Arviointi

Arvioinnin tulokset, johtopäätökset ja kehittämissuunnitelma

Fyysinen oppimisympäristö 
 
Fyysistä oppimis- ja toimintaympäristöä on kehitetty tekemällä mittavia hankintoja av-laitteiden suhteen. On hankittu kaksi isoa kosketusnäyttöä vanhaan kouluravintolaan, uusittu luokkien av-tekniikkaa ja salin esitystekniikkaa. Kesän 2017 aikana toteutetun remontoinnin yhteydessä vanha kouluravintola muutettiin opetustilakäyttöön. Tila ei ole ollut suunnitelmien mukaan oppilaiden välituntitilana, vaan opetustilana. Uusi kouluravintola avattiin syksyllä 2017. Kokouskäytössä tila on haastava, koska siellä ei ole toimivaa AV-välineistöä eikä verkkoyhteyttä.Remontissa saatiin koululle kuntosali, lisää henkilöstön sosiaalisia tiloja sekä varastoja. Kuntosalia saa käyttää vain 10 henkilöä kerrallaan, joten tilaa ei ole käytetty. Miesten vanha sosiaalinen tila on myös käyttämättä. Siivous uusissa tiloissa on ollut puutteellista. Remontin yhteydessä joidenkin luokkien seiniin saatiin iloisia tehostevärejä.  Remontin viimeistely on paikoitellen jäänyt keskeneräiseksi.
 
Koulu on edelleen mukana liikkuva koulu -hankkeessa. Tänä vuonna välituntitoimintaa on ollut mahdollista järjestää vain osalle 7.-luokkalaisia. Liikkuvan koulun välineiden huolenpidossa pyrittiin aiempaa enemmän osallistamaan ja vastuuttamaan oppilaita mutta tämä ei onnistunut. Piha-alueelle on hankittu lisää ulkoliikunta- ja pelivälineitä.  
 
Uusiin, mahdollisesti ilmeneviin sisäilmaongelmiin on reagoitu aiempaa aktiivisemmin sekä systemaattisemmin. Hatsalan koululle on perustettu sisäilmatyöryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti ja tilanteen tarpeen mukaan. Sisäilmatyöryhmään kuuluvat koululta rehtori, terveydenhoitaja ja koululääkäri. Ulkopuolisia toimijoita ovat työsuojeluvaltuutettu Isto Karjalainen sekä tilakeskuksen asiantuntijat. 
 
Siivouksen tasoon on pyritty kiinnittämään huomiota korjaustöiden ja sisäilmaongelmien vuoksi. 
 
Tieto- ja viestintätekniikka 
 
Koulussa on kaksi ATK-luokkaa, joiden käyttöaste on erittäin korkea. Oppilaskäyttöön on lisäksi tarjolla muutamia kannettavia tietokoneita. Ipad-tabletteja on yhteensä 30 kpl. Opettajien vanhat hybridilaitteet (30 kpl) on otettu oppilaskäyttöön vaihtelevalla menestyksellä. 
Koulun verkkoja vaivanneiden ongelmien parissa on tehty runsaasti töitä, sillä lähes kaikki oppiaineet hyödyntävät tietotekniikkaa tavalla tai toisella. Verkkoinfrastruktuuri ei ole aina toiminut, mikä on aiheuttanut merkittäviä hankaluuksia opetukseen ja erilaisten oppimisympäristöjen käyttöön. Laitteisto on pääsääntöisesti toiminut asianmukaisesti. 
 
Laitteiden ja ohjelmistojen käytössä tukihenkilöinä lukuvuonna 2017-2018 ovat toimineet: 
Esa Korhonen: Wilma-tunnukset 8. lk, pedagoginen tuki, laitteisto (ATK2-luokka, C-siipi) 
Jenni Markkanen: tutor-opettaja 
Jarmo Tolvanen: Wilma-tunnukset 7. lk, laitteisto (ATK1-luokka, E-rakennus, luokat 01-04) 
Jarkko Virtanen: Wilma-tunnukset 9. lk, av-laitteet, laitteisto (A-B-rakennukset, päärakennus D-siipi) 
 
Tarkemmin TVT-valmiuksien kehittämisestä kerrotaan koulun tvt-suunnitelmassa.