2 Strategia, kehittämissuunnitelma, opetussuunnitelma
Strategian, kehittämissuunnitelman ja opetussuunnitelman toteuttaminen
Perusopetuksen CAF-arvioinnin kohteena on lukuvuosisuunnitelman kohta 4 Asiakkuudet ja kumppanuudet. Toisesta CAF-arviointikohteesta koulu päättää itse.
Perusopetuksen yhteiset arvioinnin kohteet 2014 - 2024:
- 2014 - 2015: 6 Osallisuus (vanha lukuvuosisuunnitelma)
- osallisuus opetussuunnitelmatyössä
- 2015 - 2016: 4 Resurssit
- tieto- ja viestintätekniikka
- 2016 - 2017: 6 Kasvatus ja oppiminen
- yhteistoiminta
- 2017 - 2018: 1 Johtaminen
- 2018 - 2019: 7 Oppilashuolto ja muu oppilaan tuki
- 2019 - 2020: 2 Strategia, kehittämissuunnitelma, ops
- 2020 - 2021: 3 Henkilöstö
- 2021 - 2022: 5 Asiakkuudet ja kumppanuudet
- 2022 - 2023: 4 Resurssit
- tieto- ja viestintätekniikan pedagoginen käyttö
- 2023 - 2024: 6 Kasvatus ja oppiminen
Lisätietoja:
opetusjohtaja Silja Silvennoinen 044 718 4003
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151
Koulun toimenpiteet
CAF-arviointi toteutetaan kevätlukukauden aikana. Arvioinnin kohteena on vuosisuunnitelman luku viisi, Asiakkuudet ja kumppanuudet. Toisena koulukohtaisena arviointikohteena on luku 4 resurssit.
Koulumme oppilaiden ja huoltajien kanssa koululle luotu arvopohjaa rakentuu teemojen, "Yhdessä", "Ympäristö" ja "Aidosti", ympärille. Kuluvan lukuvuoden aikana arvopohjaa pyritään huomioimaan koulun toiminnan suunnittelussa ja pedagogiikassa, esim. MOK -viikoilla ja luokkakohtaisessa toiminnassa.
Toimintakulttuurissamme pyrimme arvojemme toteuttamiseen sekä kannustamme oppilaita erityisesti yhdessä toimimiseen ja toisten auttamiseen. Pienenä yhteisönä tunnemme toisemme, ja pyrimme hyödyntämään sitä vahvuutenamme. Pyrimme myös kehittämään oppimisympäristöä oppilaille mahdollistavaksi, elämykselliseksi ja osallistavaksi. Toimintakulttuurissamme keskeisenä näemme myös arvostavan ja rohkaisevan sekä tulevaisuuteen suuntaavan ilmapiirin luomisen.
Oppilasarvioinnin osalta on käytössä jatkuva oppilaan formatiivinen arviointi. Henkilöstöä kannustetaan WIlma -merkintöihin oppilaan oppitunnin suoriutumisesta tiedottamisessa. Oppimiskeskustelut pidetään joulu-tammikuussa kolmikantaisena kaupungin ohjeistuksen mukaisesti.
Vähentynyt opetushenkilöstö ja sitä myötä suurentuneet opetusryhmät lisäävät henkilöstön työmäärää, ja isompien ryhmien osalta mm. sijaisjärjestelyt ovat erittäin haastavia. Myös oppilaiden riittävän ja tasapuolisen tuen saantiin kiinnitetään tänä lukuvuotena erityistä huomiota. Oppimisen haasteiden tukemiseksi haemme toista koulunkäynninohjaajaa. Huoltajien huoleen riittävästä ohjaajaresurssista vastaamme myös tällä toimenpiteellä.
Koululla on myös oma TVT-tutor. Oppilaita ohjataan TVT- vertaisohjaajiksi Koronan sallimissa rajoissa.
Koulu kehittää ja jatkaa yhteistyötä eri toimijaorganisaatioiden kanssa (yhdistykset, seurat yms.).
Oppilaanohjaamisen suunnitelman tavoitteena on edistää koulutyön sujumista, tukea oppilaan kasvua ja kehitystä sekä yhdistää koulua yhteiskuntaan ja työelämään. Tavoitteena on myös edistää oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä koulutuksesta ja työelämästä.
Suunnitelma on luettavissa seuraavasta linkistä.
Oppilaanohjaamisen suunnitelma