3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Henkilökohtaiset osaamisen kehittämisen suunnitelmat ja koko henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma päivitetään. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelmissa ja osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat (Työhyvinvointisuunnitelma.docx​) toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle. Työhyvinvointisuunnitelman mukaiset toimenpiteet kirjataan lukuvuosisuunnitelmaan.

Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Taina Vainio 044 718 4018
perusopetuspäällikkö Mika Kuitunen 044 718 5151

Koulun toimenpiteet

Yleisesti:

Henkilöstöasioista löytyy tietoa kaupungin omilta sivuilta. Lisänä Peda.netin sivustot ja koulujen omat sivut. Koulun sisäinen viestintä toimii Wilman, sähköpostin ja viikkotiedotteen välityksellä.

Palkat ja koulukohtaiset erityiskorvaukset maksetaan virkaehtosopimusten (OVTES, KVTES) sekä erityiskorvattavien tehtävien ja TVA:n kautta. Työnjako sekä sovituista töistä (lisätehtävistä) korvaaminen sovitaan lukuvuosisuunnitelman laatimisen yhteydessä.

Sijaisuudet järjestetään Kuopion ohjeistuksen mukaan. Lyhyet sijaisuudet (1-3 päivää) pyritään hoitamaan sisäisin järjestelyin, mikäli niissä ei ole havaittavissa erityistä turvallisuusriskiä. Sisäisiin ja mm. ohjaajien käyttöön opettajan sijaisena on oma ohjeistus.

 

Osaamisen kehittäminen:

Kehityskeskustelut käydään koko henkilöstön kanssa lukuvuoden aikana. Tämän yhteydessä tehdään myös henkilöstön osaamiskartoitus (Kunta HR). Osaamiskartoituksen perusteella jokaiselle voidaan tehdä kehittymissuunnitelma, joka voi olla pohjana täydennyskoulutukselle.

Henkilöstölle tarjotaan koulutusta koulun sisällä ja ohjataan sekä kannustetaan omatoimiseen perehtymiseen. Muussa koulutuksessa käytetään pääsääntöisesti Kuopion täydennyskoulutusverkoston tarjoamia koulutuksia, joskin määrärahojen puitteissa muitakin koulutuksia voidaan hyväksyä.

 

Työhyvinvointi:

Työhyvinvointia pyritään lisäämään puuttumalla havaittuihin epäkohtiin viipymättä. Jokainen on velvollinen kertomaan työhyvinvointia haittaavista / häiritsevistä tekijöistä. Käytetään kaupungin työhyvinvointia ylläpitäviä palveluita.