Alapitkän koulu

AJANKOHTAISTA

Ke 15.6 Savon voiman infotilaisuus kello 17-19.00.
Kulku eteläpuolelta, luokkatilat 131-133. 
Ilmoittaudu osoitteessa savonvoima.fi/alapitka

Koiramäki Kesäleiri ti-to 14-16.6. 4H ja srk teemalla Espanja. 
Kulku pohjoispuolelta, Opintien käytävän luokat. 

Hyvinvoiva koululainen: 

Lapset ensin/ MLL:n Lasten ja nuorten puhelinnumero on 116 111

Mannerheimin Lastensuojeluliitto tiedottaa , että päivystävä puhelin toimii joka päivä. Palvelu on anonyymi, luottamuksellinen ja maksuton.
Soittamalla saat tukea matalalla kynnyksellä joka päivä. 
Huoltajille on oma kanava: mll.fi/vanhempainpuhelin ja numero on 0800 92277.

Huoletonta kesää!30.05.2022 

Kevätjuhlaa !
Tervetuloa viettämään yhteistä kevätkauden päätöstä la 4.6 kello 9-10.30 Alapitkän koulun saliin. 
Kyyditykset pyörivät normaaliin aikatauluun aamulla ja lähtevät koulun pihasta takaisin noin 10.30. Salin ovella on käsidesiä ja maskeja niitä haluaville. Istuminen salissa on väljää. Kevätjuhla noudattaa perinteitä oppilaiden ohjelmien, stipendien jaon ja suvivirren muodossa. Todistukset jaetaan kuudetta luokkaa lukuunottamatta omissa luokissaan jäätelön kera. Uusi lukuvuosi alkaa to 11.08.2022 kello 9.00. Kyydityksiin ja niiden aikatauluihin ei tule muutoksia. 
Rehtori 


13.5. 2022 ILtapäiväkerhon tiedote 

Alapitkän iltapäiväkerho

Iltapäivätoimintaa tarjotaan erityisen tuen piirissä oleville lapsille ja 1. - 2.vuosiluokan lapsille sekä 3.– 6. vuosiluokan lapsia otetaan myös toimintaan mukaan, jos ryhmässä on tilaa. Toiminta noudattaa koulujen loma-aikoja. Toimintaa järjestetään Alapitkän koululla jokaisena koulupäivänä maanantaista perjantaihin iltapäivisin klo 13–16:30. Aamuhoitoa Alapitkällä järjestää päiväkoti.

Toimintaan hakeminen

Iltapäivätoiminta on lukuvuosikohtainen ja toimintaan hakeminen alkaa keväällä kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Toimintaan voi hakea myöhemminkin, mikäli tarvetta ilmenee. Sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä on käytössä heti toukokuusta alkaen. Sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä löytyy kunnan nettisivuilta. Linkki ilmoittautumiseen

Ilmoittautuminen tulisi olla voimassa ennen kerhotoiminnan alkua.

Kunnan kotisivujen aamu- ja iltapäivätoiminnan osiota päivitetään tarpeen mukaan toimikauden aikana. Toimintavuoden aikana tapahtumista ja muusta toiminnasta tiedottaminen koteihin tapahtuu sähköisesti Wilman kautta.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan hinnat 1.1.2018 alkaen

 1-3krt/kk 7€/kerta

4-10krt/kk alle 4h/pvä 45€/kk (yli 4h/pvä 60€/kk Alapitkällä tämä vain, jos lapsi tarvitsee myös aamuhoitoa)

11-20krt/kk alle 4h/pvä 90€/kk ( yli 4h/pvä 120€/kk Alapitkällä tämä vain, jos lapsi tarvitsee aamuhoitoa. )

Toimintamaksu sisältää sekä aamu- että iltapäivätoiminnan. Mikäli perheestä osallistuu useita lapsia toimintaan, niin sisarusalennus on -50%. Maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, mikäli huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Kunnan hallintosäännön mukaisesti rehtori päättää koulunsa alaisuudessa järjestettävän aamu- ja iltapäivätoiminnan osalta perittävästä maksusta. Maksun alentamista haetaan erillisellä lomakkeella.

 

Lisätietoja kerhotoiminnasta Emilia-ohjaajalta

emilia.soudunsaari@lapinlahti.fi tai Wilman kautta12.5.2022
Luokat ovat vastanneet osastopäällikön lähettämään kyselyyn hyvinvoinnista tämän viikon aikana. Koeruuhka alkaa hellittää ja kevätretket lähtevät pyörimään mikä mihinkin suuntaan. Kevätjuhlaa vietetään la 4.6 kello 9 alkaen salissa. Tervetuloa!


Tiedoksi kaikille 21.4.2022

PERHEKESKUKSEN OHJAUS JA NEUVONTA: Apua lapsiperheelle yhden luukun periaatteella! 

Lapinlahden ohjaus ja neuvonta on auki
arkisin klo 9.00-12.00 numerossa 040 488 3041. Numeroon vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset.
Keskustelut ovat luottamuksellisia.
Voit jättää puhelinajan ulkopuolella soittopyynnön viestillä. Sinulle soitetaan takaisin seuraavan arkipäivän aikana.
Jos lapsella, nuorella ja perheellä on asiakkuus palvelussa niin voit soittaa suoraan omalle
työntekijälle tai vastuutyöntekijälle.
Jos oma työntekijä tai vastuutyöntekijä ei ole tiedossa niin ota yhteyttä ohjaukseen ja neuvontaan nro 040- 488 3041. 

Muista kouluunilmoittautuminen päättyy 20.03.2022 ! 

19.3.2022 Pohjois-Savon Hyvinvointityöryhmältä terveisiä: 

Toteutamme Pohjois-Savon POSOTE20 Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa perhekeskuskehittämiseen liittyvän sähköisen kyselyn pohjoissavolaisille vanhemmille

Kyselyn avulla keräämme tietoa vanhemmuuden ryhmämuotoisen tuen ja toiminnan kehittämisen suunnitteluun Pohjois-Savossa

Vanhemmilta saatavan tiedon avulla voidaan toiminnan suunnittelussa vastata paremmin koko alueen vanhempien ja lapsiperheiden tarpeisiin ja toiveisiin vanhemmuuden ryhmämuotoisen tuen järjestämisessä. Toivomme, että vanhemmat eri puolilta Pohjois-Savoa vastaisivat kyselyyn, jotta mahdolliset alueiden väliset erot ja muut huomioitavat seikat tulisivat tietoomme. 

 

Kyselyyn voi vastata 31. maaliskuuta 2022 asti. 

Linkki sähköiseen kyselyyn: 

https://link.webropolsurveys.com/S/9514511724513C92

 

Toivomme, että kunnissa voidaan jakaa sähköisen kyselyn linkkiä omilla kanavilla, kuten verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, jotka tavoittavat Pohjois-Savon alueen vanhempia (lasta odottavat vanhemmat ja 0–17-vuotiaiden lasten vanhemmat)

 

Mikäli kyselyn käytössä/linkissä tms. on ongelmia, voitte olla yhteydessä
Emmi Mulariin, puh. 040 5588824, sposti: emmi.mulari@edu.savonia.fi

Muissa kyselyyn liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä
Fatima Moursadiin, puh. 040 1530613, sposti: fatima.moursad@ylasavonsote.f

 

Ystävällisin terveisin,

 

Fatima Moursad

Projektikoordinaattori

POSOTE20 Tulevaisuuden sotekeskus-hanke/Perhekeskus

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

puh. +358 40153 0613

fatima.moursad@ylasavonsote.fi

 
Yhteinen viesti 26.2.2022

Hei kaikille!

Viikolla 9 vietämme monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikkoa teemalla "Jaettu ilo on moninkertainen." Viikko pyörähtää seuraavasti:

Maanantaina 28.2 juhlistamme Kalevalan päivää kuva- ja tilataidetta tehden. Laskiaistiistaina 1.3 on mäenlaskun lisäksi  ryhmätöiden päivä, jolloin koristelemme yhteisesti kuituliinoja esimerkiksi ruokasalin pöytiä varten. Keskiviikkona 2.3 on sitten Liikkuvan koulun päivä, jolloin voi osallistua koulun hiihtokisaan tai lähteä hiihtoretkelle. Kaikille kisailijoille on luvassa palkinnot. Torstaina 3.3 vietämme luokkahenki-päivää englanninkielisten ryhmätöiden kautta ja perjantaina 4.3 onkin sitten Oppilaskunnan hallituksen ideoima pajapäivä kello 11-13. Luvassa on esimerkiksi villasukkajuoksun kokeilua, joten laita vanhoja villasukkia muutamia reppuun mukaan! Perjantaina kokoontuu myös oppilashuolto OTT, joten jos tarvetta on , ota yhteys opettajiin. 

Talvilomalla olemme sitten viikon 10 eli 7-11.3.2022.

Viikolla 11 tiistaina 15.3 pitää palvelulautakunta kokouksen koulullamme ja kuudes luokka tarjoaa kotitaloustuntien tuotoksina leivonnaiset kokoukseen. Perjantaina 18.3 on koko koululla ravitsemusterapeutti Teija Hyppösen Teams -tunnit ravinnosta ja suuhygieniasta. Tämä liittyy myös Maistuva koulu-hankkeeseen. 30.3 lähtevät 1-4 luokat Jääkiekkoliiton luistelutunneille Jäähallille. Lukukoira Ruska on vieraillut useita kertoja koulullamme, viimeksi eilen perjantaina. Osilla luokista on menossa luku-urakoita ja Lukuvelhon pinssisuorituksia. 

Maailman tilanne ja etenkin Ukrainan sota, vyöryy television ja sosiaalisen median kautta oppilaiden mieliin. Koulussa pyrimme säilyttämään tavallisen ja turvallisen arjen. Keskustelemme rauhallisesti tilanteesta ikäkauteen sopivalla tavalla, jos asia tuodaan oppilaiden taholta esille. Seuraavassa on linkki Opetushallituksen viestiin tästä asiasta: Ohje Mikäli tarvetta ilmenee käytössämme on myös oppilaskkohtaisesti kuraattorin palvelut. Tarpeen vaatiessa ota yhteys luokanopettajaan. 

Aurinkoisin talviterveisin Jaana- Rehtori 

Maskisuositus pienille lakkaa: 

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 21.2.2022

Tiedote. Julkaistu: 21.02.2022, 16:24
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri / Kuopion yliopistollinen sairaala

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan epidemiatilanne on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella rauhallinen. Tartuntoja todetaan edelleen, mutta valtakunnallisen tilaston mukaan ilmaantuvuus on Pohjois-Savossa maan matalin. Alueemme sairaanhoito ei ole kuormittunut.THL on arvioinut, että omikronmuunnoksen tartunta on ainakin 70-80 prosenttia deltavarianttia lievempi myös rokottamattomilla. Rokotetuilla oireet voivat olla vielä lievempiä. Rokottamattomien riskiryhmiin kuuluvien on yhä edelleen syytä noudattaa varovaisuutta ja välttää väkijoukkoja erityisesti sisätiloissa.Etätyösuositus päättyyValtakunnallinen etätyösuositus päättyy helmikuun lopussa, eikä sen jatkamiseen ole erityistä syytä myöskään Pohjois-Savossa. Työnantajat voivat halutessaan jatkaa omia suosituksiaan ja käytäntöjään etätyön tekemisen osalta.Pienten koululaisten maskisuositus lakkaaKoronakoordinaatioryhmä totesi kokouksessaan, että alueellamme luovutaan alle 12-vuotiaiden maskinkäyttösuosituksesta. THL:n ohjeen mukaisesti maskin käyttöä suositellaan edelleen 12 vuotta täyttäneille. Ohjeistuksen mukaan maskia on hyvä käyttää tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa ja tartuntariski saattaa olla suuri. Tällaisia tilanteita ovat mm. julkiset liikennevälineet ruuhka-aikoina. Suositus koskee kaikkia, mutta erityisesti ihmiset, joilla ei ole rokotusten tai sairastetun taudin tuomaa suojaa, ovat erityisen alttiita tartunnalle.Lisätietoja medialle: Heikki Miettinen, johtajaylilääkäri, 0447113950Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa. KYSissä tehdään kansainvälisesti arvostettua tutkimusta, ja KYS on Suomen suurimpia opetussairaaloita. Toimintaa koordinoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP).www.psshp.fiFacebook: https://www.facebook.com/kuopionyliopistollinensairaala
Twitter: https://twitter.com/KYS_Sairaala
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKApvsFYOYd7gYxBJBlVNTA
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/kuopio-university-hospitalTutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoonTervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta !

Aloitamme paluulla syksyn toimintatapoihin eli välitunnit vietämme kahdella eri pihalla ja ruokailut porrastuvat ruokasaliin, aulaan ja luokkiin. Maskien tarjonta aloitetaan jo neljänneltä luokalta alkaen. Kummitoiminta menee toistaiseksi jäihin. Liikuntasali on suljettu muulta kuin koulun omalta toiminnalta. Informoimme Wilman kautta esimerkiksi kotitestereiden jakamisesta. 

Noudatamme siis edelleen toistaiseksi seuraavia ohjeita:

1)Oppilaan sairastuminen

  • Oireilevana oppilaan ei pidä tulla kouluun vaan huoltaja ilmoittaa oppilaan sairaaksi normaalisti Wilmassa
  • Jos oppilas alkaa oireilla koulupäivän aikana, hänet siirretään erilleen ryhmästä odottamaan, että huoltaja noutaa oppilaan kotiin.
  • Oireileva oppilas ei voi kulkea koulukuljetuksessa. Oireiden ilmaatuessa oppilasta kehotetaan hakeutumaan korona-testiin.
  • Alapitkällä sairas oppilas odottaa terveydenhoitajan tilassa, josta hänet voi noutaa ulkokautta. Ohjaaja/opettaja valvoo lasta. 

2) Ruokailu 

Ruokailut on porrastettu seuraavasti:

kello   luokka  paikka  
10.10 Eskari ruokasali
10.30 1 lk  ruokasali
10.35 2 lk  kaariaula
10.40 3 lk  oma luokka
10.45 4 lk  ruokasali
11.30 5 lk  kaariaula
11.35 6 lk  ruokasali

 

3) Kouluun tuleminen 

Ovet ovat lukossa koulun alkuun asti, kyytioppilaat odottavat ulkona. Muita kehoitetaan tulemaan koululle lähellä tunnin alkua. 
Koulupäivät aloitetaan ja päätetään käsienpesulla. Lisäksi kädet pestään aina välitunnilta sisälle tultaessa. 

4) Välitunnit

Välitunnit porrastetaan luokkakohtaisesti kahdelle pihalle. 1,2 ja 4 luokka ovat eteläpihalla ja 3,5 ja 6 luokka ovat pohjoispihalla. 


5) Kuljetukset toimivat edellisvuoden aikatauluilla ja reiteillä. 

ALAPITKÄN KOULUN KOULUKULJETUKSET LUKUVUONNA 2021-2022

Lähes kaikki koulumme kuljetusreitit ja aikataulut ovat pysyneet ennallaan. Alla näet koonnin reiteistä. 
Koulukuljetuksen kysymyksiin vastaa Koulutussuunnittelija Kati Sammallahti numerossa 040-488 32 12. 

Oppilaan jäädessä pois koulusta , olisi suotavaa, että huoltajat ilmoittaisivat siitä myös auton numeroon. Oppilas on merkitty kuljetukseen heti kouluajan päätyttyä. Mikäli oppilas tarvitsee kyytiä muulloin, on se huoltajan itsensä kustannettava. Poikkeuksena tästä ovat jälki-istunnot ja tukiopetus. Perjantaisin ja torstaisin kaikilla koulu päättyy kello 13 ja siis myöhempiä kuljetuksia ei ole. Kyydit on laskettu tarkasti tietylle oppilasmäärälle, eikä ylimääräisiä aina mahdu mukaan. Mikäli kyyditysoppilas menee muuhun kuin kotiosoitteeseen, on siitä oltava huoltajilta lupa annettavaksi kuljettajille. Muille kyyti on aina maksullinen. 
 Mikäli oppilaalle ei Lapinlahden kunnan oppilaskuljetusstrategian mukaan kuulu maksuton koulukuljetus, voi hän hyödyntää kotimatkoihin tai kaverin luokse mennessä Niskasen liikennöimiä koululaisvuoroja, jos bussissa on tilaa.

Oppilaan tulee varata bussimatkaa varten tasaraha alla olevan hinnaston mukaisesti: 

kuljettava matka  lippu alle 12-v lippu yli 12-v 
0-6 km 1,80 € 3,30 €
6-9 km 1,80 € 3,60 €
9-12 km 2,00 € 3,90 €
12-16 km 2,40 € 4,70 €
16-20 km 2,80 € 5,50 €
20-25 km 3,10 € 6,10 €
25-30 km 3,40 € 6,80 €
30-35 km 3,70 € 7,40 €
35-40 km 4,10 € 8,20 €

 

Koulukyydeissä kulkiessa ovat koulun järjestyssäännöt voimassa.

Käytösasioita on syytä kerrata myös kotosalla : turvavyöt, paikkojen vaihtaminen kesken ajon, kielenkäyttö, turvavälien noudattaminen.
Muista myös , että saman perheen oppilaat istuvat lähekkäin, kuten keväällä 2021

 

YRITTÄJÄ/KULJETTAJA

REITTI/AIKATAULU

 

Mika Niskanen OY

Niskanen 2

puh: 044- 500 1286

 

 

 

 

 

 5-tie

08.05 Kotalahdentie

Lakupetäjäntie

08.10 Alilammentie ,Tyhjöläntie Peukalomäentie th

Hepokankaantien pisto, 

5-tie

08.35  Koivumäentie, Oravilahdentie 356 pisto

Koulu 

 

Mika Niskanen OY

Niskanen 5

puh: 040- 740 4776

 

 

 

Karvasalmentie 

08.20 Karvasalmi/Kirjomäentie

Alilammentie

 Hanhilammentie

 Tölväntie

 Kinnulanlahdentie

Koulu

 

Mika Niskanen OY

Niskanen 6

puh: 040- 740 4942

 

8.00 Mäkikyläntie 
08.05 Luhinjoen ja Korpisenniementien risteys
Luhintie , pisto Luhintie 544, 
Hiltulantie 
8.20 Mikkolanniementien risteys
8.25 Pyöreisjärventie
8.30 Puronportintien risteys
Laatasmäentie tarvittaessa
Koulu
8.45 Mikantie

Niskanen 6/ 040- 740 4942

Niskanen 8 / 0400- 814 883

Niskanen 3/ 0400- 810 945

Niskanen 3/ 0400-810 945

Niskanen 8/ 0400- 814 883

Niskanen 5/ 040- 740 4776

13.00 Tölvän suunta

13.00 Juurikan suunta

13.00 Pajujärven suunta

15.00 Tölvän suunta

15.00 Juurikan suunta

15.00 Pajujärven suunta

 

 

 

 

 

 

 

KALENTERI

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 31

1 August 2022 Thursday
2 August 2022 Thursday
3 August 2022 Thursday
4 August 2022 Thursday
5 August 2022 Thursday
6 August 2022 Thursday
7 August 2022 Thursday

Viikko 32

8 August 2022 Thursday
9 August 2022 Thursday
10 August 2022 Thursday
11 August 2022 Thursday
12 August 2022 Thursday
13 August 2022 Thursday
14 August 2022 Thursday

Viikko 33

15 August 2022 Thursday
16 August 2022 Thursday
17 August 2022 Thursday
18 August 2022 Thursday
19 August 2022 Thursday
20 August 2022 Thursday
21 August 2022 Thursday

Viikko 34

22 August 2022 Thursday
23 August 2022 Thursday
24 August 2022 Thursday
25 August 2022 Thursday
26 August 2022 Thursday
27 August 2022 Thursday
28 August 2022 Thursday

Viikko 35

29 August 2022 Thursday
30 August 2022 Thursday
31 August 2022 Thursday
1 September 2022 Thursday
2 September 2022 Thursday
3 September 2022 Thursday
4 September 2022 Thursday
Ilmoittautuminen

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä