Koulun toimenpiteet

3.HENKILÖSTÖ 

Kouluun rekrytoidaan mahdollisimman päteviä opettajia. Opettajien valinnassa kiinnitetään huomiota hakijan soveltuvuuteen koulun ja koko kaupungin näkökulmasta. Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät. Henkilöstön kuuleminen ja toiveet sisäisistä siirroista olisi hyvä huomioida.  

 
Sijaisiksi pyritään saamaan päteviä opettajia. Äkillisien poissaolojen järjestelyissä pyritään siihen, että oman koulun opettajat hoitavat sijaistunnit. Pidempien poissaolojen sijaisuudet hoidetaan koulun ulkopuolisin sijaisjärjestelyin. Mikäli sijaista ei tunnille saada, hoidetaan tunti oto-tuntina. Oto-tuntien (oto=oman työn ohessa sijaisena) sisältö ja ohjeistus tulee olla tarpeeksi selkeä oto-tunnin pitäjälle ja sellainen, että oppilaat voivat opiskella itsenäisesti ja turvallisesti. Laaja-alaiset erityisopettajat toimivat sijaisina vain jos on kyseessä samanaikaisopetuksena toteutettu tunti.  
 
Uuden henkilöstön perehdyttäminen kuuluu hallinnollisilta osin rehtorille ja apulaisjohtajalle. Turvallisuusasioissa perehdyttävät turvallisuuspäällikkö, rehtori sekä apulaisjohtaja. Aineryhmä- ja luokanohjaajamentori perehdyttävät uudet opettajat oppiaineiden sekä luokanohjaajan työkuvaan kuuluvien asioiden osalta. Intro-perehdytysohjelman avulla perehdytetään uudet opettajat. Tästä perehdytyksestä vastaa rehtori. 
 
Tänä lukuvuonna kehityskeskustelu käydään kaikkien kanssa. Keskustelu on joko yksilö- tai ryhmäkeskustelu. Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR -ohjelmaa. Apulaisjohtaja vastaa ohjaajien kanssa käytävistä kehityskeskusteluista. Ohjaajien kanssa keskustelut käydään tarvittaessa tai vähintään joka toinen vuosi. Kevätlukukaudella rehtori keskustelee aineryhmien kanssa tulevan lukuvuoden suunnittelusta.  

Lukuvuoden aikana opettajat ja koulukäynninohjaajat täydentävät tai päivittävät KuntaHR:ssa osaamiseen ja oman työn kehittämiseen liittyvän osion. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.  

Kouluun on valittu työhyvinvointipari, joka yhdessä rehtorin kanssa tekee työhyvinvointisuunnitelman. Työhyvinvointipari edistää henkilöstön hyvinvointia ja tukee työssäjaksamista koulun arjessa. Työhyvinvointipari osallistuu toimivien henkilöstösuhteiden edistämiseen. Työhyvinvointiparina lukuvuonna 2021–2022 toimii Eveliina Tuppurainen ja Laura Hakkarainen. Työnohjaukseen saatua määrärahaa tullaan käyttämään mm. koko henkilöstölle kohdennettavaan koulutukseen. Työhyvinvointipari toimii myös Henkinen ensiapu- parina.