Oppilaskunta

Oppilaskunnan toimintaa lukuvuonna 2022-2023

Lv. 22-23 oppilaskunnan ohjaavina opettajina toimivat Tiina Pulli ja Juuli Vistala.

Oppilaskunnan vaalit pidettiin 19.8. Luokista valittiin edustaja oppilaskunnan hallitukseen ja varsinaiselle jäsenelle varahenkilö. Hallituksen koko oli 23 oppilasta. Järjestäytymiskokous pidettiin 25.8. Oppilaskunnan halllituksesta otettiin ryhmäkuva koulukuvauspäivänä 5.9. ja hallituksen jäsenet saivat ryhmäkuvat myös itselleen.

Lukuvuoden aikana oppilaskunnan hallitus kokoontui yhteensä 11 kertaa. Näiden lisäksi pidetty tarvittaessa välituntipalavereita tai kokoontumisia, jolloin tehty tapahtumiin liittyen valmisteluja.

ELOKUU:
  • 19.8. vaalit
  • 25.8. Järjestäytymiskokous, rehtorin motivaatiopuhe, tutustumista, edellisen hallituksen terveiset ja lukuvuoden ideointia. 
SYYSKUU:
  • 5.9. valokuvaus
  • 13.9. kokous. Keke-tiimin haastamana suunnitellaan oppilaskunnalle kilpailu Roskahaukka kierrätyspisteen somistamiseksi.
LOKAKUU: 
  • 7.10. kokous. Oppilaskunnan hallitus äänestää Roskahaukka-suunnittelukilpailun voittajan. Voittajatyön pohjalta Tiina Teittinen käsityöryhmänsä kanssa valmistaa seinävaatteen kierrätyspisteen koristukseksi.
MARRASKUU: 
  • 3.11. kokous. Nenäpäivän suunnittelua. Hallitus äänestää, että puolet kahvion tuotosta lahjoitetaan Nenäpäivä 2023 -keräykseen.
  • Nenäpäivä 11.11. (talent, pukeutuminen + kahvio)
JOULUKUU:
  • 15.12. kokous/hallituksen pikkujoulut: leikkiä ja tarjoiluna glögiä ja piparia+namit. Koottu kuluneen syksyn satoa.

TAMMIKUU:
  • 25.1. kokous. Ideoidaan kevään toimintaa: ystävänpäivän vietto, Hemböle, elokuviin, kahviot, disco,pukeutumisviikko, pihatapahtuma
HELMIKUU: 
  • 14.2. ystävänpäivä: OK - Ollaan kavereita -video luokille ja ystävällisten sanojen seinä.
  • 22.2. kokous. Oppilaiden toivomaa elokuvaa ei pystytty toteuttamaan sen kalliin hinnan vuoksi. Muiden toiveiden suunnittelua edistetään.
MAALISKUU: 
  • 23.3. kokous. Pukeutumisviikon ideointi. Hembölen kotieläimet eivät saatavissa enää keväälle-> siirretään syksyyn 
HUHTIKUU: 
  • 17.4. lasten vaikuttamisen aamu (teams).
  • 24.-28.4. Pukeutumisviikko. Perjantaina 28.4. disco salissa klo 10-12, kahvio klo 10-12 yksi myyntipiste ja ostoaika luokittain. Luokissa ohjelmaa lisäksi oppilaiden toiveita kuunnellen esim. lelupäivä, pelejä, leffa... 
TOUKOKUU: 
  • 9.5. kokous. Pihatapahtuman suunnittelu. Yhteistyöhön saatu mukaan liikuntatiimi ja keke-tiimi. 
  • 17.5. kokous. Unicef-päivään (19.5.) kahvion suunnittelu ja työvuorot. Hallitus äänestää, että kahvion tuotosta lahjoitetaan Unicefille puolet. 
  • 19.5. oppilaskunnan hallituksen järjestämä kahvio Unicef-kävely -päivänä klo 10-12.
  • 29.5. koko koulun pihatapahtuma: luokkien väliset norsupallopelit, roskien kerääminen lähiympäristöstä (miljoona roskapussia), saippuakuplia, katuliituja ym. pihaleikkejä, oppilaat vs. aikuiset norsupallopelit Tolsalla, mehujätskit kaikille.
  • 30.5. kokous. Oppilaskunnan hallituksen toimintakauden arviointi, terveisiä tulevalle hallitukselle. Kevätherkut. Oppilaiden mielestä hallitustyöskentelyssä parasta oli: joulukokous, kun saatiin glögiä ja pipareita; kahviot ja kahviossa työskentely, Unicef-kävelypäivä, pihatapahtuma ja siellä aikuiset vastaan lapset pelit, pukeutumisviikko, kaikki herkuttelu, koulupäivän aikana ollut disco, tanssi, äänestykset. Tulevan lukuvuoden hallitukselle terveisiä: toivotaan välituntiturnauksia (polttis, koris, jalkapallo), Hembölen kotieläimet, pihatapahtuma uudestaan, discoja, yläpihan välitunteja, hallituksen virkistyspäivä esim. uimaan, pyöräretki tai yökoulu. 

Lukuvuoden aikana yhteistyötä tehtiin hyvinvointi-, liikunta ja keke-tiimien kanssa. Oppilaskunnan kokouksiin osallistuttiin aktiivisesti. Kokousten ajankohtaa vaihdeltiin eri viikonpäiviin ja kellonaikoihin. Oppilaskuntaa ohjaavina opettajina myös lukuvuonna 23-24 jatkavat Pulli ja Vistala. KIITOS kuluneesta hallituskaudesta!

Oppilaskunnan toimintaa lukuvuonna 2021-2022

Lv. 21-22 oppilaskunnan ohjaavina opettajina toimivat Tiina Pulli ja Juuli Vistala.

Oppilaskunnan vaalit pidettiin 9.9. Luokista valittiin edustaja oppilaskunnan hallitukseen ja varsinaiselle jäsenelle varahenkilö. Järjestäytymiskokous pidettiin 13.9. Oppilaskunnan halllituksesta otettiin ryhmäkuva koulukuvauspäivänä 23.9. ja hallituksen jäsenet saivat ryhmäkuvat myös itselleen.

Lukuvuoden aikana oppilaskunnan hallitus kokoontui yhteensä kahdeksan kertaa. Koronatilanne vaikeutti hallituksen työskentelyä alkuvuodesta 2022. Näiden lisäksi pidetty tarvittaessa välituntipalavereita tai kokoontumisia, jolloin tehty tapahtumiin liittyen valmisteluja.

SYYSKUU:
  • 9.9. vaalit
  • 13.9. järjestäytyminen, tutustuminen, lukuvuoden suunnittelua
  • 23.9. valokuvaus

LOKAKUU: 
  • 5.10. kokous. Päätettiin mahdollistaa koko koulun elokuvateatterikäynti. Elokuva Pertsa ja Kilu. Välituntikioskin välineiden päivitys: oppilaiden ideat ja toiveet uusiin hankintoihin. Tiedotus: kukkasipulit 500 kpl. Päätettiin pitää halloween-pukeutumispäivä 5.11. Pukukilpailu ja herkkuja luokissa. Kahvio?

MARRASKUU: 
  • 3.11. kokous. Koulun henkilökunnan toiveesta yhdistetään perinteinen Nenäpäivän vietto ja halloween
  • Nenäpäivä 12.11. (talent videoituna, pukeutuminen ja pukukilpailu, kahvio)
  • koko koulu elokuviin 16.-17.11. Pertsa ja Kilu Kinopalatsissa

JOULUKUU:
  • 10.12. hallituksen pikkujoulut: leikkiä ja tarjoiluna glögiä ja piparia. Koottu kuluneen syksyn satoa ja ideoitu kevään toimintaa: kevätjuhla, retki, ruokahävikkiviikko, kahvio, naamiaiset

HELMIKUU: 
  • 14.2. ystävänpäiväkahvio

MAALISKUU: 

  • 25.3. kokous. Vappukarnevaalien ideointi pienissä ryhmissä.
HUHTIKUU: 
  • 8.4. kokous. Vapputapahtuman valmistelu.
  • 29.4. vappuhurlumhei! Oppilaiden toiveiden pohjalta päivän ohjelmaksi valikoitui: disco salissa klo 10-12, kahvio klo 9.30-12 yksi myyntipiste ja ostoaika luokittain, onginta auditoriossa, kalastuslupien myynti erillisessä myyntipisteessä. Ongintapalkinnot saatu lahjoituksina paikallisesta Tigeristä. Oppilaskunnnan hallituksen jäsenet ilmoittautuvat haluamaansa työtehtävänään (väh. yksi tehtävä/jäsen, halutessa useampi). Biisitoiveita kerätään etukäteen. Luokkiin ohjelmaa lisäksi oppilaiden toiveita kuunnellen esim. lelupäivä, pelejä, leffa... 

TOUKOKUU: 
  • 4.5. kokous. Kiitos vapusta! Meni loistavasti ja palaute oli kiittävää! Onginta oli hitti! Tehdään päätös jäätelörahasta jokaiselle oppilaalle 1,50€. Kartoitetaan hallistuslaisten ruokajoitteet kevään viimeistä kokoontumista ajatellen.
  • 25.5. kokous. Keke-tiimin vetäjä kartoittaa oppilaskunnan hallituksen näkemyksiä koulun kestävänkehityksen suunnitelmaan liittyen. Arvioidaan kuluneen lukuvuoden toimintaa ja kerätään ideoita ja vinkkejä seuraavalle hallitukselle: parasta oli keksiä muille toimintaa ja auttaaa. Vappudisco oli huippu! Se, että saatiin kokouksissa herkkuja oli kiva. Elokuva kaikille oppilaille! Kaikki oli kivaa. Viimeisen kokoontumisen kunniaksi tarjolla oli munkit ja mehut.


Lukuvuoden aikana yhteistyötä tehtiin hyvinvointi-, tvt- ja keke-tiimien kanssa. Oppilaskunnan kokouksiin osallistuttiin aktiivisesti. Kokousten ajankohtaa vaihdeltiin eri viikonpäiviin ja kellonaikoihin. Oppilaskuntaa ohjaavina opettajina myös lukuvuonna 22-23 jatkavat Pulli ja Vistala. KIITOS kuluneesta lukuvuodesta!

Oppilaskunnan toimintaa lukuvuonna 2020-2021

Oppilaskunnan hallitus kokoontuu kuukausittain ohjaavien opettajien Tiinan ja Maija johdolla

  • ohjaajat: Tiina Pulli ja Maija Pöyhönen
  • oppilaskunta muodostuu oppilaista
  • järjestäytyy elokuun aikana
  • rehtori tapaa oppilaskunnan hallitusta kerran jakson aikana

Vuoden 2020-2021 oppilaskunnan toimintakertomus

Oppilaskunnan hallituksen ohjaavat opettajat: Tiina Pulli ja Maija Pöyhönen

Oppilaskunnan jäsenet:

Tanya Oljakka

Mikael Lindqvist

Kaisla Nurmi 

Raymond Oraka

Elsa Manninen

Veeti Kosonen

Lulu Korpela

Mikael Laakso

Ali Al Haj Ali

Veera Saareks

Eevi Länsimies

Iiris Stranius

Hemmo Hyväri

Emilia Malin

Eerika Korkalainen

Isabel Raffaeli

Isla Korjus

Gift Omo

Emilia Muuri

Antti Kolehmainen

Lidiia Boitcova

Matilda Sohlman

Sara Miettinen

Lukuvuonna 20-21 oppilaskunnan hallitus kokoontui ulkotiloissa lyhyesti kahdessa ryhmässä. Tapasimme noin kaksi kertaa kuukaudessa välituntien aikana, jolloin halukkailla jäsenillä oli mahdollisuus osallistua kokoukseen. Koronarajoitukset estivät oppilaskunnan hallituksen normaalin toiminnan. Koska koko koulun yhteisiä tapahtumia ei voinut järjestää, päädyimme keväällä siihen, että käytämme oppilaskunnan varoja koulun kirjaston täydentämiseen.

Syksyllä oppislaskunnalle tuli toive liikuntavarusteiden hankinnoista. Toivelistalla oli 10 jalkapalloa, 4 sulkapallopötköä, pingismailoja, 25 salibandylaseja, pallopumput/neulat. Välineistä pyydettiin tarjous Ripe Sportista. Rehtori linjasi, että liikuntatunneilla käytettävät varusteet hankitaan koulun rahoilla. Oppilaskunta huolehtii välituntikioskivälineistä. Koska välituntikioskin käyttö oli koronan vuoksi rajoitettua, lisävälineitä ei hankittu. Palataan välituntiliikuntavälinehankintoihin syksyllä 2021.

Keväällä 2021 hallituksen jäsenet kyselivät omissa luokissaan oppilaiden toivekirjoja. Kirjastovastaava Marja Aaltonen ja Tiina Pulli ostivat kirjoja Suomalaisesta kirjakaupasta oppilaiden toiveet huomioiden. Lisähankintoja tehdään syyslukukaudella 2021.

Oppilaskunnan varoista käytettiin 2e/oppilas keväällä 2021 jäätelöiden ostamiseen.

5.luokkalaisten luokkaretki Anjalaan ei toteutunut keväällä 2021 koronarajoitusten vuoksi. Viidesluokkalaiset viettivät retkipäivän Luovissa.

9.9.2020 järjestettiin uusien opettajien kahvitus, josta oppilaskunta sai korvauksen.

15.9. 2020 oppilaskunnan hallitus kokoontui ulos yhteiskuvaan ja suunnittelemaan tulevaa lukuvuotta. Keskustelimme välituntikioskien pitämisestä koronaturvallisesti.

24.9.2020 Oppilaskunnan hallituksen jäsenet pitivät nälkäpäiväkeräykseen liittyvän aamunavauksen ja lipaskeräys suoritettiin luokissa.

15.10.2020 oppilaskunnan hallitus järjesti Hembölen eläinpihan vierailun Katariinan puistoon. Oppilaskunnan varoja käytettiin 450 euroa.

15.4.2021 Kirjatoiveiden selvitys. Kokouksessa keskusteltiin oppilaiden toiveista, jotka eivät vaadi koko koulun yhteistä kokoontumista. Esiin nousi toiveet luokan retkistä, toisesta hämähäkkikeinusta ison pihan puolelle, karuselli ja rekkitangot.

30.4.2021 Oppilaskunnan hallitus järjesti vappunaamiaiset luokissa. Parhaat puvut palkittiin pienillä herkuilla.

 

 

 

 

Kausi 2017-18

Elokuu: Luokissa järjestetään vaalit, joissa valitaan yksi jäsen ja yksi varajäsen oppilaskunnan hallitukseen

Syyskuu: 1. kokous - tutustuminen. Hallitus jaetaan neljään ryhmään. Ryhmillä on värikoodit. Kaksi väriryhmää saa tehtävän syyskuulle: Tervehtiminen

Lokakuu: Näkyvyys - Heijastimet
Hallituksen jäsenet jakoivat välitunneilla heijastimia.

Hallitus päätti myöntää 300 € itsenäispäiväjuhlan puhallinorkesterille.

Hankittiin oppilaskunnan varoilla luokkakohtaiset jalka-/ koripallot tai frisbeet

Tilattiin liikuntavälineitä (noin 900e) välituntikäyttöön.

Välkkäkiskasuunnitelma on vireillä. Johanna A-A ja Sanna V. hoitavat tätä. Tiimien välinen yhteistyö !!!! :)

Marraskuu:
Nenäpäivä - show
Kotkan lasten parlamentti - vaalit
Ehdokkaita oli 14.
Valittiin neljä varsinaista jäsentä ja neljä varajäsentä.

Hallituksen päätöksiä:
myönnetään 65 € vitsikirjojen hankintaan.
Nenäpäivä-show oli hyvä uudessa muodossaan.
Jäsenet ideoivat väriryhmissä uudistuksia koulun pihoille.

Joulukuu: Jouluun valmistautumista

Vuosi 2018

Tammikuu: 
Kokousasioita: kevätlukukauden suunnittelu
ystävänpäivän ideointi, Heikki Laaksosen kutsuminen, lupa hankkia pieniä tarvikkeita, välkkäkioskin nykyvaihe

Helmikuu:
Keskiviikko 14.2. Ystävänpäivä

Maaliskuu:
kioskista tiedottaminen
kioskin avajaiset

Huhtikuu:
Lasten torin kahvio - hallituksen jäsenet hoitavat myynnin ym.

Toukokuu:
hallituskauden päättäjäiset

 Kokous 6.4.

Käsiteltävät asiat:

  1. Ihmepoika-A: n kahvio ( Ella 4.A, Emma 5.A, Saku 3.H,  )
  2. Lastentori-kahvio ( Kerttu 2.A, Axel 2.A, Taru 2.H, Lumi 4.B, Peipi ja Elina 5.B, Duran 4.C )
  3. Luokkaretkirahat: muuten samat kuin ennen, viidesluokkalaisille korotetaan viidestä eurosta kymmeneen euroon.
  4. Avustustoiminta : oppilaskunnan kahviosta on annettu hyväntekeväisyyteen Nenäpäivänä koko marraskuun kahvion tuotto 284 euroa, tulossa on Unicef-kävely, annetaanko avustuksena puolet vai koko kahvion tuotto? Äänestyksen tulos oli, että kahvion tuotto lahjoitetaan hyväntekevisyyteen.
  5. Välituntikioski avautuu huhti-toukokuussa...järjestääkö oppilaskunnan hallitus kioskin tai lainaamon nimestä ja logosta kilpailun?
  6. Rauhalan koulun oppilaskunta tulee vierailulle 9.5.

Kokous 2.5.
1. Haminan teinisirkus esiintyy koko koululle ja työpajoihin osallistuu kaikki 2.-luokan oppilaat. Hinta noin 600e. Äänestetty ja päätetty toteuttaa.
2. Oppilaskunnan kassaan jäävillä rahoilla hankitaan lippuja teatterin Taikuri Oz-esitykseen marraskuulle 2018.Äänestetty ja päätetty toteuttaa.
3. Rauhalan koulun oppilaskunnan hallitus vierailee koulullamme ke 9.5. klo 9-10.30. Hallituksen 3.-5. -luokkalaiset toimivat emäntinä ja isäntinä. Tämä on edustustehtävä. 


11.10. Johanna ja Anu

Hallituksen kokous 18.10.

klo 11.30 lämpiössä

Käsiteltävät asiat:

  • Nenäpäivä-show
    • mainonta (keskusradio ja julisteet)
    • juontajat
    • esiintyjien kerääjät

kokous 4.10.

Vanhempainillassa eräs äiti esitti, että voisiko oppilaskunta käsitellä välituntiaikoja. Mitä mieltä oppilaat ovat siitä, että kaksi oppituntia pidetään yhteen putkeen ja välitunnit ovat aina ns. pitkiä välitunteja. Näkökantoja esitettiin. Sekä pitkät että lyhyemmät välitunnit saivat kannatusta. Lopuksi hallitus äänesti ja äänin 11-9 nykyinen systeemi todettiin hyväksi. Ääntenlaskijana toimi Onni 4.A:lta.

Muutakin keskustelua käytiin välitunneista ja koulun pihan käytöstä.

Seuraavaksi oppilaskunta alkaa suunnitella Nenäpäivä-tapahtumaa.

Vanhempainilta

Oppilaskunta esittäytyy koko koulun vanhemmille ti 27.9. klo 18.
Aaro & Siiri edustivat oppilaskuntaa upeasti 👍🏼

Hyvien tapojen köynnökset

Oppilaskunnan hallituksen jäsenet tekivät aita-aineksia ja köynnöksen ruokalan seinälle.
Hallituksen jäsenet saivat tehtäväksi viedä luokkiin Kivoista tavoista muistuttavan tehtävän.

Ensimmäinen kokous

Oppilaskunnan hallitus on kasattu.
Ensimmäinen kokous pidettiin ti 30.8. klo 11.30 koulun pihalla. Järjestäydyimme ja aloitimme tutustumisen.
Oppilaskunnan ilmoitustaulu on perustettu ruokalan ovien viereen.