Järjestelmään rekisteröityminen

Tämä ohje lyhyesti

1. Mene osoitteeseen https://peda.net/:register tai alle 15-vuotiaan tunnusta rekisteröitäessä osoitteeseen https://peda.net/:registerminor
  2. Anna sähköpostiosoitteesi (Jos olet alle 15 vuotta, sinun täytyy syöttää huoltajasi sähköpostiosoite) ja klikkaa "Lähetä rekisteröinti".
  3. Avaa sähköpostistasi (tai pyydä huoltajaasi avaamaan) uusi viesti "Rekisteröitymistä koskeva sähköposti" ja noudata saamiasi ohjeita.
  4. Kun tunnuksen aktivointi on onnistunut, kilkkaa "Omat tiedot ja asetukset" ja kirjoita sukunimesi ja etunimesi niille tarkoitettuihin kenttiin.
Tunnuksen luomisen jälkeen voit yhdistää Peda.net tunnuksesi Windows Live ID, Google tai Facebook -tunnukseesi. Voit tehdä sen kohdassa Omat tiedot ja asetukset > Ulkoiset todennuspalvelut > Muokkaa.

Alla on sama ohje tarkemmin vaihe vaiheelta.

1) Tunnuksen tilaaminen

Mene osoitteeseen https://peda.net/:register
  1. Anna sähköpostiosoitteesi  ja klikkaa "Lähetä rekisteröinti"
  2. Alle 15-vuotiaan tunnusta rekisteröitäessä klikkaa Alle 15-vuotiaan rekisteröinti -linkkiä.
Screen shot 2013-11-19 at 09.38.57 AM.png

3. Alle 15-vuotiaan tunnuksen rekisteröinti tapahtuu ensisijaisesti huoltajan sähköpostiosoitteen kautta. Lomakkeeseen täydennetään 1. alle 15-vuotiaan käyttäjän tiedot 2. luvan myöntäneen huoltajan tiedot sekä 3. huoltajan sähköpostiosoite.

Screen shot 2013-11-19 at 09.39.16 AM.png

Liitteet:

Screen shot 2013-11-19 at 09.38.57 AM.png
Screen shot 2013-11-19 at 09.39.16 AM.png

2) Tunnuksen aktivoiminen

1. Avaa sähköpostistasi uusi viesti "Rekisteröitymistä koskeva sähköposti" ja lue saamasi ohjeet.
  2. Mene osoitteeseen https://peda.net/:login
  3. Syötä käyttäjätunnukseksi sähköpostiviestissä saamasi kertakäyttöinen tunnus (kuusi numeroa) ja salasanaksi saamasi kertakäyttöinen salasana.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.36.39.png
  1. Lue järjestelmän käyttöehdot. Ehdot hyväksytään klikkaamalla sivun lopusta "Hyväksyn käyttöehdot". Mikäli et hyväksy ehtoja, tunnuksen aktivointi ei ole mahdollista.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.36.58.png
  1. Valitse haluamasi käyttäjätunnus ja uusi salasana. Käyttäjätunnus näytetään kaikkien omien sivujesi osoitteessa, joten se on julkinen.
  2. Klikkaa "Aktivoi tunnus".
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.57.02.png

Liitteet:

Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.36.39.png
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.36.58.png
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.57.02.png

3) Omien tietojen antaminen

Jos tunnuksen aktivointi onnistui, sinulle avataan "OmaTila". Tee vielä seuraava:
  1. Klikkaa vasemmalta "Omat tiedot ja asetukset".
  2. Kohdassa "Perustiedot" klikkaa "Muokkaa".
  3. Kirjoita sukunimesi ja etunimesi niille tarkoitettuihin kenttiin. Huomaa, että ne ovat aina julkisia ja näkyvät avoimessa internetissä. Niitä ei voi kuitenkaan suoraan yhdistää mihinkään kouluun tai kuntaan. Niiden antaminen ei ole pakollista, mutta kaverisi ja opettajasi eivät ehkä löydä sinua järjestelmästä mikäli et anna näitä tietoja.
  4. Voit antaa myös muita tietoja jos haluat. Ne näkyvät vain sinulle ja niiden antaminen ei ole pakollista.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.55.01.png

Liitteet:

Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.55.01.png