2 Strategia, kehittämissuunnitelma, opetussuunnitelma

Strategian, kehittämissuunnitelman ja opetussuunnitelman toteuttaminen

Koulu ottaa toiminnan suunnittelussaan huomioon Kuopion kaupungin strategian.

Perusopetuksen ja nuorisopalveluiden kehittämissuunnitelmasta konkretisoidaan kärkihankkeista aiheutuvat toimenpiteet.

Perusopetuksen kehittämissuunnitelman kärkihankkeet
Opetussuunnitelmauudistus 2016, vuosina 2013 - 2016
Sähköisten oppimisympäristöjen ja teknologian kehittäminen 2013 - 2016
Toimijoiden välisen yhteistyön kehittäminen 2014 - 2017
Pedagogisen osaamisen kehittäminen 2015 - 2018

Perusopetuksen CAF-arvioinnin painopistealueena on lukuvuosisuunnitelman kohta Resurssit, erityisesti 4.3 Tieto- ja viestintätekniikka. Toisesta CAF-arviointikohteesta koulu päättää itse.

Koulut valmistelevat oman toimintansa kehittämissuunnitelmat ja kehittämishankkeet.

Tärkeimpänä kehittämiskohteena on opetussuunnitelman uudistaminen. Koulun henkilöstö osallistuu opetussuunnitelman laadintaan sekä sen toimivuuden ja toteuttamisen arviointiin. Huoltajat ja muut yhteistyökumppanit sekö oppilaat voivat osallistua soveltuvin osin opetussuunnitelman laadintaan sekä toimivuuden ja toteuttamisen arviointiin.

Koulu laatii suunnitelman koulun ops-prosessin 2016 toteuttamisesta. Vuosittain arvioidaan opetussuunnitelman toteutumista ja päätetään mahdollisista toimenpiteistä.

Lisätietoja:
opetusjohtaja Leena Auvinen 044 718 4003
perusopetuspäällikkö Sari Helena Kokkonen 044 718 4018

Koulun toimenpiteet

Tärkeimpänä koulukohtaisena kehittämistehtävänä on uuden opetussuunnitelman tekeminen. Lukuvuoden aikana tutustutaan uuden opetussuunnitelman valtakunnallisiin ja kaupunkikohtaisiin perusteisiin. Lisäksi työstämme koulukohtaista opetusuunnitelmaa kaupungin ohjeiden ja aikataulujen (tiekartan) mukaisesti. Huoltajia ja oppilaita osallistamme opetussuunnitelmatyöhön soveltuvin osin. Lukuvuoden vesoista suurin osa liittyy juuri tähän opetussuunnitelmatyöhön.

Lukuvuoden aikana keskitymme myös sähköisten oppimisympäristöjen ja teknologian kehittämiseen. Pyrimme kehittämään koulumme tvt-valmiuksia monipuolisesti niin resurssien, opettajien koulutuksen kuin opetustoiminnan kehittämisen kautta. Tänä lukuvuonna aloitamme systemaattisen laitteiden oppilaskäytön alkaen 5.-6. luokista. Pyrimme näillä keinoin edistämään koulumme sähköisen opetuksen kehittymistä.

Perusopetuksen arvoista koulussamme toteutuvat erityisen hyvin mm. yhdessä tekeminen (yhteisöllisyys), tavoitteisiin sitoutuminen sekä luottamus. Pieni yksikkö mahdollistaa yksilöllisyyden huomioimisen erinomaisesti, jolloin pystytään toimimaan mahdollisimman asiakaslähtöisesti. Myös palautteen saaminen eri tahoilta on nopeaa ja joustavaa. Koulutyössä kehitämme itsearviontia koko ajan.

Pyrimme osallistumaan kaupungin tarjoamiin koulutuksiin ja harkinnan mukaan myös muihin koulutuksiin mahdollisuuksien mukaan.