Koulun toimenpiteet
Talous
Rehtori tiedottaa henkilöstöä talousarvion suunnittelusta ja toteutumisesta.
Edellisenä lukuvuotena henkilöstö kokenut, etteivät ole riittävän tietoisia talousarvion suunnittelusta ja toteutumisesta. Tähän tulee kiinnitetään enemmän huomiota lv.21-22. Keinot ja tavat muokattava mietittävä uudelleen. Aiemmin avattu talousarviota, henkilöstöresurssia yms. kolme krt koko työyhteisölle yhteisesti ja SURYlle erikseen. Tätä jatketaan edelleen ja mietitään uusia tapoja avata kokonaisuutta henkilöstölle tarpeen mukaan.
Fyysinen oppimisympäristö
Koulumme oppilasmäärä on n.700 oppilasta. Luokkaryhmiä on kaikkiaan 34. Koulun kiinteistö muodostuu viidestä rakennuksesta: päärakennus, viipaleet 1-4. Samassa pihapiirissä, mutta omassa rakennuksessaan toimii myös Takkapolun päiväkodin esikouluryhmät eli ns. Pirtin esikoulu. Pirtin koulun mitoitus on alun perin suunniteltu 420 oppilasta varten. Koulutilojen riittävyyttä ja mahdollisia luokkasiirtoja arvioidaan lukuvuosittain.
Pirtin koulun henkilöstössä jokainen aikuinen on kasvattaja. Aikuiset ohjaavat lapsia toimimaan toisiaan arvostaen, erilaisuutta hyväksyen ja hyvin käyttäytyen. Koulussamme on kummitoimintaa luokkien välillä. Myös oppilaskunnan hallituksen näkökulma kouluviihtyvyyteen otetaan huomioon. Nämä asiat edesauttavat turvallisuutta sekä henkisesti että fyysisesti sekä parantavat kouluviihtyvyyttä.
"Pirtin koulun henkilöstössä jokainen aikuinen on kasvattaja" on toteutunut varsin hyvin. Lukuvuoden aikana käydyt keskustelut ovat tätä edistäneet paljon. Myös yhdessä tekeminen on korostunut paljon, erityisesti haastava pandemiajakso vei yhdessä tekemistä ja yhteen hiileen puhaltamista merkittävästi eteenpäin. Myös henkilöstön ja oppilaiden kanssa käydyt arvokeskustelut tukivat tätä kokonaisuutta hyvin. Arvojen jalkauttaminen eli käytännön toimintana jatketaan edelleen, samalla kun viemme hankesuunnitelmaa ja pedagogista kehittämistä laajalla rintamalla eteenpäin.
Pirtin koulussa on laadittu kiusaamisen vastainen oma toimintamalli eli REILU-malli, on toiminut suunnitelman mukaan. REILU-tiimiläisiä tarvittaisiin enemmän, jotta asioihin voisi puuttua myös ennakoivasti. Tämän vuoksi vastuuhenkilöiden määrä on nostettu kolmeen. REILU-malli tehdään jatkossa paremmin näkyvksi myös oppilaille esim. päivänavauksissa. Koulussamme on aloitettu vertaissovittelijoiden kouluttaminen, ja toimintamallia aktivoidaan koko ajan.
Koulun oppilaiden hyvinvointi on koko koulun toiminnan keskiössä. School day-sovelluksen käyttöä jatketaan ja tehostetaan koko ajan. Sovelluksen kautta saatu tieto auttaa todella paljon toiminnan kehittämisessä.
Mahdollisia väkivaltatilanteita varten osa henkilökunnasta on koulutettu ns. AVEKKI-ohjelmalla. Henkilökunta on käynyt myös ensiapukurssin ja kouluttautumista jatketaan koko ajan.
Oppilashuoltotyöryhmä tarjoaa oppilaille mahdollisimman nopeasti konkreettista ja henkilökohtaista apua koulunkäynnin ongelmissa. Henkilökunnalle järjestetään oppilaiden pitkäaikaissairauksiin liittyvää koulutusta ja informaatiota (esim. diabetes).
Opetustilojen terveellisyys ja turvallisuus
Lakisääteinen palotarkastus on suoritettu Pirtin koulussa 2019
Koulun turvallisuusvastaavat päivittävät vuosittain pelastussuunnitelman ja kriisikansion sekä pyrkivät järjestämään harjoitukset kaksi kertaa lukuvuoden aikana. Toinen harjoituksista on poistumisharjoitus ja toinen sisälle suojautuminen. Haasteena harjoituksille ovat erilliset toimitilat, luokkatilojen lukkoon saaminen osassa rakennuksia sekä kuulutusmahdollisuuksien puuttuminen.
Poistumisohje on luokan oven vieressä. Opetustiloista löytyvät myös Tila tarkistettu-kyltit, jotka kiinnitetään opetustilojen oviin hätäpoistumisen jälkeen.
Koko henkilökunta perehdytetään lukuvuoden aikana työturvallisuuskäytänteisiin sekä käydään läpi koulun turvalaitteet ja poistumistiet (turvakävely). Jokainen luokanopettaja suorittaa oppilaidensa kanssa turvakävelyn syyskuun aikana. Lisäksi tavoitteena on, että mahdollisimman monet opettajat ja koulunkäynninohjaajat käyvät ensiapukoulutuksessa.
Työturvallisuutta vaarantavat puutteet tai laiteviat saatetaan rehtorin tietoon mahdollisimman nopeasti.
Koulussa toimii myös määräaikainen sisäilmaryhmä.
Sisäilmakorjauksia on tehty tilakeskuksen suunnitelman mukaisesti myös kesällä 2021 1.krs osalta. Korjauksia jatketaan seuraavina kesinä.
Rehtori tekee sisäilmailmoituksia saatujen havaintojen mukaisesti ja tilakeskus reagoi niihin kaupungin prosessin mukaisesti.
Opetustilojen käyttö ja kunnossapito
Opetushenkilöstöä ja oppilaita ohjeistetaan käyttämään tiloja asianmukaisesti ja ilmoittamaan havaitsemistaan epäkohdista, rikkoutumisista, turvallisuuspoikkeamista sekä ilkivallasta
Koulutilojen käyttö:
Koulutilojen käytöstä soitonopetukseen on sovittu Kuopion konservatorion ja Kuopion kaupungin välisellä sopimuksella.
Tieto- ja viestintäteknologia:
Koulun henkilöstön tvt-osaamista kehitetään digitukihenkilöiden ja kaupungin mentorin tuen avulla, opastamalla ja neuvomalla laitteiden ja ohjelmistojen käytössä sekä tiedottamalla koulutuksista. Digitukihenkilöiden tuki jaetaan tarpeen mukaan ja jakamisessa hyödynnetään syksyllä toteutettua tvt-kyselyä ja digitaitokalenteria. Laitekantaa ylläpidetään kouluun ICT-tiimin voimin ja tarvittaessa pyydetään tukea Istekistä.
Lukuvuoden 21-22 tavoitteena:
- Koko henkilöstön tvt:n osaamisen tason nostaminen edelleen.
- Koulun sisällä tapahtuva koulutus
- Ulkopuolinen kouluttautuminen (esim. kaupungin tarjoamat koulutukset)
- Kuopion digitaitokalenterin hyödyntäminen sekä tuen tarjoamisessa että opetuksen suunnittelussa.
- Digiagenttitoiminnan jatkuva kehittäminen
TVT:n opetuskäyttö
Opettajilla ja koulunkäynninohjaajilla on käytössä Peda.net-, O365- ja GFE -tunnukset.
Uusille oppilaille jaetaan ja otetaan käyttöön oppilasverkon tunnukset. Oppilaille luodaan koululla tarvittaessa O365:n lisäksi tunnuksia myös muihin oppimisympäristöihin
Opettajat vastaavat Kuopion kaupungin digitaito- kyselyyn sekä suorittavat vuotuisen NAVISEC-koulutuksen.
TVT-vastaavat osallistuvat heille järjestettyihin koulutuksiin ja tapaamisiin. Kiinnostuksen, tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan he osallistuvat myös muihin koulutuksiin.
Koulun TVT –laitteiden ajanmukaisuutta ja toimivuutta seurataan jatkuvasti. TVT-laitteita uusitaan tarpeiden ja resurssien mukaan.
Koulun AV-laitteistoa uusitaan niiden rikkoutuessa ja resurssien mukaan.
ICT-tiimi: Asikainen Aatu, Kattainen Henrikki, Kulo Harri ja Turunen Tiina
Kommentit
Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin