3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Henkilökohtaiset osaamisen kehittämisen suunnitelmat ja koko henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma päivitetään. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelmissa ja osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat (Työhyvinvointisuunnitelma.docx​) toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle. Työhyvinvointisuunnitelman mukaiset toimenpiteet kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan.

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151

Koulun toimenpiteet

Yleisesti


Henkilöstöasioista löytyy tietoa kaupungin omilta Santra -sivuilta. Lisäksi käytössä on peda.netin sivustot sekä kaupungin ja koulutoimen sivut. Koulun sisäinen viestintä hoidetaan pääasiassa info-tv:n, sähköisen opettajainhuoneen, Wilman ja sähköpostin välityksellä.

Palkat ja koulukohtaiset erityiskorvaukset maksetaan virkaehtosopimuksen (OVTES, KVTES) ja erityiskorvattavien tehtävien ja TVA:n kautta. Työnjako ja niistä korvaaminen opettajien kesken mietitään lukuvuosisuunnitelman laatimisen osana.

Sijaisuudet järjestetään koulutoimen ohjeistuksen mukaan. Lyhyet 1-3 päivää hoidetaan pääsääntöisesti talon sisäisin järjestelyin, ellei kyse ole erityisestä turvallisuusriskistä. Tätä pidempiin etsitään pääsääntöisesti sijaiset. Sisäisiin järjestelyihin ja mm. ohjaajien käyttöön opettajan sijaisena on oma erillinen ohjeistus.

Osaamisen kehittäminen

Kehityskeskustelut käydään koko henkilöstön kanssa. Osaamiskartoituksen perusteella jokaiselle voidaan tehdä oma kehittymissuunnitelma, jonka perusteella mietitään täydennyskoulutusta.

Koulu on mukana LaaS -johtamisjärjestelmäpilotoinnissa, jonka tarkoituksena on saada johtaminen paremmin palvelemaan henkilöstön olemassaolevia tarpeita. Osa henkilöstöstä kaipaa erilaisia johtamisen elementtejä kuin toiset. Uutta henkilöstöä varten on myös perehdytyssuunnitelma, jonka avulla pyritään saamaan uusi henkilöstö perehdytettyä mahdollisimman. Ajatuksena on, että perehdyttäminen jatkuu koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Perehdyttämissuunnitelma erillisenä liitteenä.

Henkilöstölle tarjotaan koulutusta koulun sisällä sekä opastetaan ja kannustetaan omatoimiseen perehtymiseen. Koulun ulkopuolisessa koulutuksessa käytetään pääasiassa Kuopion täydennyskoulutusverkoston tarjoamia koulutuksia sekä jossain määrin myös muita koulutuksia.

Digivalmiuksien ylläpitämiseksi järjestetään lokakuussa KiKy -koulutuspäivä, jossa koulutetaan Ville -oppimisympäristöä (Turun yliopisto) ja saadaan siihen käyttömahdollisuus ilmaisten tunnusten avulla. Samoin koulutetaan O365 ympäristön käyttöön.

Työhyvinvointi

Uuden koulurakennuksen kalusteissa on huomioitu ergonomisuus ja työhyvinvointi, jonka johdosta fyysiset työskentelyolosuhteet koululla ovat hyvät.

Koululla on työhyvinvointipari, jonka tehtävänä on edistää työhyvinvointia. Lisäksi he laativat vuosittaisen työhyvinvointisuunnitelman.

Kuopion kaupungin työhyvinvointia ylläpitäviä palveluja hyödynnetään. Jokainen on velvollinen kertomaan työhyvinvointia haittaavista tekijöistä, jolloin niihin voidaan puuttua.

Liitteet:

Työhyvinvointisuunnitelman mukaiset toimenpiteet
Uuden työntekijän perehdytys