumero ja WhatsApp löytyy numerosta 040 4883 196. 

 

5-6 –luokkalaiset palauttavat tehtävät Microsoft Officen O 365:n Word-tiedostoina opettajan sähköpostiin ”Jaa” –toiminnon kautta. Mikäli tehtäviä tulee tehtäväkirjoista, tulee tehdyistä tehtävistä ottaa kuva ja lähettää se Terhille. Uskonnon ja kuvataiteen tehtävät palautetaan Raijalle ja ruotsin tehtävät Jonnelle. 

Terhin puhelinnumero ja WhatsApp löytyy numerosta 040 4883 106 

Jonnen puhelinnumero ja WhatsApp löytyy numerosta 040 4883 196  

 

Opettajat antavat tehtäviä antaessaan tarvittaessa lisäohjeita. 

Opettajien sähköpostit: etunimi.sukunimi@opedu.lapinlahti.fi

Iso Kiitos kaikille Talventaittajaisvieraillemme, yhteistyökumppaneillemme, esiintyjille ja talkoolaisille!


Teitte 25.2.2017 päivästämme mahtavan!​

Osallistumispassin palauttaneiden kesken arvotut voitot osuivat seuraaville henkilöille:
Pyyhesetti: Juhani Kaatrasalo
Kaitaliina: Jussi Partanen
Essu: Ritva Lappalainen
Salaattiottimet: Kaija Puurunen

Parhaat Onnittelut! Palkinnot toimitetaan voittajille.

Tavataan taas ensi vuonna viikko ennen hiihtolomaa:)


Martikkalan koulu ja vanhempaintoimikunta

Mahtavaa! 😍

Julkaissut Martikkala-Väisälänmäki kylä 25. helmikuuta 2017


Kiitokset Talventaittajaisiamme tukeville yrityksille!

 • Tevella Oy
 • Valio, Lapinlahden tehtaat
 • Ylä-Savon Jätekeskus
 • Painotalo Seiska Oy
 • Halpa-Halli
 • K-market Ruokamestari
 • De Laval
 • Mhy Savotta
 • Sp Optia, Iisalmi
 • Anjan Pihaputiikki
 • Puustijärven marjatila
 • Matti ja Liisa
 • Lapinlahden kirjakauppa
 • Savon Sanomat
 • Genelec Oy
 • Varpuke Oy
 • S-market Lapinlahti
 • Ylä-Savon Osuuspankki, Lapinlahti
 • Vaatemaailma
 • Ompelusoppi Seija Mykkänen
 • Betonimestarit
 • Hankkija/SR
 • Matin ja Liisan asema
 • Lapinlahden apteekki
 • Taidemuseo Eemil
 • Kahvila Emilia
 • KukkaMeklin, Lapinlahti
 • Heli Aamuvuori, itsenäinen PartyLite-konsultti
 • Kello-Kulta ja Kehystyspalvelu Jyrkkänen
 • Kukkakauppa, hautaus- ja pitopalvelupalvelu Kinnunen
 • R-kioski, Lapinlahti
 • Teboil, Lapinlahti
 • Rautia, Lapinlahti

Siivouspäivän kirppiskierros Martikkalassa ja Kotikylässä lauantaina 27.8.2016 klo 10.00

Siivouspäivän hengessä kirppistapahtuma Akkomäen kirppiksellä, Kotikylän kaupalla ja Martikkalan koululla!

Vapaita ja ILMAISIA myyntipaikkoja löytyy kaikista paikoista. Paikkoja sisällä (rajoitetusti) ja ulkona.

Pöytävaraukset, aukioloajat, lisätiedot:

Akkomäen Kirppis, Kotikyläntie 466 C, avoinna 10-15, Eija Kiiskinen p. 0500763433

Kotikylän kauppa, Kotikyläntie 910, avoinna 10-16, Kristiina Halonen p. 0443213664

Martikkalan koulu, Martikkalantie 552, avoinna 10-14, Heli Aamuvuori p. 0408415721

Talventaittajaiset lauantaina 25.2.2017 klo 10-13


Perinteinen koko perheen tapahtuma
Talventaittajaiset koulullamme lauantaina 25.2.2017 klo 10-13.


Tekemistä ja toimintaa kaikenikäisille ja -kokoisille

Ohjelmassa mm.

- Mörriganes, lasten ja lastenmielisten rokkibändi esiintyy klo 10-10.30
https://m.youtube.com/watch?v=IXG5Gw95QNs
- Lasten temppusali klo 11.00 alkaen
- Oman kylän suoramyyntitilat esittäytyvät
- Lapinlahden maa- ja kotitalousnaiset maistattavat ja kertovat toiminnastaan
- Nerohvirta-Kotikylän Martat/Savon Martat esittelevät marttatoimintaa "Syödään yhdessä -Suomihyvää"
- 4 H:n kädentaitopiste: Huovuta kanssamme
- Lendaprod, pohjoissavolainen nuorten elokuvaryhmä esittelee elokuviaan ja elokuvien tekemistä. Mukana Aku Ruotsalainen, Eino Rissanen, Otto Oikarinen, Lenni Salmi, Panu Niskanen ja Leevi Korhonen
- Kunnallisvaalien vaikuttajakammari: Mahdollisuus kysellä ja tavata eri puolueiden edustajia ja omien kylien ehdokkaita
- Kati Partanen Maailman viljelijäjärjestö WFO:n naisten komitean pj. kertoo työstään maailmalla
- Pohjois-Savon kyläkoordinaattori Tuula Paloniemi kertoo Kehittyvät kylät - palveluita tuottamassa - hankkeesta
- Menossa mukana myös MTK- Lapinlahti
- Arvontaa, ongintaa, grillimakkaraa ja kahvio

Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy!

järj. Martikkalan koulu ja vanhempainyhdistys

Huom. uutta: Nyt paljon parkkipaikkoja koulun takana olevalla jalkapallokentällä

Ps. Myyntipaikat ovat jo varattavissa a' 20 e. Lisätietoja Heli Aamuvuorelta, heli.aamuvuori @gmail.com

Kantti.net kävi koulullamme jutun teossa

Kantti on tieteeseen, terveyteen, opetukseen ja kulttuuriin liittyviin tuotantoihin erikoistunut tuotantoyksikkö, jonka ohjelmien jakeluteinä toimivat Yleisradion radio- ja tv-kanavat (muun muassa YLE Puhe, Radio Suomi ja maakuntaradiot, TV1, TV2).

Kantti kävi tekemässä jutun koulumme osallistumisestä Kylät ja koulut -hankkeeseen.

http://www.kantti.net/artikkeli/2016/04/koulu-keskell%C3%A4-kyl%C3%A4%C3%A4
"Ei kirkko, vaan koulu keskellä kylää. Näin voi todeta pohjoissavolaisesta Martikkalan kylästä, jonka koulu säteilee tohinaa ja touhua laajalle alueelle. Humanistisen ammattikorkeakoulun Kylät ja koulut -hanke on tiivistänyt koulun ja kylätoimijoiden yhteistyötä entisestään erityisesti metsäteeman tiimoilta."

Oppilaitamme palkittiin. Paljon Onnea!

Ylä-Savon Nuorisoseurojen liiton Kultturelli-kisoissa 14.11.2015 oppilaamme menestyivät hyvin. Piirustuskilpailussa alle 10-vuotiaiden sarjassa saimme komean kolmoisvoiton ja vielä pistesijan. Seuraavat oppilaamme palkittiin:
1. Martta Eskelinen
2. Markus Niskanen
3. Esteri Eskelinen
5. Ville Puurunen
Myös kirjoituskilpailuissa, alle 12-vuotiaiden sarjassa, kolmannen palkinnon nappasi oppilaamme Pinja Kämäräinen.

Tervetuloa koko perheen talvitapahtumaan!

Tervetuloa koulullemme koko perheen talvitapahtumaan Talventaittajaisiin lauantaina
27.2.2016 klo 10-13!

Ohjemassa mm:

  • Potkulautaritarin konsertti (kesto 40 min.)
  • Moottorisahaveistäjä Seppo Ruotsalaisen veistonäytöksiä
  • Vanhojen moottorisahojen sekä uusien ja vanhojen metsätyövälineiden näyttely
  • Millainen on puutavara-auto? Tule ja tutustu.
  • Rakovalkea
  • Puulajien tunnistusta
  • Jenni Hakosalon teoksia esillä
  • Origamien taittelua
  • Riistavisa, Lapinlahden Riistanhoitoyhdistys
  • Temppurata
  • Kyläpiste: Kylän yhdistykset, vanhempainyhdistys ja koulu esittäytyvät
  • Pyhäkoulurata, Lapinlahden ev.lut skr
  • Arpajaiset ja ongintaa
  • Myyjäiset (mm. ruisleipää ja risuluutia)
  • Kahvio ja edullinen lounas

Konserttiin ja alueelle on vapaa pääsy!

Järj. Martikkalan koulu ja vanhempainyhdistys


Myyntipaikkatiedustelut (20-40 e): rehtori Raija Pasanen, raija.pasanen@lapinlahti.fi, 040-4883105 tai vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Heli Aamuvuori, heli.aamuvuori@gmail.com

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä