Käärmelahden koulu

Ajankohtaista


Vkolla 41 vietämme koko koulun MOK (monialainen oppimiskokonaisuus) -viikkoa.
Viikon teemana "Hyvinvoiva minä". Tarkempaa tietoa tulossa huoltajille myöhemmin
Wilman kautta.

Vkolla 42 Syysloma


Kuopion perusopetuksen ja lukiokoulutuksen

Wilman osoite muuttuu 1.7.2021.

Wilman internet-käyttö 1.7.2021 alkaen:

Uusi kirjautumisosoite Wilmaan https://kuopio.inschool.fi

Wilman mobiilikäyttö 1.7.2021 alkaen:

Kirjautumisosoitteen muutoksen jälkeen, Wilman mobiilikäyttäjien tulee poistaa vanha tili ja kirjautua sovellukseen uudelleen. Huom. mobiilisovelluksen käytössä on eroja eri käyttöjärjestelmien välillä.

 1. Avaa mobiilisovellus ja valitse käyttäjätilit (vasen yläreuna valikko)
 2. Paina käyttäjätunnusta ja valitse poista
 3. Mene kohtaan Valitse Wilma
 4. Etsi kuopio.inschool.fi
 5. Kirjaudu sovellukseen käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi

Jos olet unohtanut salasanasi:

Huoltajat: mene osoitteeseen https://kuopio.inschool.fi, vaihda salasanasi kohdassa “Unohditko salasanasi?”

Mikäli salasanan vaihto ei onnistu tai Wilman käytössä on ongelmia, ole yhteydessä oppilaitoksen koulusihteeriin.

 

Opiskelijat/opettajat/henkilökunta: Ole yhteydessä koulusihteeriin

Ohjeita mm. WILMAN käytöstä Perusopetuksen lomakkeita ja ohjeita eri kielillä (peda.net) 


Uudet (2021-22) kuljetusaikataulut täältä . Muutokset mahdollisia.

Tiedotteita

Hiihtopäivä

Hei!

Perjantaina on hiihtoloman kunniaksi poikkeavaa ja kivaa ohjelmaa tiedossa. Hiihtelemme koko koulun voimin ja ohjelmassa on mm. hiihtokisailu, jossa hiihtonopeus ei ratkaise mitään. Tuurilla, taidolla ja taktikoinnilla voi parhaiten pärjätä, mutta ihan kaikkea ei etukäteen paljasteta. Ruokailemme välillä ja iltapäivän ohjelmassa on hiihtelyn lisäksi makkaranpaistoa nuotiolla. Koulu loppuu kaikilla klo 13.00. Hiihtopäivälle voi ottaa myös omaa evästä. Esimerkiksi lämmintä juomaa termariin.

Muuta: Lomaksi tyhjennetään naulakot vaihtovaatteista, urheiluvälineistä ym.

Tänään on vedetty latua vanhan kaupan edestä Mäntyrinteelle. Käykäähän hiihtelemässä harjulla. Nyt kelikin suosii.

T: Timo ja muu koulun väki

Loman hakeminen Wilman kautta

OHJE LOMAHAKEMUSTEN KÄSITTELYYN WILMASSA

 

 1. Huoltaja:

Huoltaja hakee oppilaalle lomaa Wilman kautta. Hakemuslomake löytyy Hakemukset ja päätökset -valikosta ja valitsee ”Tee uusi hakemus”.

 

 

 • Huoltaja valitsee lomakkeen lomahakemuksen pituuden mukaan:
 • Lomahakemus 1-3 päivän osalta ohjautuu luokanvalvojalle ja yli kolmen päivän osalta rehtorille.

 

 • Huoltaja tallentaa lomakkeelle poissaolon alku- ja loppupäivämäärän, poissaolon syyn ja lisätietoja hakemuksesta.

 

 1. Luokanvalvoja / rehtori:

 

 • Wilmaan tulee näkyviin huoltajan tekemä hakemus Wilman etusivulle:

Koulu alkaa Käärmelahdessa

Hei koululta!Keskiviikkona se taasen alkaa klo 8.30. Aamun kyydit kulkevat viime vuoden tapaan ja ensimmäinen koulupäivä on vain kolmen tunnin mittainen oppilailla.(11.30 asti) IP-kerhoa on heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Koronasta:

Olemme rehtorien kesken linjanneet käytänteitä, jotka ovat aluksi voimassa koulun alkaessa. Toki kouluittain saattaa olla hieman vaihtelua mm. tiloista johtuen. Pääsääntönä on että ns. helpot keinot ovat nyt käytössä ja ihan yhtä tiukasti ei rajoiteta kouluelämää, kuin kevään lähiopetusjakson aikana. Muutama tärkeä asia on teidänkin hyvä tietää ja toivottavasti vähän juttelette niistäkin koululaisenne kanssa:

- hyvä hygienia (kädet, yskiminen, niistäminen)

- oireisena ei tulla kouluun ja otetaan yhteyttä terveydenhoitoon puhelimitse

- luokat ovat oman ryhmän kesken koulussa sisätiloissa, ulkovälitunneillakin pyritään turvalliseen käyttäytymiseen, mutta olemme yhtä aikaakin pihalla

- vanhempien on parempi jäädä aamuisin koulun "portille" ja iltapäivisin odottaa lasta ulkona (myös ip-kerholaisia) koulun sisälle vain kutsuttuna esim. palavereihin

- vanhempainillat pidetään luokittain ja eri iltoina.

- etäopetusta järjestetään vain hoitavan lääkärin lausuntoon perustuvalla päätöksellä

- ulkomailta palavien oppilaiden tulee olla karanteenissa terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti

Tässä käytösohjeet pääpuolisin. Meillä on valmius ottaa tiukemmat keinot käyttöön nopeasti, mikäli tilanne sitä vaatii. Toivottavasti ei tarvitse.Muuta:

Tänä vuonna syksyn kyselyt ovat sähköisessä muodossa ja ne löytyvät Wilmasta yläpalkista ja selainversiolla ei matkapuhelinsovelluksesta.

Klikkaa kolmea pistettä valitse lomakkeet ja vastaa seuraaviin kolmeen kyselyyn 1. perusopetuksen oppilasilmoitus 2. perusopetuksen oman laitteen käyttö koulussa 3. perusopetuksen julkaisuluvat. Mikäli teillä on useampi koululainen niin jokaisesta oppilaasta vastaukset ja luvat. Tulossa on myös lomahakemuslomake Wilmaan. Kiitos vaivannäöstä.Opettajat ja henkilökunta aloittaa yhteissuunnittelun maanantaina ja iltapäivän aikaan on mahdollisuus soitella tai wilma-viestiä voi laittaa milloin vaan.

Aloituskokoonpano:

1.lk Timo Lehtonen 044-7488417

2. lk Armi Kuusonen 044-7488325 Ilmoitamme kunhan Armin Wilma toimii.

3.-4.lk Sanna Serguskin 044-7488321

5.-6.lk Niko Laukkanen 044-74488319

Erityisopettaja Kirsi Rautiainen 044-7488330

Ruotsi Henna Koponen ja Ort.uskonto Ulla Puhakka

Ohjaajana Saara Klemetti

Iltapäiväkerhon ohjaajina Tarja Heikkinen 044-7488332 ja Nea HiekkalaLukujärjestykset ilmestyvät Wilmaan viimeistään keskiviikkona.

Keväällä peruuntunut pesiskerho 2-6 luokkalaisille starttaa heti ensimmäisenä perjantaina koulun jälkeen. Siitä tulee vielä tarkempi tiedote, kuten muistakin alkavista kerhoista, kunhan tiedämme tarkemmin niistä.

Vinkkinä vielä, että kansalaisopisto järjestää koulullamme lapsille ja nuorille mm. kuvataidekerhoa, askartelua, musiikin opetusta ja näytelmäkerhoa. Ilmoittautuminen niihin on alkanut.Hyvää syksyn alkua!T: Timo Lehtonen

Opetusjohtajan tiedote koulun aloituksesta

Ta-va-taan koulussa taas keskiviikkona 12.8.2020!

Koulutyö käynnistyy normaalisti ensi viikolla Kuopiossa


Koulutyö käynnistyy kaikissa Kuopion kaupungin peruskouluissa ja lukioissa keskiviikkona 12.8. lähiopetuksena. Peruskoulut alkavat pääsääntöisesti klo 9.00(Käärmelahdessa 8.30). Koulukuljetusten vuoksi aloitusaika voi joissakin kouluissa vaihdella, se kannattaa tarkistaa koulujen verkkosivuilta. Lukiot aloittavat klo 10.00. Myös nuorisopalveluiden toiminta (esimerkiksi nuorisotaloilla) käynnistyy elokuussa tavanomaiseen tapaan THL:n antamien yleisten hygienia- ja turvallisuusohjeiden mukaisesti.

 

Opetusta ja toimintaa on suunniteltu valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti ja viime keväästä oppia ottaen.

 

Keskeistä koulun alkaessa on noudattaa yleisiä tartuntaa ehkäiseviä toimenpiteitä, joita ovat riittävät turvavälit ja hygieniasta huolehtiminen. Kotona on tarpeen muistaa, että kouluun tullaan vain terveenä, ja mikäli infektio-oireita esiintyy, mahdollinen koronatartunta on syytä sulkea pois koronatestin avulla. Kotona on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa käsihygieniasta ja korostaa käsien pesun tärkeyttä useita kertoja koulupäivän aikana.

 

Mikäli tautitilanteessa tapahtuu muutoksia ja poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin on jälleen tarvetta, tilanne arvioidaan yhdessä tartuntatautiviranomaisten kanssa. Kaikista mahdollisista poikkeusjärjestelyistä kouluilla tiedotetaan huoltajille Wilman kautta.

 

 

Yllä olevat ohjeet perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen (4.8.2020) ja opetushallituksen ohjeistukseen perusopetuksen ja lukio-opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 alkaen. 

 

 

Leena Auvinen

opetusjohtaja


Helmikuun koulujuttuja

Hei!

Tammikuu mennä hurahti ja helmikuussa on tulossa ainakin seuraavaa:

 

Viikko 6 on sanomalehtiviikko.

5-6 ovat yrityskylässä ti 11.2.

Tyttöjen kiekkokoulutunnit siirtyivät torstaihin 13.2.

Uimaopetusta Niiralassa:

3-4lk: 14.2. 17.2. 18.3.

2-3lk 19.2. 20.2.

Vuorot ovat kaupungin uimaopettajien suunnittelemia. He vastaavat myös hallilla opettamisesta ja meidän opettajat valvonnasta. Tarkempi aikataulu lähempänä.

14.2. vanhempainyhdistys järjestää discon koululla klo 18.00 alakouluikäisille.

Hiihtoloma on viikolla 10.

Ekaluokan sijaisena aloittaa maanantaina Eveliina Mokkila ja hän jatkaa ainakin hiihtolomaan saakka. Eveliinan Wilma toimii ja puhelinnumero on Sonjan entinen.

Kiitos vielä Sonja ja onnea uusiin haasteisiin!

T: Timo

 


Koulun joulukuu

Hei!

Joulukuussa tulossa:

5.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisempi kouluruokailu ja kirjailija Antti Heikkinen vierailee koululla 11.30-12.30.

10.12. kirjaston Juha Jääskeläinen käy pitämässä luokissa kirjavinkkaustunnit

pe 13.12. ja 20.12. järjestämme yhdessä 4H:n kanssa kahvilan ja avoimet ovet. Tervetuloa vaikka molempina perjantaina klo 11.45-13.30 seuraamaan koulun elämää ja kiertelemään luokissa ja rakennuksissa. 4H järjestää kahvilan klo 12.30-14.00 kyläkammarissa. Välittäkää tätä kutsua myös isovanhemmille, kummeille, naapureille sekä ystäville ja kylänmiehille jne.

Kyläyhdistys järjestää jouluiset kylämarkkinat ja laulajaiset ke 18.12. Markkinat alkaen klo17.00 ja laulajaiset klo 18.00. Myyntipaikat ja tiedustelut:044-557 7800 tai 040-7157188.

Koulun joulujuhla on to 19.12. klo 18.00. Tarjoilu alkaen 17.30. Välittäkää kutsua esim. isovanhemmille. Tarjoilu on vain yleisölle. Oppilaat tulevat valmistautumaan ja pukeutumaan esityksiin ja he saavat herkkua seuraavana päivänä.

Syyslukukauden viimeisenä koulupäivänä la 21.12. on ohjelmassa joulukirkko/vaihtoehtoinen ohjelma koululla. Koulu alkaa kaikilla 9.00 ja kyyti kirkkoon lähtee n. 9.15. kirkon jälkeen tullaan koululle joulupuurolle ja koulu päättyy noin 11.30/12.00. Aamun koulukyydit kulkevat normaalisti. Ja iltapäivän kyyti myös puolen päivän aikoihin. Se tarkentuu vielä.

Olette tervetulleita kirkkoon, ja jos kuljetatte lapsenne kirkkoon ja sieltä koululle ilmoittakaa minulle Wilma-viestillä, niin tiedän varata sopivan kokoiset kyydit lauantaille.

Hyvää itsenäisyyspäivää!T: Timo

Marraskuun koulujuttuja

Hei!Monialainen oppimiskokokonaisuus -viikko järjestetään ti. 19.11. alkaen ja se kestää seuraavaan maanantaihin. Aiheena on terve elämä. Oppilaille tulee ennakkotehtävää edellisellä viikolla, mutta Sanna tiedottaa siitä tarkemmin.Koulun pihalle, kaukalon päätyyn, asennetaan Maaningan pitäjäraadin hankkimat ulkokuntoilulaitteet, joten käykäähän kuntoilemassa lenkkeillessänne.Luistelurataa jäädytetään parhaillaan ja kun se on käyttövalmis, niin kaukalon valot ovat päällä sen merkiksi. Ennen sitä kaukaloon ei ole turvallista mennä.Vanhempainyhdistys järjestää 5-6-luokan kanssa discon pe 29.11.

T:Timo

ps. Joulujuhla pidetään 19.12. klo 18.00, tarjoilua 17.30 alkaen.

Syyskuun koulujuttuja

Hei!

Ensi viikolla vietämme hävikkiviikkoa myös Käärmelahden koululla. Ke 11.9. Savonian opiskelijat saapuvat pitämään asiasta opetusta ja infopisteitä.

 

Torstaina 19.9. Servica maistattaa uutuusruokavaihtoehtoja. Oppilaat, oppilaskunnan hallituksen johdolla, pääsevät näin vaikuttamaan tulevaisuuden kouluruokaan.


Taikuri Alfrendo vierailee pyöräillen kuluvan syksyn aikana kaikilla Kuopion alakouluilla ja esiintyy kouluilla turvallisen ja viisaan liikkumisen teemalla 1. - 3. -luokkalaisille. Tavoitteena on kannustaa koululaisia kävelemään, pyöräilemään ja käyttämään joukkoliikennettä eli liikkumaan viisaasti kaikilla arjen matkoilla. Käärmelahteen Alfrendo saapuu 20.9., joten toivotaan 1-3 luokan oppilaille polkupyöriä mukaan tuona päivänä.

 

T: TL


Hyvää lukuvuoden alkua

Tervehdys Käärmelahden koululta

 Hyvää kouluvuoden alkua koteihin! Tässä muutama asia koulun alkuun.

Ensimmäinen koulupäivä on 8.30-12.30. Tiistaista alkaen lukujärjestyksen mukaan.

Tänä syksynä koulussamme aloittaa 67 oppilasta.

Toivomme, että käytätte myös Wilma-viestintää aktiivisesti. Ilmoittakaa opettajalle, jos teillä ei ole Wilma-tunnusta, tai olette unohtaneet ja salasanan palautus ei toimi, niin koulusihteerimme Anja Ulmanen postittaa sen teille. Paperiviestinnästä ja reissuvihkoista luovutaan lähes kokonaan, siksi on tärkeää että ainakin toisella huoltajalla on wilma-tunnukset. Myös ip-kerhon viestintä siirtyy kokonaan Wilmaan. Tämä paperi on lähes ainoa paperinen tiedote mikä koteihin enää tulee.

Opettajilla on virkapuhelimet. Numerot löytyvät koulun www-sivuilta. Virkapuhelimet ovat päällä ainakin arkisin 8-16 välillä.

Myös sähköpostia luemme tiiviisti.

Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@opedu.kuopio.fi

Rehtori timo.lehtonen@kuopio.fi

Koulusihteeri anja.ulmanen@kuopio.fi

 Muutama tiedotettava asia:

Opettajat tiedottavat oman luokkansa lukujärjestykset ja mahdolliset ryhmäjaot. Ne näkyvät myös Wilmassa, viimeistään maanantaina.

Kuljetusoppilaat ovat saaneet tänään kuljetusaikataulut. Linjakortit tulevat uusille oppilaille, jotka kulkevat aamulla Kuopion Liikenteen vuorolla. Monella on jo kortti ja se käy.

Tämän tiedotteen mukana on esitäytetty oppilastietokysely sekä kuvaus-ja kuljetuslupakysely(vain osalle). Täyttäkää ja korjatkaa tiedot. Palautus viimeistään perjantaina 16.8.

Iltapäiväkerho toimii maanantaista perjantaihin iltapäivisin. Iltapäiväkerhon järjestää Kuopion kaupunki ja vastuuohjaajana on Tarja Heikkinen 044-7488332. Lisäksi ohjaajana on Nea Hiekkala osan aikaa.

Aamuisin koululla on Saara-ohjaaja valvomassa kuljetusoppilaita klo 8.15 alkaen.

Vanhempainilta ti 27.8. klo 18.00.

Muistattehan, että tärkeimmät tiedotteet, yhteystiedot ja paljon muuta lisätietoa löytyy koulun nettisivuilta:

https://peda.net/kuopio/p/kaarmelahti

Oikein hyvää kouluvuotta kaikille! T: Timo Lehtonen

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä